Австралийски цветни есенции в битка с болестите на цивилизацията


| Прочетено Прочетено: 8407 пъти | КоменариКоментари: 0



Австралийски цветни есенции в битка с  болестите на цивилизациятаБолестите на цивилизацията стават все повече. Наличието на все повече естрогени в питейната вода съсипва качеството на спермата, която почти 2 пъти по-често показва лоши резултати. Опасни нива на естрогеноподобни вещества се съдържат  в пластмасите и  в почистващите продукти.

В различни райони на света лекари съобщават за 4-5 годишни момиченца, които влизат в пубертета.

Децата, когато хапват пред компютър или телевизия изяждат много повече храна, отколкото ако се хранят със семейството си, предупреди  австралийският натуропат  д-р Иън Уайт .Той бе в София, където направи българска премиера на своите уникални продукти.

Най-любопитното е, че  цялата гама – 68 цветни есенции помагат не само при различни заболявания, но и за защита от електромагнитните лъчения, проблеми с комуникацията, липса на духовност,  при ниско самочувствие и чувство на вина . А също и след изнасилване.

Първият въпрос, който задавам е „ Защо сте дошли при мен?”. После работим заедно , за да стигнем до първопричината, до емоцията, отключила  болестта, обяснява д-р  Уайт.

Австралийските цветни есенции са вторите най-широко разпространени есенции в света след Цветята на д–р Бах.

Техният създател пояснява, че продуктите му влияят на подсъзнанието, тъй катоса не само обикновени билкови субстанции ,а вибрационни течности, които помагат да се справим с негативните емоции и болестите, причинени от отрицателните мисли.

Цветни есенции са древен метод на природолечение, обясни натуропатът пред журналисти.

Първите сведения датират от древен Египет, а през 11 в. са използвани широко  от  игуменката Св. Хилдегард от Бинген. Тя  имала видения, чрез където й било казано за лечение чрез музика и  билки . Тогава покривали цветята с тънък муселин и на сутринта използвали натрупаната роса за лечение. В Австралия методът е запазен до наши дни, благодарение на аборигените, които съхранили традициите на  цветните есенции. В някои случаи те направо изяждат някои растения в суров вид, а в трети  потапят цветчетата на  билките  във вода и така също извличат полезни настойки.  

В много райони на Азия също е разпространена практиката  жената след като роди,  да напълнят вана с цветя, която престоява една нощ и на сутринта тя се изкъпва. Тази процедура й помага да възстанови хармонията в организма си след раждането, разказа още светилото.

Всяко растение носи своето послание, има своето значение, обясни  още натуропатът, който е пето поколение лечител.

Кой е д-р Иън Уайт?

Неговите предци идват от Норвегия в Австралия през 1850 г., по времето на Златната треска. Прапрапрабаба му  била известна знахарка, а нейните дъщери заселнички станали  първите лечителки -бели жени на континента. Баба му починала по времето, когато страната била връхлетяна от едра шарка и инфлуенца, и не оставила никакви писмени знания, а той бил едва 10-годишен.

„ Баща ми беше „черната овца „ на семейството, защото бе фармацевт, а аз отново се върнах изцяло към природолечението”, посочва с усмивка д-р Уайт. Първата му специалност била психологията, но по време на едно пътуване до Индия се разболял тежко и така отново преоткрил силата на цветните есенции. Но вече бил изучил хомеопатия,  д-р Бах, медитирал. И тъкмо по време на медитативни упражнения все по-настойчиво и ясно се откроил новия му път на лечител.

30 –годишният му опит е събран в 5 книги, в които разказва още за случаи на аутизъм, борбата с алергиите, болестите на щитовидната жлеза, менопаузата,стреса, с една дума битката с болестите на цивилизацията.

Д-р Уайт и неговият екип даряват често цветни есенции на  сиропиталища в Бразилия, където децата междувременно  страдали от бронхит. След много къс период болестта си отишла, или пък се обаждала изключително рядко, разказа още лекарят. Подбрали есенции, които действат на белите дробове. Децата страдали, че са изоставени , а продуктът подействал за  връщане на нарушения им емоционален баланс.

Мула- мула
Продуктите, които съдържат екзотичната билка мула- мула (mulla mulla) са подходящи при радиация, а също предпазват от слънчево изгаряне или намаляват болката след продължително стоене на слънце, обясни още д-р Иън Уайт. Той разказа, че те имат много добро сътрудничество с международната неправителствена организация на Михаил Горбачов „Зеленият кръст” (Green Cross). Помагат на Беларус да преодолее последиците от Чернобил, като  постигат забележителни резултати след употребата на флакончетата с цветни есенции. По думите на д-р Уайт, само за 2 седмици нивото на радиация била свалена с 42 на сто, което било 2 пъти по-голяма ефективност от другите стандартни методи на противодействие.

Преди 2 години направили дарение и за хората , които живеят близо до Фукушима-1, като им помогнали за сваляне на високите нива на  радиация след ядрения инцидент.

У нас
 Цветните есенции на д-р Уайт вече се предлагат и у нас, като д-р Ирена Маждракова и нейният  център „Хела” е екслузивен дистрибутор на продуктите за алтернативно лечение.

Цветните есенции помагат и при различни спешни състояния, а също и за изкореняване на вредни навици, ако човекът наистина е решил да се раздели с тях, посочи тя. Деца, които пищят при ходене на зъболекар и не дават да им се лекуват болните зъбчета ,след кратък прием на специална есенция  им изчезват страховете, разказа д-р Маждракова

По думите й у нас първите, които ще започнат да практикуват и да използват цветните есенции са хомеопатите, много от които са и специалисти по лечение с д-р Бах.

Светлана ЖЕЛЕВА











Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email