Страдате от цистит? Опитайте тези народни рецепти!


| Прочетено Прочетено: 3763 пъти | КоменариКоментари: 0



Страдате от цистит? Опитайте тези народни рецепти!

Около 20-40 % от жените преболедуват от цистит през живота си. Циститът засяга пациенти от всички възрасти. Той е доста разпространен и е по-често срещан при жените.

Циститът представлява възпалително заболяване на пикочния мехур. Заболяването може да се появи еднократно или през по-големи периоди от време, но може да се появява по-често и дори да стане хронично.

"Здравница" подбра няколко наистина ефикасни народни рецепти, които ще ви помогнат да се отървете от цистита.

Рецепти при цистит с бял равнец:

Смесват се по 30 гр. стръкове от бял равнец и цвят от арника с 50 гр. стръкове от камшик. 1 с.л. от сместа се залива с 200 мл. вряща вода, оставя се да кисне около 1 час, след което запарката се прецежда. Така приготвеният чай се изпива наведнъж след вечеря.

Разбъркват се добре по 30 гр. стръкове от бял равнец, корени от гръмотрън и троскот, цветове от невен, бъз и метличина, и листа от бреза. В 600 мл. Вряща вода се поставят 2 с.л. от сместа, като се оставя да ври 5 мин. на тих огън. След като изстине, запарката се прецежда. Пие се по 3 пъти на ден по 120 мл. преди хранене.

Рецепти при цистит с хвощ:

Внимателно се разбъркват по 20 гр. стръкове от хвощ, листа от бреза, мечо грозде и корени от селим. 2 с.л. от сместа се заливат с 200 мл. вряща вода. Запарката се прецежда. Пие се по 3 пъти дневно по 200 мл. преди хранене.

60 гр. стръкове от хвощ се смесват с по 30 гр. коренища от пирей, царевична коса, дръжки от вишни и листа от бреза с 15 гр. кори от леска. В половин литър вода се поставят 2 с.л. от сместа. В продължение на 5 мин. се варят на тих огън. След това отварата кисне половин час и се прецежда. Приема се по 1 винена чаша 4 пъти на ден преди хранене.

Взема се по 100 гр. стръкове от хвощ, 60 гр. коренища от пирей и 250 гр. корени от кисел трън. Всички билки се разбъркват добре. 2 лъжици от тях се заливат в половин литър вода и се варят на тих огън за 5 мин.  След изстиване отварата се прецежда. Приема се по ч винена чаша, 4 пъти дневно преди хранене.

Рецепти при цистит с живовлeк:
50 гр. листа от живовлек се смесват със същото количество от следните билки: листа от мечо грозде, бяла бреза, царевична коса. 2 с.л. от сместа се заливат с половин литър вряща вода. За 7 мин. Отварата се оставя да ври на тих огън, а след изстиване се прецежда. Пие се по 100 мл. 4 пъти на ден преди всяко хранене.

40 гр. листа от живовлек се смилат в кафемелачка и се разбъркват в 500 гр. мед. От тази смес се приема по 1 с.л. сутрин и вечер преди хранене.

Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Билкова смес №4, при цистит, Здравница, 200 гр.

разгледай и поръчай Здравословни продукти при Цистит

виж всичко за Цистит

прочети още Цистит: как да се борим?












Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Оригинален канадски кленов сироп Оригинален канадски кленов сироп

Екологично чист продукт. 100% гаранция за качество и произход. Директно от Канада. Клас "А" (Light)....


Цена: 40.20 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email