Какво са жива и мъртва вода и как да ги приготвим вкъщи?


| Прочетено Прочетено: 20318 пъти | КоменариКоментари: 0Какво са жива и мъртва вода и как да ги приготвим вкъщи?

Първите сведения за жива и мъртва вода идват от народните приказки и легенди: в тях водата се използва за подмладяване, а понякога и за съживяване на героите, тя им придава сила и бодрост.

За първи път през осемдесетте години на миналия век са предприети опити за научно обосноваване на свойствата на живата и мъртвата вода, след което започват масово да ги пропагандират за лечение в домашни условия на различни заболявания.

Живата вода притежава свойството да ускорява растежа на клетките. Затова тя е незаменима за поливане на растенията в градинарството, използва се за козметични цели, а понякога и за медицински цели.

Мъртвата вода ефективно се справя с всякакви микроби, тя също е действащ антисептик. За съжаление, днес тази методика като възможност за приложение е незаслужено забранена.

Съществуват природни източници както на жива, така и на мъртва вода. Могат да се различат по външния им вид. В „мъртвия” източник водата е кристално чиста, неподвижна, едва църцори. Тази вода е твърда е и безвкусна. В „живия” извор водата е тъмна, с водорасли и сред множество камъни. Тя се движи бързо в кръг и с ромолене се излива от ручея. Тази вода е мека и сладка.

При лечение първо се обливат с мъртва, а след това с жива вода.

Тази последователност се мотивира със специфичните им свойства – мъртвата вода лекува, като унищожава зловредните микроорганизми, а живата вода затвърждава резултатите и дава енергия на организма.

Живата и мъртвата вода могат да бъдат използвани за лечение на:
псориазис, гастрит, варикозно разширение на вените, хемороиди, трофични язви, радикулит, артроза и артрит, на простудни заболявания на горните дихателни пътища, на болестина пикочо-половата система, различни травми, циреи, главоболие, зъбобол. За профилактика на различни заболявания е достатъчно да се изпива четвърт чаша жива вода на ден 15-20 мин. преди хранене.

Приготвяне на жива и мъртва вода
Жива и мъртва вода може да се получи чрез електролиза на обикновена вода, като в нея се потопят 2 електрода (анод и катод) и през водата се пропусне електрически ток в продължение на 5-6 мин. Живата вода, образуваща се около катода, има рязко алкална реакция, мъртвата (около анода) силно кисела. Освен това болшинство намиращи се във водата болестотворни бактерии загиват и тя практически става стерилна.

Единственият недостатък на електрохимичния начин за активиране на водата е неговата техническа сложност. Има и едно неудобство – получената по този начин вода запазва свойствата си в продължение само на 6 часа.
Акценти от ЗдравницаКакво представляват фитонцидите?

Какво представляват фитонцидите?

В зависимост от сезона, времето, часа, почвата, температурата и много други фактори, растенията отделят различни по количество фитонциди, често нееднакви по качество. Фитонцидите от различни растения са различни вещества....още

ВМА събира най-добрите чернодробни хирурзи в света

ВМА събира най-добрите чернодробни хирурзи в света

От 16-18 ноември 2023 г. във Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе поредното издание на следдипломния курс, организиран от Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология....още

Реализират първите 2 нискодозови брахитерапии, които са безплатни за пациентите

Реализират първите 2 нискодозови брахитерапии, които са безплатни за пациентите

Първите две процедури, при които пациентите няма да заплащат за лечение с нискодозова брахитерапия, ще бъдат реализирани в Клиниката по урология и андрология на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ тази събота (02.09.2023 г.)....още

Трима млади български лекари с европейска диплома по кардиология

Трима млади български лекари с европейска диплома по кардиология

Д-р Николай Поройлиев, д-р Кирил Джоманов и д-р Слави Яков са млади и много амбициозни лекари, част от екипа на Клиниката по кардиология на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email