Вълшебният чай от копър: за какво помага?


| Прочетено Прочетено: 2023 пъти | КоменариКоментари: 0



Вълшебният чай от копър: за какво помага?

Нито един таратор или салата „Снежанка” са възможни без дъхавия копър (Anethum graveolens). Дори и обикновените нарязани краставички, поляти с оцет и копър получават друг вкус с вкусната билка.

Не по-малко полезен е той и във фитотерапията. Чай от копър е безценен помощник за по-добър сън. За това може да помогне и една вана на краката с лековитото растение, съветва австрийският свещеник-билкар Бенедикт на своя блог blog.kraeuterpfarrer.at.

Ето и рецептата:
вземате 2 суп.л. семена от копър и в продължение на 60 мин. ги киснете в 1 л. студена вода.След това кипнете за кратко и в продължение на 10 мин. оставете покрито да се кисне. Прецедете. В получената смес си накиснете краката в продължение на 10 мин. След това оставете да изсъхнат или забършете енергично.

Рецепта 2:
При главоболие и световъртеж опитайте с това старо изпитано средство. Вземете 1 ч.л. семена от копър и ги залейте с 250 мл. вряла вода. Оставете да киснат 15 мин., след това прецедете и изпийте напитката още докато е топла.

Рецепта 3:
За душевно ободряване, при неспокойство и при проблеми със съня: смесете добре от следните билки: семена от копър – 2 части, семена от анасон - 2 части и цветчета лайка - 1 част. Вземете 1 ½ чаени лъжички от сместа и залейте с 250 мл. вода. Престоява 15 мин подкрито и се прецежда. Пие се по 1 ч.ч. сутрин и вечер, при желание подсладен с мед.

Рецепта 4:
Изсушете копър и за студените месеци на годината. При неспокоен сън или трудно заспиване се препоръчва 2 пълни чаени лъжички да се накиснат в 250 мл. вряла вода. 15 минути стои покрито, прецежда се и се пие топло на малки глътки.

Рецепта 5:
При възпалено гърло и ларинкс да се прави отвара със следната смес: 2 ч.л. семена от копър се заливат с 250 мл. вряла вода, кисне 15 мин. покрито и се прецежда. След като поизстине се правят гаргари за облекчаване на страданията. 












Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email