Какво са жива и мъртва вода и как да ги приготвим вкъщи?


| Прочетено Прочетено: 20694 пъти | КоменариКоментари: 0Какво са жива и мъртва вода и как да ги приготвим вкъщи?

Първите сведения за жива и мъртва вода идват от народните приказки и легенди: в тях водата се използва за подмладяване, а понякога и за съживяване на героите, тя им придава сила и бодрост.

За първи път през осемдесетте години на миналия век са предприети опити за научно обосноваване на свойствата на живата и мъртвата вода, след което започват масово да ги пропагандират за лечение в домашни условия на различни заболявания.

Живата вода притежава свойството да ускорява растежа на клетките. Затова тя е незаменима за поливане на растенията в градинарството, използва се за козметични цели, а понякога и за медицински цели.

Мъртвата вода ефективно се справя с всякакви микроби, тя също е действащ антисептик. За съжаление, днес тази методика като възможност за приложение е незаслужено забранена.

Съществуват природни източници както на жива, така и на мъртва вода. Могат да се различат по външния им вид. В „мъртвия” източник водата е кристално чиста, неподвижна, едва църцори. Тази вода е твърда е и безвкусна. В „живия” извор водата е тъмна, с водорасли и сред множество камъни. Тя се движи бързо в кръг и с ромолене се излива от ручея. Тази вода е мека и сладка.

При лечение първо се обливат с мъртва, а след това с жива вода.

Тази последователност се мотивира със специфичните им свойства – мъртвата вода лекува, като унищожава зловредните микроорганизми, а живата вода затвърждава резултатите и дава енергия на организма.

Живата и мъртвата вода могат да бъдат използвани за лечение на:
псориазис, гастрит, варикозно разширение на вените, хемороиди, трофични язви, радикулит, артроза и артрит, на простудни заболявания на горните дихателни пътища, на болестина пикочо-половата система, различни травми, циреи, главоболие, зъбобол. За профилактика на различни заболявания е достатъчно да се изпива четвърт чаша жива вода на ден 15-20 мин. преди хранене.

Приготвяне на жива и мъртва вода
Жива и мъртва вода може да се получи чрез електролиза на обикновена вода, като в нея се потопят 2 електрода (анод и катод) и през водата се пропусне електрически ток в продължение на 5-6 мин. Живата вода, образуваща се около катода, има рязко алкална реакция, мъртвата (около анода) силно кисела. Освен това болшинство намиращи се във водата болестотворни бактерии загиват и тя практически става стерилна.

Единственият недостатък на електрохимичния начин за активиране на водата е неговата техническа сложност. Има и едно неудобство – получената по този начин вода запазва свойствата си в продължение само на 6 часа.
Акценти от ЗдравницаВ Световния ден на спешната помощ – 500 лекари трайно не искат да работят в линейките

В Световния ден на спешната помощ – 500 лекари трайно не искат да работят в линейките

В навечерието на Световния ден на спешната помощ ситуацията със спешните екипи у нас е все по-трагична. В системата трайно липсват 500 лекари, въпреки че заплатата на лекар в линейка достигна 4000 лева....още

Безплатни кардио прегледи в София

Безплатни кардио прегледи в София

Безплатни кардиологични прегледи организира на 22 и 23 май 2024 г. Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ по повод Международния ден за борба с артериалната хипертония (АХ)....още

Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Всяко семейство, всяка връзка, по своята същност са едно малко и уникално общество и като всяко общество; има своите периоди на трудности, проблеми и кризи....още

Как да установите дали страдате от бърнаут?

Как да установите дали страдате от бърнаут?

В работата, във взаимоотношенията, в любовта, раздаващите ресурсите и енергията си навред, хора са изложени на висок риск от емоционално, психическо, а при неглижиране на симптомите - и физическо "прегаряне"....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email