Различавайте пърхота от сухата кожа на главата (рецепти против пърхот)


| Прочетено Прочетено: 1966 пъти | КоменариКоментари: 0



Различавайте пърхота от сухата кожа на главата (рецепти против пърхот)Борбата с пърхота трябва да започне веднага след като се забележи, защото това не е козметичен недостатък, а заболяване.

Причините за появата му могат да са най-различни: изсушаване на косата в следствие на неправилна употреба на медикаменти и козметика, прекалено запарване на косата, прекомерен престой на слънце или студ, хормонални нарушения, стрес, преумора, изменения в климата, небалансирана диета.

Пърхотът може да бъде елиминират с помощта на народната медицина. Ето още съвети:

Рецепта 1
10-20 гр. изсушени корени от репей се варят в 200 мл. вода за 10-15 мин. на слаб огън, след което се изцежда. Втривайте течността в корените на косата, след измиването с шампоан, 2-3 пъти седмично.

Рецепта 2
Стара немска рецепта съветва да се счукат бръшлянови листа и да се сложат в шапка, която носи този, които иска да се избави от него.

Рецепта 3
Смесват се по ½ ч.ч дъбови кори и люспи от кромид лук, заливат се с 1 л. вряща вода, ври 60 мин. на слаб огън. С прецедената отвара се намокря кожата на косата, увива се в целофан и хавлиена кърпа. След 2 часа се измива с топла вода. Ако косите са мазни, в отварата се добавя 50 мл. салицилов спирт, съветва Кети Иванова, автор на книги за лечебните растения.

Рецепта 4
Разбъркват се добре 100 мл. масло от жожоба и 3 ч.л.бергамотово масло. Втрива се от сместа в корените на косите, главата се увива с хавлиена кърпа и така престоява 2 часа.

Рецепта 5
Мехлемът от сушени тополови пъпки помага за укрепване на косата и срещу пърхот. Приготвя се като в съд от йенско стъкло се нареждат слой овча (говежда) лой от вътрешностите, после пъпки, така се редуват и най-отгоре се поставя лой (суровините са в съотношение 1: 10). Похлупва се и се замазва с тесто. Слага се във фурна - когато сместа кипне  се изключва, след известно време отново се нагрява до кипване и пак се изключва. Прави се в рамките на 24 часа. Горещо се прецежда през марля. 2-3 дни преди измиване на главата (мие се 1 път на 10 дни) в корените на косата се втрива от сместа.












Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email