Има ли рецепта за здраво и щастливо бебе - съвети и хомеопатия


| Прочетено Прочетено: 1698 пъти | КоменариКоментари: 0



Има ли рецепта за здраво и щастливо бебе - съвети при безплодиеИма ли рецепта за здраво и щастливо бебе? Да, има съвети, които бъдещите родители могат да следват преди зачеването и по време на бременността, за да е мъничето им усмихнато и здраво. Прочистване на организма от токсините започва 6 месеца преди забременяването. Двойката трябва да спре пикантните храни, цигарите и алкохола. Това съветва проф. Аджит Кулкарни, лекар хомеопат с над 25-годишен опит. Той е в България за четвърти път по повод Световната седмица на хомеопатията. Тази година темата е "Репродуктивно здраве".

"Безплодието е все по-голям проблем. Стресът и нездравословният начин на живот са само някои от причините за стерилитет при мъжете и жените. По-малкото здрави деца, които се раждат, са следствие от напрегнатото ежедневие. Бъдещите родители обаче могат да променят статистиката, като заживеят по нов начин и следват някои правила", обяснява проф. Аджит Кулкарни.

Подготовката за забременяването започва 6 месеца преди зачеването, когато организмът се прочиства психически и физически. Това важи за дамите и за половинки им. "Малкото сън, психическото изтощение, нервността, от една страна, и мазните и пикантни храни - от друга, водят до проблеми при репродуктивните способности, затова трябва да се избягват", казва проф. Кулкарни. Tези фактори на средата носят проблеми на метаболитно ниво и крият опасност от стерилитет.

Според индийската народна медицина аюрведа продължителната употреба на алкохол и цигари също крие опасност от безплодие. При мъжете пушенето и злоупотребата с алкохол води до намаляване количеството и качеството на сперматозоидите. Други елементи от индийската програма за прочистване на тялото на проф. Кулкарни включват йога и медитация. С тяхна помощ се ускорява кръвообменът в тялото. След нужната консултация с лекар двойката може да приема калций, магнезий, витамини В6 и В12.

 "Есенциалните мастни киселини и цинкът се взимат против малформации на плода", обяснява професорът. Хомеопатът съветва татковците да се откажат от все по-разпространената практика да седят или лежат с лаптоп в скута. Топлината, която излъчват модерните компютри, уврежда качеството и количеството на сперматозоидите. Тесните дънки също крият подобен риск и трябва да се заменят с широки и по-удобни.

Индийската народна медицина има тайни за подобряване плодовитостта при мъжете. Има традиция за първата брачна нощ, според която съпругата поднася прясно мляко с шафран на мъжа си Вярвам, че това е рецепта за плодовитост", обяснява хомеопатът.

Според индийската медицина аюрведа, за да е бебчето щастливо, бременността трябва да е планирана, а зачеването да се случи на познато за двойката място. Уютът по време на половия акт се отразява на плода. Много важно е преди зачеването и по време на бременността майката да не е подложена на силен стрес, да не е тъжна. "Връзката между психиката на майката и детето е много силна, напрежението вреди на бебчето", категоричен е специалистът. "Имах случай на дете, чието тяло бе покрито с мокра екзема. Малкото плачеше постоянно, чешеше се, а кожата беше покрита с кръв и секрет от екземата. Разпитах майката. Тя ми разказа, че по време на бременността се е карала с мъжа си, той я е унижавал. Жената трябвало да изтърпи и развод. Целият гняв, който е чувствала, се беше отразил върху здравето на детето. Знаейки причината за екземата на малкото, му дадох нужните хомеопатични препарати и детето е почти излекувано", разказва опита си хомеопатът.

Според него бъдещата родителка трябва да внимава дори какво чете, гледа и слуша. "Филмите на ужасите например са напълно забранени", казва лекарят. Бременната трябва да се занимава с креативни, приятни дейности. "Ако е възможно и всеки ден да прави нещо благородно, макар и малко, това ще има благотворно въздействие върху плода", твърди лекарят. По време на бременността жената трябва да избягва да яде навън защото храната трябва да е приготвена с любов от познат човек. Менюто да е балансирано и разнообразно, без люти и мазни храни. Жената трябва да си създаде режим, консултиран с лекар, и да се храни в точно определено време, малки порции и по-често. Препоръчват се стафиди, смокини и спанак. Пиенето на прясно мляко е препоръчително. "Според Аюрведа колкото повече мляко пие една жена, толкова повече кърма ще има. Не говорим обаче за пастьоризираното, което е по магазините. То трябва да се избягва и да се замени с натурално", съветва професорът. Бременната не трябва да вдига тежки предмети, за да не се пренатовари. Спането през деня или настрани не се препоръчва, защото може да навреди на плода. "Според индийската медицина жената не трябва да пътува при новолуние и не трябва да гледа слънчеви затъмнения", съветва проф. Кулкарни. Жената трябва да носи удобни обувки и по време на бременността да забрави за сандалите и високите токчета.

Важно по време на бременността е да се регулира количеството на водата и солта в организма. "Ако има задържане на сол, се стига до високо кръвно. Дефицитът й обаче често е причина за депресивни състояния.

Източник: Стандарт











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email