ЛипосукцияАспирирането на резистентната на диети мастна тъкан е най-популярната процедура в козметичната хирургия. Най-често желани места за извършването на тази манипулация са коремната стена, бедрата, вътрешните страни на колената, хълбоците (така наречените ,,паласки”) и гърба. Липосукцията също така може да подчертае контурите на лицето и шията.

Този метод се основава на факта, че при възрастни индивиди мастната тъкан не се регенерира, затова и третираните области не възстановяват първоначалната си форма. Повишаването на телесната маса след операцията обаче, може да доведе до периферно натрупване на мазнини в области, които не са били третирани. Липосукцията не се препоръчва при прогресивно напълняване.

Най-добре е пациенти с локално натрупване на мазнини да бъдат оперирани на млада възраст, тъй като след третото десетилетие е по- трудно да бъде преустановен ефекта на гравитацията.

Първоначално липосукцията се е правела под обща анестезия, с големи канюли и без инфилтрация. Това водело до кървави операции с присъщи последствия и усложнения (екхимози, хематоми, хемосидерози,инфекции и т.н.

Често са се получавали неравности във формата на третираните области, поради употребата на големи канюли и силен вакуум, а също така и поради това, че пациентите не можели да сътрудничат по време на операцията. Значителната загуба на течности също ограничавала количеството на аспирираните мазнини.

Понастоящем около 5- 6 литра течност се инфилтрират по време на обикновена липосукция. Най-широката канюла, която се използва е с диаметър 4 мм и е за дълбоките натрупвания. Най- фините канюли са с 2 или 3 мм в диаметър и се използват за третиране на субдермалните слоеве. Тази техника уврежда в по-малка степен съединителната, нервната тъкан и кръвоносните и лимфни съдове.

Постоперативно кожата се прикрепва стабилно към дълбоката фасция. Следователно белезите свързани с ексцизията на излишната кожа могат да бъдат избегнати.

Липосукцията е метод на избор за премахването на мазнини от корема, гърба и глутеалните области. Липосукцията може да бъде в полза дори и при пациентки с хипертрофия на гърдите, особено когато те са млади. За тази манипулация се използва и помоща на ултразвук.

В модерната липосукция непрекъснато се развиват все по-нови методи за намаляване на физическото усилие по време на манипулацията. Пример за това са канюлите с генератор на ултразвук на върха, под действието на който мастните клетки се пукат още преди аспирацията. Същият апарат се използва успешно при намаляване на малки неравности.

Събраната по време на липосукция мастна тъкан може да се използва за запълване на други кухини и гънки. Има много доказателства показващи, че поне малка част от мастните клетки оцеляват като присадка.

Трансформираната мастна тъкан може да се използва за подмладяване на лицето и при корекция на контурите на тялото. Тази процедура изисква поне еднократно повторение, но дългосрочните резултати не са съвсем предсказуеми.

Д-р Цветан Тасков

 

Всички статии в "Алтеративна медицина"

Всички статии в "Алтернативни методи (22)"Още от "Алтернативни методи (22)"


Какво е това алтернативна медицина?

Алтернативната медицина е сборно понятие, което обхваща значителен брой диагностични, профилактични и терапевтични теории и практики, обединени от няк ...още

Лъчелечение

Лъчелечението е метод, който ликвидира болестния процес. ...още

Лечебен масаж

Масажът представлява ценен фактор в профилактиката и е от твърде важно значение при комплексното лечение на редица заболявания. ...още

Какво представлява УЛТРАЗВУКОВАТА ТЕРАПИЯ/ФОНОФОРЕЗА?

Напоследък ултразвукът (УЗ) се разпространява все повече в терапията, хирургията и диагностиката, като мощен енергиен фактор, но физиологичен, без¬вре ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email