Някои изненадващи факти за съня


| Прочетено Прочетено: 1440 пъти | КоменариКоментари: 0



Някои изненадващи факти за съняЗнаете ли, че един час допълнителен сън може да намали риска от инфаркт с 33%? Липсата на сън повишава риска от покачване на кръвното налягане, за поява на сърдечна недостатъчност, инсулт, диабет, дори затлъстяване.

Изненада №1: Тийнейджърите се нуждаят от повече, отколкото възрастните
Имате дете тиндейджър, което всяка сутрин не иска да става? Това най-вероятно се дължи на факта, че не е спало достатъчно дълго. Тийнеджърите се нуждаят средно от около 10 часа сън, докато при по възрастните средната граница е 8 часа. При момичетата се наблюдава явление, при което ако спят 1 час по-малко, то след това цял ден чувстват умора. Хората над 65 години започват да се нуждатят средно само от по 6 часа сън.

Изненада №2: Мозъкът никога не спи
Вие може да спите, но мозъкът ви никога не спира да работи. Той остава зает непрекъснато, като поддържа системите в организма, за да продължат да функционират.

Изненада №3: Можете да възстановите естествения часовник на тялото само за една нощ
Ако пътувате в различни часови пояси или преминавате към нощна смята, то обикновено ви е нужна най-малко една седмица, за да се адаптирате към новия график. Въпреки това е установено, естественият часовник на организма може да бъде възстановите само за една нощ. Ето как: Спирате храненето 16 часа преди преминаването към друг график. След това започвате да се храните нормално.

Изненада №4: Лишаването от сън може да ви накара да оглупеете

Експерти са открили, че липсата на сън намалява концентрацията. Без достатъчно почивка не можете да приемате нормално новата информация. Сънят също така помага на организма за укрепване на паметта.

Изненада №5: Липсата на сън води до поява на бръчки

Когато не доставите на тялото си нужното количество сън, то започва да произвежда по-големи количества кортизол – хормона на стреса. Твърде големите количества кортизол, блокират производството на колаген, вещество, което поддържа кожата ви гладка и еластична.












Акценти от Здравница



Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Всяко семейство, всяка връзка, по своята същност са едно малко и уникално общество и като всяко общество; има своите периоди на трудности, проблеми и кризи....още

Как да установите дали страдате от бърнаут?

Как да установите дали страдате от бърнаут?

В работата, във взаимоотношенията, в любовта, раздаващите ресурсите и енергията си навред, хора са изложени на висок риск от емоционално, психическо, а при неглижиране на симптомите - и физическо "прегаряне"....още

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Чувстваме се настинали, с дрезгав глас, втриса ни... Кога да пием само чай, кога да правим инхалации и гаргари, кога вана за краката?...още

Седемте чакри: Седем точки на силата

Седемте чакри: Седем точки на силата

Според йога освен материалните органи на нервната система, съществува и енергийна система. Тя е аналогична по своята система и по функциите си на нервната....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email