5 съвета за плосък корем и как да победим подуването


| Прочетено Прочетено: 4192 пъти | КоменариКоментари: 0



5 съвета за плосък корем и как да победим подуването

Чувствате коремът си подут? Усещате как той е пълен с мазнини. Ето няколко съвета как да се чувствате и да изглеждате добре.

Много искате коремът ви да е плосък когато излезете вечер. Това няма как да се получи като постоянно консумирате газирани напитки и нападате купата с чипс.

Подуването на корема не само изглежда зле, но може и да причини физически проблеми и дискомфорт. Добрата новина е, че има няколко лесни начина да избегнете това.

Тук, обаче, не става дума за премахването на излишните килограми. Чрез тези съвети ще можете да се отървете от подуването на корема, което тормози много хора от време на време.



Плосък корем Съвет № 1: Да избегнем запека
Приемът на твърде малко фибри, течност и липса на физическа активност може да доведе до подуване на стомаха. За да избегнете трябва да приемате достатъчно количество фибри (25 гр. на ден за жените и 38 гр. за мъжете). Фибри може да си набавите като хапвате пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци, бобови растения, ядки и семена. Също така пийте много течности (6-8 чаши на ден) и се стремете физическата ви активност да бъде най-малко 30 мин. на ден, няколко пъти седмично.

Плоски Коремът Съвет № 2: Хранителни алергии и непоносимост към храни
Хранителните алергии и непоносимостта към някои храни може да предизвика газове и подуване на корема. Преди да предприемете нещо, обаче, се консултирайте с вашия лекар, за да бъдете сигурни точно с кои храни имате проблем. Много хора предприемат самостоятелно диагностициране и премахват от менюто си млечни и пълнозърнести продукти без да има нужда от това.

Плоски Коремът Съвет № 3: Спрете да се храните прекалено бързо

Яденето на бързо и малкото дъвкане на храната предизвиква поглъщане на въздух и води до подуване на корема. Наслаждавайте се на храната. Старайте се храненето ви да продължи най-малко 30 мин. Също така имайте предвид, че храносмилането започва още от устата. Може да намалите подуването на корема просто като дъвчете храната си повече. Има и друга полза от повечето дъвкане. По този начин ще се насладите максимално на вкуса на храната. Множество изследвания са доказали, че по-старателното дъвчене в крайна сметка ни кара да ядем по-малко.

Плоски Коремът Съвет № 4: Не прекалявайте с газираните напитки
Приемът на газирани напитки причинява газове и подуване на корема. Вместо това може да замените газираното с вода или прясно изцедени сокове. Още един начин за борба с подутия корем е просто рязко да намалите пиенето на газирани напитки. Опитайте да редувате газираното с успокояващи напитки, например чай от мента.

Плоски Коремът Съвет № 5: Не прекалявайте с дъвките
Дъвченето на дъвка води до поглъщане на въздух, което е предпоставка коремът ви да се подуе.
В случай, че вече имате изграден навик да дъвчете дъвка, може да я замените със смученето на твърди бонбони.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сироп от черен бъз - без захар Сироп от черен бъз - без захар

Сиропът от черен бъз на Здравница е натурален продукт, произведен в България, по домашна рецепта. Не съдържа захар! Подходящ е и за диабетици....


Цена: 6.50 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email