Какво са жива и мъртва вода и как да ги приготвим вкъщи?


| Прочетено Прочетено: 20782 пъти | КоменариКоментари: 0



Какво са жива и мъртва вода и как да ги приготвим вкъщи?

Първите сведения за жива и мъртва вода идват от народните приказки и легенди: в тях водата се използва за подмладяване, а понякога и за съживяване на героите, тя им придава сила и бодрост.

За първи път през осемдесетте години на миналия век са предприети опити за научно обосноваване на свойствата на живата и мъртвата вода, след което започват масово да ги пропагандират за лечение в домашни условия на различни заболявания.

Живата вода притежава свойството да ускорява растежа на клетките. Затова тя е незаменима за поливане на растенията в градинарството, използва се за козметични цели, а понякога и за медицински цели.

Мъртвата вода ефективно се справя с всякакви микроби, тя също е действащ антисептик. За съжаление, днес тази методика като възможност за приложение е незаслужено забранена.

Съществуват природни източници както на жива, така и на мъртва вода. Могат да се различат по външния им вид. В „мъртвия” източник водата е кристално чиста, неподвижна, едва църцори. Тази вода е твърда е и безвкусна. В „живия” извор водата е тъмна, с водорасли и сред множество камъни. Тя се движи бързо в кръг и с ромолене се излива от ручея. Тази вода е мека и сладка.

При лечение първо се обливат с мъртва, а след това с жива вода.

Тази последователност се мотивира със специфичните им свойства – мъртвата вода лекува, като унищожава зловредните микроорганизми, а живата вода затвърждава резултатите и дава енергия на организма.

Живата и мъртвата вода могат да бъдат използвани за лечение на:
псориазис, гастрит, варикозно разширение на вените, хемороиди, трофични язви, радикулит, артроза и артрит, на простудни заболявания на горните дихателни пътища, на болестина пикочо-половата система, различни травми, циреи, главоболие, зъбобол. За профилактика на различни заболявания е достатъчно да се изпива четвърт чаша жива вода на ден 15-20 мин. преди хранене.

Приготвяне на жива и мъртва вода
Жива и мъртва вода може да се получи чрез електролиза на обикновена вода, като в нея се потопят 2 електрода (анод и катод) и през водата се пропусне електрически ток в продължение на 5-6 мин. Живата вода, образуваща се около катода, има рязко алкална реакция, мъртвата (около анода) силно кисела. Освен това болшинство намиращи се във водата болестотворни бактерии загиват и тя практически става стерилна.

Единственият недостатък на електрохимичния начин за активиране на водата е неговата техническа сложност. Има и едно неудобство – получената по този начин вода запазва свойствата си в продължение само на 6 часа.












Акценти от Здравница



Техники за отпускане и релаксация

Техники за отпускане и релаксация

Всеки ден да намираме време да релаксираме. Споделяме с вас няколко ефикасни техники за отпускане. Едва ли всички ще бъдат добри за вас. Изберете онова упражнение, което ви допадне....още

5 вида упражнения за контрол на емоциите

5 вида упражнения за контрол на емоциите

Емоциите са хубаво нещо. Те правят живота ни по-ярък, по-интересен и наситен. Но понякога те надделяват и тогава ... тогава ставаме много слаби и не можем да се противопоставим на онези, които се изправят срещу нас....още

Добавете живовляк в смутито!

Добавете живовляк в смутито!

Защо да не я включите в смутито, ако можете? Измийте няколко листа широколистен живовляк, накълцайте ги и ги сложете в блендера при другите съставки. Можете да направите различни комбинации...още

Семейството - как ни управлява?

Семейството - как ни управлява?

Съветите са на Полина Василева, психолог и психотерапевт в София. Един от най-добрите психотерапевти, провеждащ сесии на български, руски и английски език....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Златно мляко на прах Златно мляко на прах

"Златно мляко" на прах на "Здравница" съдържа куркума, цейлонска канела, джинджифил и черен пипер. Вкусна и здравословна напитка за цялото семейство....


Цена: 6.60 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email