Дали да наказваме детето с „Отивай в ъгъла”?


| Прочетено Прочетено: 1102 пъти | КоменариКоментари: 0



Дали да наказваме детето с Отивай в ъгъла?

Нека да обсъдим дали е правилно или не да се прилага метода с „принудителната изолация в ъгъла”, когато се опитваме да възпитаме или наказваме детето.

Един от най-старите методи за обучение и дисциплиниране на детето е да пратим детето в ъгъла. Съвременната педагогика напълно отхвърля този метод. Идеята на този метод е да се изпрати детето в неестествена среда, където да научи урока си... но дали това наистина се случва?

Принудителната изолация или пътят към покаянието
Този метод на принудителна изолация едва ли е най-хуманитарния и най-ефективния. Едно дете може де стои в ъгъла един час, два или повече, но то не осъзнава какво е посланието и по-скоро се чувства тормозено. Най-често децата седят в ъгъла, гризат нотките си и се опитват да осъзнаят защо са там, но в голяма част от случаите не могат.

Дори ако този метод се отрази на детето, това ще избегне допускането на подобни грешки в бъдеще. Детето избягва да греши, заради опасността отново да бъде изпратено в ъгъла. Това, обаче, означава, че възпитателния ефект не е постигнат изцяло. Дори може да доведе до негативни последици върху психиката на детето.

Този метод за дисциплиниране може да бъде дори по-лош от прилагането на физическа сила върху детето с цел наказание. Съвременната педагогика е твърдо против такива методи! С течение на времето подобни методи имат негативно влияние. Детето не е будистки монах, който да тренирате!

Последици
Педагози и психолози твърдят, че децата, които са третирани с подобни лоши методи за дисциплиниране имат по-ниско самочувствие, емоционално нестабилни са и не са склонни на комуникация.

Методи за наказание подобни на „Отивай в ъгъла” създават безпокойство у децата, че родителите им не ги обичат достатъчно.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email