Женшенът може да помогне възстановяване след терапия на раково болни?


| Прочетено Прочетено: 1693 пъти | КоменариКоментари: 0



Женшенът може да помогне възстановяване след терапия на раково болни?

Съвет на Здравница:

виж повече за Ракови заболявания и тумори

виж повече и/или поръчай
Женшен - Panax Ginseng


Изследване за влиянието на женшена върху изтощени пациенти, след противоракова терапия, дава надежди за възстановяване на организма.

Според получените първи резултати в клиника Майо в Рочестър, вид американски жен-шен осигурява възстановяване от изтощението и води до подобряване на жизнеността на пациенти, третирани с най-големи дози в сравнение с тези - получили по-малки или съвсем ниски дози при терапия. Данните са представени пред Американското дружество по клинична онкология.

Голяма част от раково болните пациенти се чувстват напълно изтощени след като бъдат диагностицирани и след проведена терапия. Повече сън и почивка често не помага за отминаване на умората. Реално освен гимнастика, няма средство, което да помогне на тези хора за подобряване тяхното състояние до момента.
Дебора Бартън, Ph.D от клиника Майо изказва надежди, че женшенът би могъл да се окаже така необходимото средство за подобряване качеството на живот на техните пациенти.

Според традиционната китайска медицина и съвременните познания за влиянието на женшена, той се характеризира като адаптоген – вещество, което помага на тялото ни да преодолее стреса от околната среда. Ето защо той би се оказал добро лекарство, тъй като раково болните пациенти страдат от психологичен стрес, в следствие поставената им диагоза, а след това и от физиологичен стрес от приложената им химиотерапия.

Първите тестове, направени с животни дали положителни резултати. Това окуражило учените да започнат изследвания върху пациенти като се проследява влиянието на жен-шена в различни дози. Резултатите до момента показват, че женшенът като цяло подобрява състоянито на пациентите, намалява тяхната умора и повишава енергията и жизнените сили на тялото им.

Д-р Бартън и нейният изследователски екип подготвят нови клинични тестове, които ще проследяват как се отразяват различните дози от Уисконския женшен с цел да се затвърдят получените резултати и да се проконтролира дали веществото може да доведе до проява на странични ефекти.












Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email