Без неудобство за хемороидите


| Прочетено Прочетено: 3152 пъти | КоменариКоментари: 0



Без неудобство за хемороидитеХемороидите са външни или вътрешни варикозни разширение на вените в долната част на правото черво и ануса, които са вън или навътре от мускула, който свива и разпуска ануса. А варикс (варица , варици, – от там и варикозни) е ограничено разширение на вена. То може да се получи по различни поводи, но в детската и младата възраст –по-рядко отколкото в средната и напреднала, макар че и при млади хора се среща. Може да се получи при жени след тежко раждане или при раждане на голям плод.

Хемороидите могат да причинят леки, във всички случаи неприятни симптоми като кървене, болка, изтичане на секреция, дори оток. Понякога тези симптоми се увеличават до толкова, че налагат малка хирургическа намеса. Това се налага когато се получи тромбоза в аналната вена. Усещането е като болезнена твърда маса, бучка, която понякога може и да не е със изразена болка при допир. Лечението е хирургическо почистване на „бучката”.

Най-честите причини за хемороиди
Запекът е един от многото фактори, които причиняват това неприятно заболяване. Заседналият живот - също. От значение е дали в рода ви има хора с хемороиди независимо причината за състоянието им. Предразположението може да се окаже и наследствено, особено ако те или вие имате и други проблеми с вените.

Предпазването
Пийте много вода, поне 1,5 - 2 л. дневно. Водата улеснява излизането на остатъка от храна и другите излишни вещества от организма.

Избягвайте вдигането на тежки предмети. Тежестта увеличава допълнително налягането н таза. Ползвайте помощни средства като колани, помагайте си с влачене, плъзгане и т.н.

Не се претопляйте. Избягвайте горещите вани и сауни, претоплянето на стъпалата.

Спазвайте лична хигиена. Мийте се след всяко изхождане по голяма нужда. Постарайте се това да става редовно сутрин и вечер преди лягане. В никакъв случай не допускайте запек. Сутрин след ставане пийте чаша топла вода. При баня, вани и тоалет избягвайте силно ароматизирани продукти, те могат да имат дразнещо действие.

Натоварвайте се физически с умерени спортни дейности. Много полезно е ходенето, тичането, плуването, всякакъв вид гимнастика. Ако вече имате хемороиди не практикувайте езда и колоездене.

Избягвайте тесните дрехи, особено важно е това за жените. Те пречат на движението на кръвта.

Не яжте пикантни храни и алкохола, които дразнят лигавицата по пътя, и не прекалявайте с напитки, които дразнят предимно червата – чай и кафе.

Поемайте балансирана храна, много плодове и зеленчуци, зърнени храни, пълнозърнест хляб или тип „Добруджа”, типов , ръжен.

Ако вече имате някакъв проблем на тази тема, консултирайте се с лекаря си и спазвайте лечението, което ще ви препоръча. Така ще си спестите, болката, кървенето, а и евентуалните усложнения.

Дима Николчева
Съвет на Здравница

Разгледай и поръчай Здравословни продукти при хемороиди

виж всичко за Хемороиди













Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email