Шест причини да приемаме чаена лъжичка масло от черен кимион всеки ден


| Прочетено Прочетено: 3110 пъти | КоменариКоментари: 0



Шест причини да приемаме чаена лъжичка масло от черен кимион всеки ден

Много от практикуващите алтернативни методи лекари, постигат значителни успехи в лечението на редица заболявания, като комбинират конвенционални методи за лечение и природните такива. Така се подпомагат оздравяващите процеси и се поддържа здравето. Това масло може да се срещне под различни наименования, сред които масло от черно семе, черно сусамово масло или римско кориандрово масло.

Съществуват буквално стотици научни статии за ползите на маслото от черен кимион, които разкриват, че има наистина малко здравословни проблеми, за които маслото от черен кимион не може да бъде полезно. Всеки, който се интересува може да се запознае с научните разработки свързани с маслото от черен кимион в страницата на National Center for Biotechnology Information, САЩ.

Черният кимион (Nigella Sativa) идва от Азия. Растението има малки, черни семена с формата на полумесец. Има данни, че употребата на черен кимион датира от Древен Египет. Според историци, Клеопатра използва черен кимион, за да постигне красивия си тен и блестяща, лъскава коса. Масло от черен кимион е открито дори и в гробницата на египетския фараон Тутанкамон, датиратаща преди около 3300 години. Хипократ е използвал маслото при лечение на храносмилателни проблеми.

Маслото от черен кимион съдържа множество активни съставки, сред които: кристален нигелон и тимохинон, за които се смята, че са отговорни за мощните лечебни свойства на маслото. Кимионовото масло съдържа още миристинова киселина, палмитинова киселина, стеаринова киселина, палмитолеинова киселина, олеинова киселина, линолова киселина, арахидонова киселина, протеини и витамини В1, В2, В3, калций, фолат, желязо, мед, цинк и фосфор.

Редица здравни експерти твърдят, че маслото от черен кимион е истинска панацея, способна да помогне в лечението на много болести - от алергия до хипертония. През 2015 год. GereenMedInfo публикува статия със заглавие "Лечение за всичко освен за смъртта".

За хората, които наистина се грижат за здравето си, "Здравница" предоставя шест конкретни причини да приемаме една чаена лъжичка масло от черен кимион всеки ден.

Защо да приемаме масло от черен кимион?

Причина №1: Превенция на рака
С течение на годините са проведени множество научни изследвания за влиянието на маслото от черен кимион при различни видове онкологични заболявания, вкл. рак на дебелото черво, рак на белия дроб, мозъчни тумори и др.

Изследване, извършено през 2012 год. от Националния университет в Сингапур установява, че тимохинона, съдържащ се в маслото то черен кимон има изразен антитуморен ефект. Комбинацията на тимохинон и конвенционалните химиотерапевтични лекарства води до значително по-голям терапевтичен ефект. Информация за самото изследване можете да намерите на www.ncbi.nlm.nih.gov.

Клетъчно изследване също установява, че маслото от черен кимион има и популярен химиотерапевтичен агент имат сходно действие при потискането на растежа на раковите клетки на дебелото черво. Плюсът на кимионовото масло, обаче, е неговият много по-висок профил на безопасност. Повече за изследването намерете на www.greenmedinfo.com

Причина №2: Лечение на диабет тип 1 и 2
Според статия, публикувана в Journal of Endocrinology and Metabolism, маслото от черен кимион води до постепенно, частично регенериране на панкреатичните бета клетки, които повишават намалените серумни концентрации на инсулин и намаляват повишената серумна глюкоза. Проведени изследвания доказват, че маслото от черен кимион предотвратява развитието на диабет тип 1 и повишава инсулиновата чувствителност на чернодробните клетки, което от своя страна води до предотвратяването на диабет тип 2.

Причина №3: Подпомага храносмилането
Както вече споменахме, Хипократ е използвал масло от черен кимион за лечение на храносмилателни заболявания. Семената на черния кимион се считат за карминалинтни, което означава, че подпомагат храносмилането и действат благоприятно при подуване на корема, газове и стомашни спазми. Ако страдате от синдром на раздразнените черва, то маслото от черен кимион е правилния избор. Кимионовото масло има доказани антиспазматични свойства, върху гладките мускули на червата.

Причина №4: Отслабване

В проучване, публикувано през юни, 2013 год. в Journal of Diabetes and Metabolic Disorders, специалисти отбелязват, че маслото от черен кимион е сред най-ефективните продукти за регулиране на теглото. Кимионовото масло е отличен противовъзпалителен агент, който установено намалява апетита, подобрява нивата на кръвната захар и абсорбацията на глюкозата, чрез което помага на хората с наднормено тегло.

Причина №5: По-дълга, по-здрава и по-красива коса

Чрез съдържащите се мощни антиоксиданти, маслото от черен кимион подсилва космените фоликули. Както вече споменахме, маслото от черен кимион е противовъзпалително средство, което успокоява раздразнения скалп, подпомага организма да се бори с гъбичните и вирусни инфекции. Ако се борите с въшки - то можете да използвате масло от черен кимион.

Причина №6: Подпомага имунитета
Тъй като маслото от черен кимион съдържа мощни антиоксиданти, както и полезни витамини и киселини, то помага да поддържаме нашата имунна система. Кимионовото масло от ценен продукт за хора, които страдат от автоимунни заболявания. Черният кимион поддържа имунната функция, без да насърчава имунната реакция срещу здравата тъкан в организма.

Масло от черен кимион на "Здравница" можете да поръчате онлайн с доставка до всяка точка на България и Европа от Здравословен онлайн магазин "Здравница".

Масло от черен кимион на "Здравница" можете да закупите и от над 200 магазини и аптеки в цялата страна от "Партньорска търговска мрежа на Здравница".


Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Масло от черен кимион, Здравница, 100 мл.

разгледай и поръчай Масло от черен кимион, Здравница, 250 мл.

разгледай и поръчай Масло от черен кимион, Здравница, 500 мл.

разгледай и поръчай Масло от черен кимион, Здравница, 60 капсули

Масло от черен кимион може да закупите и директно от Здравословен магазин "Здравница"

прочети още Масло от черен кимион – един от най-мощните имуностимулатори

прочети още Масло от черен кимион за укрепване на организма, при бронхити, главоболие и др. (рецепти)

прочети още Черният кимион - в Топ 10 на най-предпочитаните билки за инхалации

прочети още Лечебната сила на черния кимион. Защо е толкова полезен?

прочети още Масло от черен кимион срещу безсъние, главоболие и световъртеж












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email