8 от продуктите в хладилника, с които можем да отслабнем


| Прочетено Прочетено: 667 пъти | КоменариКоментари: 0



8 от продуктите в хладилника, с които можем да отслабнем

Съвет на Здравница:

прочети още 7-те най-полезни продукта за една жена

прочети още Два бързи варианта за отслабване

прочети още Свалих 2 кг. за 2 дни

 

Нека да видим какви продукти, които е вероятно да имате в хладилника ще ви помогнат успешно да свалите излишните килограми.

1. Яйца
Учени са доказали, че хората, които консумират по 1 яйце на закуска поемат с 300 калории по-малко при хранене, в резултат на което могат да свалят до 1 кг. на месец. Яйцата могат да помогнат при балансиране на нивата на кръвната захар, осигуряват необходимите за тялото протеини и съдържат много хранителни вещества.

2. Кисело зеле
Киселото зеле съдържа полезни бактерии, които подобряват храносмилането, укрепват имунитета и насърчават загубата на теглото. Киселото зеле е богато на витамини и калий, съдържа само 27 калории. Киселото зеле може да бъде отлично допълнение към ястия от месо или риба.

3. Печени картофи
Картофите съдържат много хранителни вещества, фибри и протеини. Най-полезни са печените картофи. Един средно голям печен заедно с обелката картоф съдържа 1500 млг. Калий, 6 гр. протеини и по-малко от 300 калории. Печен картоф с парче бекон, пресни зеленчуци или нискомаслено сирене е идеална закуска по време на диети.

4. Кисело мляко
Вкусното и меко кисело мляко и идеален продукт, когато изпитвате глад. Освен, че ще ви засити млякото ще укрепи и здравето ви. Ако вечер, преди лягане, хапнете кисело мляко вероятността нощем да ставате до хладилника рязко намалява. Киселото мляко съдържа много калций, протеини и полезни бактерии.

5. Боб

Бобът е един от най-полезните продукти изобщо. Първо, бобът е богат на антиоксиданти, второ бобът помага за регулиране нивото на кръвната захар и подтиска апетита. В бобът е заложен перфектен баланс от фибри, протеини и хранителни вещества, които ни зареждат с енергия.

6. Доматено пюре
Малко странно за повечето хора, но консервите с доматено пюре са един от продуктите, които може да помогне при загубата на някое и друго кило. Включете в диетата си половин чаша доматено пюре. Една такава дажба съдържа минимум 5 гр. фибри. Доматеното пюре има ниско съдържание (или изобщо не съдържа) мазнини, но е много вкусно и питателно.

7. Ленено семе
Кой би помислил, че с добавянето към менюто на само 1 продукт, излишните килограми могат да се изпарят. Лененото семе е изключително богат източник на фибри. Просто добавете 2 супени лъжици ленено семе в нискомаслено кисело мляко. Скоро ще усетите ефекта.

8. Бадеми

Според много диетолози разделното хранене е ключа към добра фигура. Правилното хранене през деня може да предотврати разходките до хладилника през нощта. Бадеми с пресни плодове е една прекрасна закуска, тъй като бадемите са добър източник на фибри.











Акценти от Здравница



Уролози от ВМА с безплатни прегледи в рамките на Movember-2024

Уролози от ВМА с безплатни прегледи в рамките на Movember-2024

Военномедицинска академия (ВМА) ще се включи в инициативата с профилактични прегледи и скрининг за ранна диагностика на рак на простатната жлеза....още

Лечебните тайни на планинската маргаритка

Лечебните тайни на планинската маргаритка

Растението се използва в кухнята като подправка именно заради мекия й подлютяващ вкус. В народната медицина се прилага за получаване на енергия за тялото и за набавяне на ценни хранителни вещества....още

Народни рецепти за бърз релакс и регенерация

Народни рецепти за бърз релакс и регенерация

Още древните са знаели, че всичко прекалено е вредно. С ритъма на природата може да се постигне много, а много домашно приготвени продукти помагат за бърз релакс и регенерация....още

Български суперхрани през есента

Български суперхрани през есента

Време е да си припомним кои са българските суперхрани през есента. И да напомним, че най-добре е да се хапват сурови. Да, райската ябълка е чудна за десерти, а гулията е много вкусна печена....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email