Пъдпъдъчи яйца – вкусният и полезен деликатес


| Прочетено Прочетено: 6335 пъти | КоменариКоментари: 0



Пъдпъдъчи яйца – вкусният и полезен деликатесНай-голямото предимство на пъдпъдъчите яйца е, че не причиняват странични ефекти, дори и на тези, на които им е строго забранено да консумират яйца. Този деликатес може да се хапва както от възрастни, така и от деца.

Яйцето на пъдпъдъка е с тегло около 10 гр., но съдържа особено голямо количество биологически активни вещества.

Високото съдържание на витамини допринася за подобряване на работата на нервната система, благодарение на фосфора, калия и желязото, подобрява паметта.

Пъдпъдъчите яйца също така допринасят за развитието на умствените способности на децата. В сраавнение с кокошите яйца, тези на пъдпъдъка съдържат 2.5 пъти повече витамин А, почти 3 пъти повече витамин В1, и два и половина пъти повече витамин В2. Нивото на фосфор, калий и желязо също е няколко пъти по-високо.

Още един плюс за яйцата на пъдпъдъка е съдържанието на незаменими аминокиселини като тирозин, треонин, лизин, хистидин и глицин.

За тирозина е известно, че играе важна роля в обмяната на веществата и стимулира образуването на пигмент, който определя цвета на кожата. Ето защо пъдпъдъчите яйца се използват в козметичната индустрия.

Списъкът със заболявания, които могат да бъдат лекувани с пъдпъдъчи яйца е доста дълъг: заболявания на стомашно-чревния тракт, особено язва, гастрит, анемия. Яйцата помагат при тежко главоболие, хронична пневмония, астма, туберкулоза, интоксикация на организма.

Интересно е, че пъдпъдъчите яйца имат повишена устойчивост при излаане на радиация. Те допринасят за отстраняването на радио-нуклиди от тялото. Още можем да кажем, че този деликатес нормализира кръвното налягане, подобрява сексуалната потентност и улеснява бременността при по-слаби жени.











Акценти от Здравница



Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Всяко семейство, всяка връзка, по своята същност са едно малко и уникално общество и като всяко общество; има своите периоди на трудности, проблеми и кризи....още

Как да установите дали страдате от бърнаут?

Как да установите дали страдате от бърнаут?

В работата, във взаимоотношенията, в любовта, раздаващите ресурсите и енергията си навред, хора са изложени на висок риск от емоционално, психическо, а при неглижиране на симптомите - и физическо "прегаряне"....още

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Чувстваме се настинали, с дрезгав глас, втриса ни... Кога да пием само чай, кога да правим инхалации и гаргари, кога вана за краката?...още

Седемте чакри: Седем точки на силата

Седемте чакри: Седем точки на силата

Според йога освен материалните органи на нервната система, съществува и енергийна система. Тя е аналогична по своята система и по функциите си на нервната....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email