Съветите на Джуна при шипове


| Прочетено Прочетено: 33328 пъти | КоменариКоментари: 0



Съветите на Джуна при шипове

Шиповете измъчват хиляди българи със силни и непосоносими болки по всяко време на годината. Ето съветите на феномена Джуна за тези болежки.

Не е тайна, че известната лечителка и гадателка бе приятелка и с българската пророчица Ванга, като през 80-те години на 20 в. двете са се виждали няколко пъти и именно тогава тя започва да се интересува от билколечение и да го изучава. Повечето от рецептите си знае от Ванга, но е добавила към тях и познанията на руската билкова школа, като е събрала и прилагала солидно количество изпитани рецепти в практиката си.

Общо за шипове

1. По 50 гр. гръмотрън и корени от глухарче се смесват и се заливат с 400 мл. вряла вода. След изстиване се прецеждат и отварата се пие по 120 мл.3 пъти дневно. При необходимост курсът се повтаря.

2.Събират се стъбла, цвят и корени от глухарче и се изсушават на тъмно. Напълва се буркан и се залива със спирт за горене. Престоява 40 дни. Прецежда се и се съхранява в шише. Вечер се втрива по болните места.

3. Вземат се 20 гр. мъжка папрат, счукват се на дребно и се заливат с чист винен оцет. Сместа престоява 24 часа и след това се маже болното място.

4.Вземат се 50 гр. терпентин и в него се разтваря 1 ч.л. салицил (ако няма салицил се счукват 10 аспирина). Приготвя се тесто и се разстила върху плат с дебелина 1/2 см.Тестото се наръсва с приготвения разтвор, размазва се и се налага на болното място. Налага се 3 пъти през вечер (не повече ) .Завързва се за затопляне.

Шипове - врат

1. Настъргва се 1 глава целина и се смесва с 1-2 суп.л. кисело мляко. Изяжда се, независимо по кое време на деня. Приема се 5 дни и 1 се почива. Така , докато се изядат всичките глави целина. Тя стопява шиповете. Добре е първият курс да трае, докато се изядат 40 глави. След това се  прави почивка от 7 дни преди да за почне нова доза. При лечението е необходимо постоянство.

Шипове - коляно

1. Две бурканчета с мед се напълват с обелени скилидки чесън и се запечатват без вода. Варят се на водна баня до увиране на чесъна. След изстиване сместа се посолява. Коляното добре се измива с вода и сапун, да се отворят порите и се налага със сместа като компрес - вечер. Правят се няколко сеанса.

Шипове - кръст

1. Пет глави чесън, изчистени и счукани в хаванче. Разбива се с миксер и се капва постоянно по малко олио, докато стане като майонеза или хайвер. Сместа се намазва на парцал и се поставя на кръста, като се закрепва с колан. Лежи се цяла нощ на гръб, а на сутринта мястото се измива с топла вода. Лапата може да остане и до вечерта, когато се сменя с нова доза. Хубаво е да се лежи на твърдо легло или да се подложи твърда възглавница, за да се прилепва сместа хубаво по кръста.

Шипове - ръце и крака

Вечер преди да си легне болният си прави сух масаж на мястото на ошипяването и около него, за да се загрее добре. След това болните места се намазват с течен мед, равномерно, така че да не остане сухо място. Върху меда се наръсва вар ( счукана на прах и поставена в тензухена торбичка ), докато намазаното място побелее. пудренето да бъде с дебелина 0.5 мм. Върху варта се увива непременно вестник, а върху него се поставя вълнено парче плат. Завърза се добре и така се пренощува. На сутринта се снема превръзката, измива се крака ( ръката ) с хладка вода. Хубаво е по време на лечението да се ходи повече пеша. Лечението за наскоро появили се шипове е 3 процедури, а за по-стари - 7 пъти последователно.

Слвед 2-3 дни почивка лечението продължава с боров катран и кромид лук. Това е същественото лечение. Разрязва се косо глава кромид лук, капват се 5-6 капки боров катран и се размазват. Налага се петата и се превързва с марля. Лукът не трябва да мърда, затова се обува чорап, върху него се нахлузва найлонова кесийка, за да не се цапа от катрана. Налагането се прави 7 нощи на десния крак, 7 нощи - на левия, но не бива едновременно и на двата крака!

Почива се 2 седмици и се повтаря - общо 28 налагания. Всяка сутрин катранът се измива от петата със сапун. Правят се масажи на кръста и краката. Трият се стъпалата и пръстите на краката по 30-40 пъти с кочан от отронена царевица. При седнало положение стъпалото търкаля кочана напред-назад.

Шипове - пета

1. Натопяват се в горещ оцет зелени листа от репей, слагат се на болни пети горещи (колкото може да се търпи). Това се повтаря многократно вечер. После листата се изстискват и се налагат като загряващ компрес на болното място и престоява цялата нощ. Процедурата се прави всяка вечер до пълно оздрявяване.

2. Лист от прясна зелка- без твърдите части - се намокря в ябълков оцет. Налага се върху петата, завива се с найлон и кърпа, и стои цяла нощ. Прави се 40 пъти.

3. Добре сварен картоф, смачкан с люспите, и капнати върху него 10-15 капки камфоров спирт се поставя върху петата, която предварително е намазана с олио. Върху сместа се слага найлон и се завързва с вълнен плат. Прави се 6-7 вечери поред.

4. Една шепа цвят от повет се разбърква с малко свинска мас и се слага върху петата, завива се с найлон и престоява 2 часа. Прави се 3 пъти.

5. По 1 суп.л. едра сол, йод, газ за горене, мас и 1 глава ситно нарязан кромид лук се разбърква добре, слага се на вестник и се налага болното място. Отгоре се слага парче плат,превързва се и престоява цяла нощ, прави се 4 вечери. Ако мястото е зачервено, се маже с хума. Ако не- се маже само последната вечер с хума и оцет.

Шипове на други места

1. Четири глави чесън , 3 суп.л. свинска мас и 3 суп.л. пепел от лозови пръчки. Чесънът се счуква и смесва с мас  и пепелта, за да стане мехлем, с който се маже болното място.

2. Върху болното място се прави силен натиск с лимонадено шише, като се търкаля, докато се усетят силни болки. Прави се няколко пъти.

3. Разтопява се пчелен восък, поставя се на марля и се налага върху болното място.Държи се 2-3 дни, без да се сваля.

4. Яйце се намазва върху кърпа, стопля се, докато побелее белтъкът, и отгоре се поставя пакетче с английска сол. Налага се болното място. Лечението продължава 10 дни.

5. Вземат се 15 гр. бял тамян, слагат се в 250 мл. оцет и се държи, докато се стопли. Маже се болното място.


 (Избрано от книгата "Билковата аптека на Джуна. 350 рецепти за вечно здраве"– Издателство "Милениум")











Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Какаово масло за равномерен тен Какаово масло за равномерен тен

Сурово, 100% натурално какаово масло! Какаовото масло подпомага почерняването на кожата, като й придава здравословен и равномерен тен....


Цена: 14.00 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email