Какво представляват брадавиците и как да ги лекуваме с народна медицина?


| Прочетено Прочетено: 4305 пъти | КоменариКоментари: 0



Какво представляват брадавиците и как да ги лекуваме с народна медицина?Брадавица е малък, груб израстък, обикновено на ръцете или ходилата, който наподобява карфиол или твърд мехур. Брадавиците са често срещани и се предизвикват от вирусна инфекция, в частност от човешки папилома вирус (HPV), и са заразни при контакт с кожата на друг човек. Възможно е да се придобие брадавица при използване на кърпа или друг предмет. Обикновено тя изчезва след няколко месеца, но може да остане години или да се появи отново.

Тънкият кафяв слой на повърхността на брадавицата е или тънък слой от кървене, или е предизвикан от запушен капиляр.

Брадавиците се пренасят много лесно. Около 7% от децата в училищна възраст страдат от това заболяване. Най-често се появява при деца на възраст между 12 и 16 години.

Брадавиците, които се появяват през първата година в повечето случаи изчезват сами. Заболяването не би трябвало да предизвиква никакви неприятности. Брадавица може да се появи на лицето или на ръката, като козметичен дефект, друг път може да е съпроводена и от болки в ръката или в крака.

Нека разгледаме шест народни рецепти, чрез които ще преборите неприятните брадавици.

Рецепта №1
Смесете сок от бяло зеле и месестата част на алоето (столетник). Към тях се добавят тънки парченца чесън и картоф. Третирайте брадавицата с тази смес два пъти на ден в продължение на няколко дни, до няколко седмици. Някой брадавици изчезват бързо, но при други зарастването е по-бавно.

Рецепта №2
Смесете олио и пшеничен зародиш и намазвайте всеки ден в продължение на няколко седмици.

Рецепта №3
Втривайте в заболелите места два, два пъти на ден, мляко от смокиня. Брадавиците по правило изчезват до няколко дни. Същият ефект ще постигнете и ако третирате болните места със сока от току що откъснато растение – змийско мляко.

Рецепта №4

Един от най-простите природни методи за борба с брадавиците е концентрираната солна баня – 1.5 лъжички сол на 1.5 чаши вода. Препоръчително е 20 минутна баня всеки ден в продължение на няколко седмици или до оздравяване.

Рецепта №5
Сокът от ананас съдържа ензим, който омекотява втвърдените части по кожата. Правете компреси или направо сложете парчета ананас върху заболелите зони. Лечението може да продължи от няколко дни до няколко седмици.











Акценти от Здравница



Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Всяко семейство, всяка връзка, по своята същност са едно малко и уникално общество и като всяко общество; има своите периоди на трудности, проблеми и кризи....още

Как да установите дали страдате от бърнаут?

Как да установите дали страдате от бърнаут?

В работата, във взаимоотношенията, в любовта, раздаващите ресурсите и енергията си навред, хора са изложени на висок риск от емоционално, психическо, а при неглижиране на симптомите - и физическо "прегаряне"....още

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Чувстваме се настинали, с дрезгав глас, втриса ни... Кога да пием само чай, кога да правим инхалации и гаргари, кога вана за краката?...още

Седемте чакри: Седем точки на силата

Седемте чакри: Седем точки на силата

Според йога освен материалните органи на нервната система, съществува и енергийна система. Тя е аналогична по своята система и по функциите си на нервната....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Златно мляко на прах Златно мляко на прах

"Златно мляко" на прах на "Здравница" съдържа куркума, цейлонска канела, джинджифил и черен пипер. Вкусна и здравословна напитка за цялото семейство....


Цена: 6.60 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email