Какво са жива и мъртва вода и как да ги приготвим вкъщи?


| Прочетено Прочетено: 20676 пъти | КоменариКоментари: 0



Какво са жива и мъртва вода и как да ги приготвим вкъщи?

Първите сведения за жива и мъртва вода идват от народните приказки и легенди: в тях водата се използва за подмладяване, а понякога и за съживяване на героите, тя им придава сила и бодрост.

За първи път през осемдесетте години на миналия век са предприети опити за научно обосноваване на свойствата на живата и мъртвата вода, след което започват масово да ги пропагандират за лечение в домашни условия на различни заболявания.

Живата вода притежава свойството да ускорява растежа на клетките. Затова тя е незаменима за поливане на растенията в градинарството, използва се за козметични цели, а понякога и за медицински цели.

Мъртвата вода ефективно се справя с всякакви микроби, тя също е действащ антисептик. За съжаление, днес тази методика като възможност за приложение е незаслужено забранена.

Съществуват природни източници както на жива, така и на мъртва вода. Могат да се различат по външния им вид. В „мъртвия” източник водата е кристално чиста, неподвижна, едва църцори. Тази вода е твърда е и безвкусна. В „живия” извор водата е тъмна, с водорасли и сред множество камъни. Тя се движи бързо в кръг и с ромолене се излива от ручея. Тази вода е мека и сладка.

При лечение първо се обливат с мъртва, а след това с жива вода.

Тази последователност се мотивира със специфичните им свойства – мъртвата вода лекува, като унищожава зловредните микроорганизми, а живата вода затвърждава резултатите и дава енергия на организма.

Живата и мъртвата вода могат да бъдат използвани за лечение на:
псориазис, гастрит, варикозно разширение на вените, хемороиди, трофични язви, радикулит, артроза и артрит, на простудни заболявания на горните дихателни пътища, на болестина пикочо-половата система, различни травми, циреи, главоболие, зъбобол. За профилактика на различни заболявания е достатъчно да се изпива четвърт чаша жива вода на ден 15-20 мин. преди хранене.

Приготвяне на жива и мъртва вода
Жива и мъртва вода може да се получи чрез електролиза на обикновена вода, като в нея се потопят 2 електрода (анод и катод) и през водата се пропусне електрически ток в продължение на 5-6 мин. Живата вода, образуваща се около катода, има рязко алкална реакция, мъртвата (около анода) силно кисела. Освен това болшинство намиращи се във водата болестотворни бактерии загиват и тя практически става стерилна.

Единственият недостатък на електрохимичния начин за активиране на водата е неговата техническа сложност. Има и едно неудобство – получената по този начин вода запазва свойствата си в продължение само на 6 часа.












Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - капки за регулиране на кръвната захар Диабор - капки за регулиране на кръвната захар

Диабор е натурален продукт за регулиране на кръвната захар. Диабор не съдържа никакви токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 9.90 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email