Ябълковият оцет облекчава главоболието


| Прочетено Прочетено: 3587 пъти | КоменариКоментари: 0



Ябълковият оцет облекчава главоболието

Хората обикновено обвиняват различни органи на тялото за своето главоболие. В повечето случаи това да очите, нервите, черния дроб, синусите, стомаха, червата, бъбреците и дори алергиите. Главоболието може да има и емоционална причина и да е резултат от нервност, стрес, тревожност, страх, умора, напрежение. Каквато и да е причината можете да опитате рецептата с изпарен ябълков оцет на диетологът Пол Брег, основател на Здравното движение в Америка.

Сложете 2 суп.л. ябълков оцет и 2 ч.ч.  вода в малък съд и го загрейте до завиране на течността. Когато започне да се образува пара, изключете огъня, покрийте главата си с кърпа и се наведете над парата. Направете 5 дълбоки и бавни вдишвания на парите на ябълковия оцет. Това е само част от мерките с природни средства, които можете да направите срещу главоболието си.

Ябълковият оцет се справя с мазоли, кокоши трън и загрубели пети

Рецепта : Най-напред накиснете засегнатите участъци в топла вода с 1/3 ч.ч ябълков оцет за 20-30 мин. След тази процедура разтрийте енергично местата с груба кърпа, после внимателно използвайте пемза. Приложете превръзка, напоена със силен ябълков оцет за през нощта, а на сутринта – нова превръзка за през деня. По такъв начин се омекотяват и разтварят мазолите.

Рецепта срещу кокоши трън: Накиснете засегнатите участъци в топла вода с 1/ 3 ч.ч ябълков оцет за 20-30 мин. Но не разтривайте засегнатите места, защото кокошият трън може да се разпространява! След накисването направете превръзка с ябълков оцет и останете цяла нощ. Сутринта направете превръзка с рициново масло за през деня. На следващата нощ можете да редувате ябълков оцет със счукан пресен чесън и витамин Е. Комбинираната терапия помага.

Ябълков  оцет при възпалено гърло и ларингит

За борба с микробите и за  поддържане на гърлото здраво направете  гаргара с ябълков оцет като разтворите 1 ч.л. в 1/ 2 ч.ч вода. На всеки час правете гаргара с 3 глътки от сместа като след това изплювате. С подобряване състоянието на гърлото правете гаргара на всеки 3 часа. Дори да сте в добро здраве пак се препоръчва гаргара с ябълков оцет 2 пъти седмично, тъй като той помага за отделяне на токсините по устата и гърлото.

Едновременно с това се препоръчва да се направи и следният компрес с ябълков оцет: най-напред сложете върху областта на гърлото тънка кърпа, напоена с топъл ябълков оцет и покрийте с найлон, а след завийте с хавлиена кърпа.

Ябълковият оцет отстранява слузта


Милиони хора страдат от постназално стичане на слуз и са измъчвани от наличието на токсична слуз в синусите, носа и гърлото, което създава неудобство. За цялостно справяне с проблема се препоръчват лечебно гладуване, хранене с малък прием на млечни продукти, яйца и захар , а също и една проста рецепта с ябълков оцет.

Сутрин след ставане от сън изпивайте 1 ч.ч топла дестилирана вода с 1-2 ч.л. ябълков оцет и 1-2 ч.л. мед. Насладете се на тази напитка към 10 ч и 16 ч.

За промиване на носа и за изчистване на слузта  направете промивка чрез смъркане: 1-2 ч.л. ябълков оцет се разтварят в ½ ч.ч. топла вода. Смъркайте през дясната ноздра, извивайте главата назад, после настрани, наклонете се напред и издухайте слузта от носа. Повторете с другата ноздра. Изпълнявавайте 2 пъти дневно до подобряване на състоянието.

Устата също може да се изплаква с ябълков оцет:1 ч.л. се слага в половин чашка вода. Помага  на венците и за укрепване на зъбите, освежава дъхът.

Ябълковият оцет помага и при кървене на носа

Натопете тампончетата в ябълков оцет и внимателно ги поставете в ноздрите. Отпуснете се, седнете и се наклонете напред за 10 мин.  като дишате през устата. Леко притискайте ноздрите. Повторете процедурата, ако е необходимо.














Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email