Астрологична прогноза за 2018: Годината на Кучето и ГосподаряАстрологична прогноза за 2018: Годината на Кучето и Господаря

Откъси от предстоящата книга на Гал Сасон (издателство” Кибеа”)

Надявам се книгата, която държите в ръце, да ви послужи като космическа карта, по която ще се ориентирате през 2018, докато водите небесното си куче на разходка. Моля ви, не забравяйте, че вие сте нещо повече от слънчевия знак, под който сте родени. В наталната си карта имате също лунен знак, асцендент и много други планети. Може обаче да се каже, че зодията е вашето духовно племе. Както четете местните или националните вестници, така трябва да четете и написаното за зодията ви – по този начин се информирате  за „местните духовни новини“. Що се отнася до книгата, в никакъв случай не прескачайте увода за общите тенденции през 2018, за да отидете направо на частта за своя знак. Тъкмо уводът ще ви помогне да разберете по-добре и задълбочено предстоящата 2018 – годината на Кучето.

Увод в космическите тенденции

2018 обещава да бъде експлозивна година. Тя няма да бъде нито мирна, нито спокойна. Прилича на постоянно превъзбудено куче, което не може да стои мирно и се нуждае от дълги разходки в парка. Така по-оптимистично можем да погледнем на прогнозата за годината на Земното куче, в която ни очакват пет вместо обичайните  четири затъмнения, три пъти ретрограден Меркурий, ретрограден Марс в продължение на два месеца (26 юни–27 август) и ретроградна Венера (6 октомври–16 ноември). И за да се усложнят нещата още повече, последният ретрограден Меркурий „застъпва“ в деня, в който Венера приключва ретроградното си движение. Последното означава повече от два месеца на объркване и безпорядък. Освен това второто затъмнение тази година се пада точно на китайската Нова година (15 февруари). Съвпадението на затъмнение с рождения ден или с началото на годината винаги прави следващата година много по-нестабилна. Отгоре на всичко годината започва с пълнолуние – знайно е, че е много по-добре при пълнолуние да приключваме, отколкото да започваме нещо.

Така че, ако 2018 е годината на Кучето, то ще бъде по-скоро питбул, отколкото хрисим пудел.

Парадоксалният Господар
2018 година започва с край. Звучи абсурдно, но е добре да свиквате с противоречията, защото това е годината на парадоксите. Тя започва с пълнолуние в Рак. Пълнолунието е символ на края, на завършека. Пълнолунието на 1 януари ни преподава урока на Уроборос – змията, захапала собствената си опашка; символ на безкрайността без начало и край. Той е съзвучен и с учението на Сефер Йецира в кабала: краят е вграден в началото, а началото – в края.

2018 ще е подвластна на алхимията, когато противоположностите могат да се обединят – все пак това е Господарската година на числото 11. За последен път 12-месечието е започвало с пълнолуние през 1999.

Както вече разбирате, 2018 е предопределена да ни научи да бъдем господари. Тя ни напомня за урока на Учителя Йода: „Стори го или не! Среден път няма “.

Зодиакалните знаци през 2018 година
Бележка от редактора: За всеки отделен знак са разгледани: основната тенденция през годината, петте затъмнения като предпоставка за емоционалния му пейзаж, ретроградният Меркурий като предпоставка за менталния му пейзаж, Уран и очакващото го непредсказуемо пътуване, как ще му повлияе ретроградният Марс, Венера за парите и любовта.

Овен: Аз съм
Във фокуса на живота ви през 2018 са кариерата и общественото положение – и двете изключително важни за Овена като водач на зодиака. И след като сте водач, тази година отивате да се обучавате в школата за пастири. На 20 декември 2017 Сатурн, планетата на кармата и уроците, преминава от вашия дом на пътуването и образованието в дома на кариерата. През първите месеци на 2018 може да усетите трусове в кариерата или в отношенията си с авторитетни фигури. Вероятно е сътресенията да се проявят и като грижи или проблеми с баща ви и/или бащинска фигура. Като цяло обаче Сатурн се чувства чудесно в Козирог – знака, който управлява, така че има шанс с упорит труд да подобрите значително кариерата си, да получите признание и награди.

Телец: Аз имам
През последните години Сатурн – планетата на кармата и суровите уроци, беше във вашия дом на смъртта и сексуалността. Не беше лесно, защото той ви принуждаваше насила да се промените и да захвърлите старата си кожа, а и като цяло наложи много промени във всички аспекти на живота ви. През 2018 обаче ще можете да излезете от пашкула, да разперите крила и да се превърнете в пеперуда. Да, вие сте феникс, който се възражда от пепелта на бившия си аз. Тази година Сатурн ще ви свърже с чужда култура, хора или философия от друга страна. Възможно е да ви тласне и в нова посока в сферата на образованието. Преподавайте това, което искате да научите, и учете това, което искате да преподавате: такава е мантрата ви за следващите години.

Близнаци: Аз мисля

През последните години Сатурн ви притиска да преоцените важните за вас връзки. Той се свързва в кабала с концепцията за поправянето и като такъв поражда в брака и служебните партньорства ситуации, от които да разберете колко ценни са другите. Имате чувството, че партньорите ви нарочно ви провокират, за да изгубите хладнокръвие. Всичко това ще се промени през 2018, когато Сатурн преминава във вашия дом на смъртта и трансформацията. През следващите години той ще ви дава уроци за страстта и сексуалността. Ще ви помогне да видите какво привличате в живота си, какво ви мотивира и движи напред, доколко умеете да казвате „сбогом“. Приоритетите ви ще се променят и ще добиете по-голяма яснота за важните неща в живота. Край с повърхностността: тази година ще се гмурнете дълбоко в истинската си същност. Тъй като Сатурн влиза във вашия дом на смъртта, ще наложи да научите урока за отказването и вътрешното освобождаване.

Рак: Аз чувствам
През последните години Сатурн, господар на кармата и велик учител, ви преподава някои мъчни уроци чрез здравето и работата. Мнозина от вашето племе са преживели трудности с начина на хранене, режима на живот, работа и забавления и със способността си да служат. Имахте ли чувството, че усилията ви не се възнаграждават и че колкото и да се стараете, не успявате да постигнете целите си. Ето и добрата новина: свърши се! През 2018 работата ви ще върви много по-гладко, а към края на годината Юпитер ще навлезе във вашия дом на здравето и работата и ще сложи началото на изцелението.

През последните седмици на 2017 Сатурн се прехвърля във вашия дом на отношенията и брака. Тъй като това е домът и на всички договорни отношения, на правото и закона, тези сфери ще бъдат критични за вас. Ако имате връзка, периодът може да ви донесе предизвикателства по отношение на партньора, или самият той или тя ще преживее трудности. Ако нямате партньор, съществува вероятност, особено към края на годината, да привлечете важен за вас човек.

Лъв: Аз повелявам
Непокорни деца? Проблеми в любовта? Не изпитвате щастие или имате чувството, че магичната ви сила – вашето мохо – ви е изоставила? Е, всичко това е в миналото. За мнозина Лъвове последните години бяха трудни по отношение на любовта. Сатурн, планетата на кармата и суровите уроци, беше във вашия дом на любовта, щастието, творчеството и децата. Бяхте принудени да се вгледате дълбоко в тях, за да постигнете яснота. Сатурн ни учи чрез кризи. През последните три години вие бяхте Лъвът от „Магьосникът от Оз“, но скоро ще се превърнете в Аслан – великия спасител от „Хрониките на Нарния“, или поне в Симба от „Цар Лъв“.

2017 не беше лесна за вас, тъй като затъмненията преминаха във вашия знак и точно около рождения ви ден (7 и 21 август 2017) нещата отиваха към катастрофа. Както ще видите, през следващата година затъмненията остават близо до вашия знак и забързват още повече живота, но преместването на Сатурн във вашия дом на работата, храненето и здравето ще премахне блокадите, свързани с любовта и децата. Така че да, облаците над любовта ще се разнесат, но Сатурн никога не се уморява да ни преподава уроци за нещата, които трябва да поправим.

Дева: Аз служа

Последните години не бяха лесни за вас на някои фронтове. Сатурн, господарят на кармата и трудните уроци, беше във вашия дом на семейството, дома, майчинството и сигурността. Обикновено сте много аналитични и логични, но тези последни години бяха емоционални и бяхте принудени да бродите из непознати територии. Освен това затъмненията през 2015 и 2016 бяха във вашия знак и предизвикаха големи трусове и промени. Много Деви преразгледаха семейното си положение. Някои се разведоха, други промениха местоживеенето си, трети си купиха недвижими имоти. Сатурн не е лош: той просто ни учи на това, което не искаме да научим.

През 2018 Сатурн преминава във вашия дом на любовта, децата и щастието и ще ви задава въпроси от типа на: Обичате ли, към кого и какво е насочена вашата любов? Какво ви движи? Какво е вашето хоби,... момент, имате ли такова? Забавлявате ли се? Какво се случи с детето във вас? Какви са отношенията с децата ви? Пак ще повторя: Сатурн не е пратеник на дявола. Той е майсторът, който ще ни поправи и ще ни направи по-добри. Сатурн в дома на децата може да донесе проблеми със синовете/дъщерите ви или с децата в ума ви (например проекти в зародиш). Възможно е да почувствате, че нещата, които са ви носили щастие, вече не важат.

Везни: Аз балансирам
В кабала Сатурн се свързва с концепцията за поправянето и предпочита пръчката пред моркова. През последните години той се постара да ви научи как да общувате по-добре. Това е странно, защото Везните са кардинално въздушен знак, което означава, че те учат другите как да се свързват помежду си. Последните ви години бяха съсредоточени върху образованието, писането и изпитването на комуникационните ви умения. Не ви беше лесно да вземате решения (по-трудно от обичайното) и допускам, че сте имали проблеми с братя, сестри, съквартиранти, съседи и роднини. Всичко това приключи. През следващите години Сатурн ще се намира във вашия дом на семейството и дома и кралят ум ще отстъпи място на кралицата сърце.

Уроците на Сатурн в дома на семейството са свързани с чувството за сигурност. Запитайте се къде и с кого се чувствате защитени? През този период значителна част от вас, Везни, ще имат усещането, че домът им се разпада, а други ще създадат семейство. Моментът е подходящ за обвързване, купуване на имот, преместване на ново място, забременяване и изцеляване на взаимоотношенията с членовете на семейството, особено с майката.

Скорпион: Аз преобразявам
През последните години Сатурн, господарят на кармата и трудните уроци, ви даде доста възможности да се съсредоточите върху финансите и личните си достойнства и да ги поправите. Не беше лесно. Много Скорпиони промениха начина, по който печелят парите си. Някои инвестираха в своите таланти. На мнозина се наложи да се справят с финансови неудачи. Този процес трябваше да ви помогне да преструктурирате ценностите си и да подредите правилно приоритетите си. През 2018 ще излезете от финансовото блато, а през 2019 очаквайте изобилие.

През последните седмици на 2017 Сатурн сменя предавката и се придвижва във вашия дом на общуването. Публична тайна е, че Скорпионите са потайни. Спечелили сте си славата на перфектни шпиони; вие сте покерджиите на зодиака, които никога не разкриват картите си. Като Повелители на водата вие сте ням знак – не защото нямате какво да кажете, а защото предпочитате да споделяте само това, което според вас трябва да се знае. Тази година обаче нещата се променят. За първи път от тридесет години Сатурн ще ви помогне да се вгледате дълбоко в умението си да общувате. Как се представяте пред другите? Как споделяте информация? Какво е вашето послание към света?

Стрелец: Аз виждам
Знам, не ви беше лесно. Всички бяхме с вас и видяхме помръкналите фарове на нашите Стрелци от края на 2014 до края на 2017. Вие обаче сте маяците на светлината и надеждата. Вие сте знакът на оптимизма. Погледнете само съседите си, за бога! От едната ви страна стои Скорпион – знакът на смъртта, а от другата Козирог – знакът на кармата. Нищо чудно, че вие сте знакът на надеждата. Без нея никога нямаше да оцелеете! Трябва обаче да признаете, че сред целия този мрак през последните три години вие израснахте както никога досега.

Причината за всички трудности е, че в края на 2014 във вашия знак влезе Сатурн – господарят на кармата и трудните уроци. Това се случва веднъж на тридесет години, което означава, че подобни трудности сте срещнали между 1986 и 1989 г. Това беше духовна тренировка и днес вие сте по-мъдри, по-силни и по-добри от всякога. Не можете да се сравнявате с това, което сте били преди три години. Да, може да имате някои белези и травми, но сте готови да завладеете света. Ако се вгледате по-дълбоко, ще видите, че макар да беше трудно (и слава на Богинята, че свърши), не бихте искали да заличите тези години. Знаете, че си е струвало.

Козирог: Аз използвам

През последните години вашият владетел Сатурн се намираше в дома на вътрешното освобождаване. Налагало ви се е да правите неща, от които не сте се чувствали комфортно: да изхвърляте вещи, да се примирявате, да пускате хора да си вървят, да се разделяте с нагласи, предмети и навици. Все пак вашият девиз е: „Аз използвам“. Умеете да откривате по нещо полезно във всеки предмет, човек или ситуация, но докато Сатурн, господарят на кармата и трудните уроци, беше във вашия дом на изоставянето и раздялата, ви принуждаваше да отскачате до контейнера за боклук по-често, отколкото ви се нрави.

Сатурн е вашата планета и има специални отношения с вас. Той се намираше във вашия дом на болката и единственият начин да я облекчите беше да се отпуснете, примирите и продължите нататък. Може би сте се чувствали предадени, изоставени и сам-сами на бойното поле. До голяма степен такава е била картината на живота ви от края на 2014. Не всичко обаче е толкова мрачно. Домът на вътрешното освобождаване е същевременно дом на мистицизма и емпатията. Дава шанс да излезете от черупката си и да откриете духовната си същност. Може би сте се почувствали като кола в автомивка. Вселената ви изми и излъска, за да заблестите от чистота, готови за ново начало. Подобен период се е случил за последно през 1987–1990. Тогава сте изковали структурата на своя аз. През последните три години сте се освободили от този си образ и сега сте свободни да се превърнете в каквото пожелаете.

Водолей: Аз знам

Сатурн се свързва в кабала с концепцията за поправянето и предпочита пръчката пред моркова. През последните години той се опитваше да ви покаже смисъла на общността и приятелите. Знам какво си мислите. Та вие сте знакът на приятелството и братството! Защо ви е да учите нещо, което бездруго знаете? На всеки тридесет години обаче се налага да преосмислите мястото си в света и затова от края на 2014 до края на 2017 Сатурн ви даде възможност да смените общностите, приятелите, организациите и компанията си. От вас се искаше да се вгледате дълбоко в себе си и да видите в какво наистина вярвате.

През 2018 Сатурн сменя предавките и се премества във вашия дом на вътрешното освобождаване, убежищата и мистицизма. Известен е още като дом на болката и страданието. Това не означава, че следващите години ще бъдете в ада. Този дом не е лесен, но ви дава възможност да излезете от черупката си; да се избавите от нечистите прилепчивости (клипот, както ги нарича кабала), препятствия и его. Това вече ви се е случвало между 1990 и 1993 г. Можете да си спомните този период и нещата, от които е трябвало да се освободите. Ключовите ви думи за успех през следващите години са „примирение“ и „отстъпление“. Това не означава, че трябва да се предавате или да се чувствате победени, а да се научите да плувате с течението и да се носите по вълните на синхроничностите.

Риби: Аз си представям
През последните години Сатурн, господарят на кармата и суровите уроци, се намираше във вашия дом на кариерата и социалното положение. Сатурн се свързва с професионалния успех и затова, когато дойдѐ време да се погрижи за кариерата ви, настанаха сложни времена за вас, делфините. Той предпочита пръчката пред моркова и ви биеше по главата като дзен учител, който се опитва да просветли твърдоглав ученик. Не бяха лесни и отношенията ви с баща ви, шефовете ви и други авторитети. Преживяхте натиск и значителна фрустрация в кариерата си. Имахте чувството, че някои пътища са блокирани, а по други не може да се ходи. Но ако сте имали дисциплина и план и сте успели да поемете допълнителна отговорност, положението с кариерата ви трябва да се е подобрило.

През последната седмица на 2017 Сатурн поема по пътя си във вашия дом на общността, приятелите и управлението. Ще забележите, че променяте социалните кръгове, досегашните групи по интереси и хората, с които предпочитате да прекарвате времето си. Стари приятели ще си отидат, за да направят място за нови. За последно това се случи между 1990 и 1993. Върнете се назад и си спомнете какви бяха тогава отношенията ви с приятелите, компаниите и организациите от този период, за да се поучите от миналите си грешки.Всички статии в "Прочетено за Вас ..."

Всички статии в "Полезно (55)"Още от "Полезно (55)"


Защо оризът трябва да се измие добре, преди да се свари и други полезни съвети

Как японците остават слаби? Ами, мият ориза. Плакнат го, докато водата се избистри и изчисти не само нишестето, но и от някои токсични вещества като а ...още

Няма ден в който някой да не влети в клиниката с бездомен домашен любимец

Името на д-р Капашиков се свързва с неговия професионализъм, а в последните месеци със случая Трошко - пловдивското коте, хвърлено безмилостно от висо ...още

Как да излекуваме раните на душата си?

Защо се наричат рани на душата? Защото душата е изтощена, когато се отдалечава от своя план за живота и не може да го следва. Точно това се случва, ко ...още

Агресията в семейството: измерения и възможни противодействия

Агресията в семейството придобива особена значимост през последните десетилетия и се превръща в един от основните проблеми на съвременността, от които ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Колакен МАКС - формула за здрави стави Колакен МАКС - формула за здрави стави

Колаген Макс съдържа колаген, глюкозамин, хондроитин, МСМ и хиалуронова киселина. Мощна и ефективна формула за здрави стави....


Цена: 37.80 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email