Осем стъпки да преборите акне, екзема, пърхот, целулит, розацея, псориазис


| Прочетено Прочетено: 934 пъти | КоменариКоментари: 0



Осем стъпки да преборите акне, екзема, пърхот, целулит, розацея, псориазис

Диетоложката Карън Фишър ни учи как само за 2 месеца да преобразим кожата си и да я направим гладка, еластична и сияйна. Нейният бестселър се казва "Излекувай кожата си"  (издателство "Асеневци").

С помощта на система за хранене, основана на алкален режим, можете видимо да подобрите състоянието на кожата си.

Когато приемате правилната за вашия организъм храна, настроението ви ще се повиши, а симптомите на състояния като екзема, акне, псориазис и розацея ще започнат да отшумяват.

Режимът за здрава кожа, съставен от диетолога Карън Фишър, е доказано средство не само срещу различни състояния на кожата, но и проблеми с храносмилателната система, непоносимост към различни храни, главоболие, лош дъх, предменструален синдром и много други.

В тази книга ще откриете още насоки при избор на козметика и лесни за изпълнение рецепти, подходящи и за лица с диабет тип 2 или хипогликемия.

Следвайки двете фази на режима за здрава кожа, постепенно ще подобрите цялостното състояние на вашата кожа, забавяйки нейния процес на стареене.

Осемте стъпки за здрава кожа

Ако станат част от вашия живот, можете да направите кожата си красива. Помнете, че образуването на нови клетки отнема между четири и шест седмици, така че няма да се наложи да чакате дълго, за да видите добрите резултати.

Нека набързо да си припомним стъпките, за да запомните основните моменти. Сигурно ще забележите, че съм изключила нещата, които трябва да избягвате.

Смятам, че не е необходимо да се фокусирате върху това, което не трябва да правите; запомнете какво можете да направите, за да имате великолепна кожа и да се радвате дълго на здраве и енергия.

Стъпка № 1: Мислете зелено и бъдете приятелски настроени. Хидратирайте се, като ежедневно изпивате осем до десет чаши с течности или една до две бутилки Зелена вода.

Всеки ден яжте алкализиращи храни: салати, варени и сурови зеленчуци, авокадо, бадеми, банани и използвайте пресен лимон, лайм и ябълков оцет.

Яжте по две шепи тъмнолистни зеленчуци всеки ден.

Стъпка № 2: Яжте хидратиращи храни. Храните, които хидратират, са здравословните мазнини, а именно омега-3, EPA и DHA, набавени от мазна риба и ленено семе, и GLA от източници като масло от вечерна иглика.  Всеки ден приемайте по 1 до 2 супени лъжици смлени ленени семена или ленено масло.

Всеки ден приемайте по 1 суп. лъжица гранули лецитин, който ще ви помогне да усвоявате правилно овлажняващите масла. Яжте мазни дълбоководни риби два или три пъти в седмицата (пъстървата и сардините са най-добрият избор, тъй като са с по-ниско съдържание на киселина).

Ако страдате от суха кожа, псориазис, розацея, пърхот или бръчки и преждевременно състаряване, пийте омега-3 рибено масло или ленено масло, ако сте вегетарианци.

Стъпка № 3: Яжте по-малко!  Чувствителното ограничаване на калориите (не повече от 30 на сто) поддържа младежкия вид на кожата и подобрява качеството на съня.

За обяд и вечеря: напълнете половината си чиния със салата или зеленчуци, тъй като те са нискокалорични. Другата половина е запазена за въглехидрати и протеини.

 Всеки ден изяждайте около три порции храна, сервирана в чинии със средна големина.  Изберете въглехидратите „Вярност“ – пълнозърнест хляб, кафяв ориз, овесени ядки и пълнозърнеста паста.

Яжте протеини всеки ден. Общото правило за консумация на животински протеин гласи, че порцията трябва да бъде с размера и дебелината на дланта ви.

Яжте повече храни, които влияят добре на кожата. В приложението с рецепти ще намерите: Вкусна антиоксидантна салата; Цяла маринована пъстърва на пара; Подмладяващ бульон; Напитка с ленено семе и лимон; Напитка за стягане на кожата и др.
Яжте по-малко, но не гладувайте! Крайните диети са вредни за кожата, затова бъдете разумни и никога не пропускайте хранене. За вас храната е гориво, нищо повече и нищо по-малко, и ако вие избирате предимно здравословни храни, тялото ви ще изглежда и ще се чувства отлично.

Стъпка № 4: Превърнете се в спяща красавица. Достатъчният сън е важен за добрия вид на вашата кожа. Набавете си десетминутна доза пряка слънчева светлина преди 10 часа сутринта, за да настроите биологичния си часовник.

Изградете си ритуал преди лягане, който да ви подсказва, че е време за сън: топла вана, затоплена кърпа върху лицето и др. Стъпка № 5: Изпотяване по 15 минути всеки ден . Вашата цел е да се потите по 15 минути всеки ден, ако желаете, изпотяването може да бъде и по-продължително (не тренирайте повече от два часа дневно).

Стъпка № 6: Създайте си навик да се грижите за кожата си . Когато избирате козметичен продукт, проверявайте съставките му и го тествайте върху кожата си.

Стъпка № 7: Носете шапки и нанасяйте слънцезащитен крем винаги когато излизате навън.

Стъпка № 8: Отпуснете се и се помирете с вашето тяло. Вероятността даден човек да има страхотна кожа е по-голяма, ако за него да релаксира е приоритет. Помирете се с вашето тяло, като често си правите комплименти.












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email