Курс по Антропософска медицина в София с лектор от ШвейцарияКурс по Антропософска медицина в София с лектор от Швейцария

Атропософско общество в България организира курс по Антропософска медицина с гостуващ лектор, д-р Дафне фон Бох, Швейцария на 25,26,27 и 28 октомври 2019 г. в София, хотел Рила.

Програмата на двата дни, събота и неделя е предназначена за лекари и нелекари,терапевти от различни специалности, масажисти, психолози и др, които практикуват. Лекциите от 19.00 ч. през всички 4 дни са предназначени за всички желаещи.

Ето програмата и кратка прзентация на лектора:
Въвеждащ курс по Антропософска медицина за лекари. Тема: "Дали съвременната медицина има нужда от обновяване
Какво представлява Антропософската медицина?", "Модерната медицина, която се развива след Втората световна война има особено впечатляващи  и уникални успехи за човечеството. Дали обаче в нея, въпреки всичко, има необходимост да се внесе нещо ново? Дали тя може да държи всичко ”под контрол”?

Курсът 25-27 октомври е адресиран към лекари, които могат да забележат, че медицината вече все по-бързо изгубва от своя погледа Човека. Защо и как да го намери отново в неговите ясни форми.

Д-р  Дафне фон Бох е родена в Канада и от много години живее в Бейл, Швейцария. Тя е психолог и антропософски общопрактикуващ лекар. Работи като главен лекар в две антропософски клиники по обща медицина и психосоматика. Преподава курсове, води обучения по антропософска медицина в продължение на няколко години в много страни, главно в страните от Изтока и Азия. Издава  книгите на антропософския лекар Ото Волф, пише статии по съвременни медицински въпроси. От 2017 г. тя има частна практика близо до Бейл.

Темите, които ще бъдат разгледани още по време на семинара са: "Подходът на Антропософската медицина към Човека.Лечение и приложение", "Заболяванията от гледна точка на Антропософската медицина и методи на лечение на различни заболявания". "Причини, подход, превенция, лечение: алергии, затлъстяване, повишено кръвно налягане, хипертиреоидизъм и хипотиреоидизъм, промяна на сърдечния ритъм и др.".

С особен интерес се очакват и лекциите на д-р Дафне фон Бох за “Опасността от витамин Д” и “Ваксините - истините за тях”

При интерес  към семинара се свържете с Радослава Ангелова, тел. 0878478638.Всички статии в "Прочетено за Вас ..."

Всички статии в "Полезно (55)"Още от "Полезно (55)"


Защо оризът трябва да се измие добре, преди да се свари и други полезни съвети

Как японците остават слаби? Ами, мият ориза. Плакнат го, докато водата се избистри и изчисти не само нишестето, но и от някои токсични вещества като а ...още

Няма ден в който някой да не влети в клиниката с бездомен домашен любимец

Името на д-р Капашиков се свързва с неговия професионализъм, а в последните месеци със случая Трошко - пловдивското коте, хвърлено безмилостно от висо ...още

Как да излекуваме раните на душата си?

Защо се наричат рани на душата? Защото душата е изтощена, когато се отдалечава от своя план за живота и не може да го следва. Точно това се случва, ко ...още

Агресията в семейството: измерения и възможни противодействия

Агресията в семейството придобива особена значимост през последните десетилетия и се превръща в един от основните проблеми на съвременността, от които ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email