Как да изградим емоционална връзка с детето си и да го отворим за света?Как да изградим емоционална връзка с детето си и да го отворим за света?За да помогнете на детето си да бъде по-уверено и да развива своите таланти трябва намерите заедно една обща кауза.

Повечето малки деца са срамежливи, страхуват се да говорят и са затворени за външния свят.

Децата  общуват по различен начин. Ако устата на съседското дете никога не се затваря, а вашето дете е по-ниско от тревата, това не значи нищо лошо. Просто трябва да малко да му помогнете.

Основна дейност
Нищо не обединява повече от една обща кауза и общи интереси. Нарисувайте картина заедно с дето си и му покажете, че се интересувате от това. Когато едно дете усети, че се интересуват от него и от неговите дейности то постепенно започва да се отваря за света. По време на рисуването бъдете концентрирани, не се разсейвайте със странични неща.

Контакт
Намерете начин да осъществите близка връзка с детето си. Например, игрите ще помогнат за това. На първо място детето трябва да усети, че се интересувате от него. Най-подходящи игри са тези, в които разстоянието между вас и детето е до един метър. Непосредствената близост ще ви сближи с детето.

Споделени тайни
Сближаването става още по-голямо и по бързо, когато споделяте тайни и мистерии с детето си, които никои освен вас двамата не знаят. „Не казвай на никого“ – това е ключ към спечелването на доверието на детето.

Да говорим повече за духовната страна

Детето, макар и малко, може би знае повече, отколкото показва.  Децата често започват да се отегчават от постоянното говорене за птички, тюленчета, кукли и ред подобни. Когато прекалим с тази част детето започва да мисли, че не го взимаме на сериозно.

Говорете с детето си за чувствата – както неговите, така и вашите. Емоционалната връзка ще започне да става все по-силна.

Важно е да вземем под внимание!
По време на контактите с детето не трябва да прекаляваме с жестикулирането. То може да се изплаши. Не използвайте фрази като „не е твоя работа“ или „все още си много малък за това“.

Когато давате на детето си доверие, уважение и любов, то ще ви отговори със същото. Отнасяйте се с децата си по начина, който искате те да приложат в живота си.Всички статии в "За детето и неговите родители"

Всички статии в "Психология на детето (9)"Още от "Психология на детето (9)"


Детската агресия е вик за помощ

Агресивният акт може да бъде и вик за помощ на една самотна и страдаща дълго време душа. Но преди всичко той е себеизява на егото и опит да се привлеч ...още

Защо децата обичат да бъдат плашени?

Децата понякога изпитват недостиг на силни емоции. Те интуитивно чувстват, че трябва да се научат да преодоляват страховете си. Затова си играят на ст ...още

Родителите - разведени, децата - дебели

Разводът може да стане причина за появата на наднормено тегло и затлъстяване на децата. Потомството на двойката, която се разделя е по-склонно да надд ...още

Маргарита Бакрачева: Пет фактора, които могат да отключат детската депресия

Депресия в ранна детска възраст е в състояние да разстрои всеки родител. Още повече, че случаите зачестяват в последните години – от 3 до 6 на сто от ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email