Медицинска сестра с достоен пример: Остана в България и създаде кардиологично сестринство


| Прочетено Прочетено: 1532 пъти | КоменариКоментари: 0Медицинска сестра с достоен пример: Остана в България и създаде кардиологично сестринство

Мария Георгиева реализира амбулаторен кабинет по сърдечна недостатъчност, с който  постави теоретичните и клинични основи на кардиологичното сестринство в България.

Младата медицинска сестра създаде модел на сестринска грижа за проследяване на пациенти с хронична сърдечна недостатъчност (ХСН), който показа отлични постижения в клиничните и психологични резултати на пациентите, както и подобрение в качеството и продължителността на живота им.

 Научните й интереси са насочени към клиничните аспекти на сестрински грижи, към съвременните достижения на практиката в областта на кардиологичната грижа.

Придобитата квалификация, желанието и отдадеността са причина да бъде хоноруван преподавател по учебната дисциплина „Клинична практика“ на студенти по специалност „Медицинска сестра“. Качествата й на преподавател са високо ценени, както от студентите, така и от ръководството на катедрата по здравни грижи.

През 2023 г. Мария успешно защити дисертационен труд на тема “Здравно благополучие и психологическа подкрепа при пациенти със сърдечна недостатъчност“ по докторска програма „Управление на здравните грижи ” във Факултет по обществено здравеопазване на МУ – Варна.

През 2023 г. тя се обучава в Института по сърдечни болести на Университетската болница във Вроцлав ръководени от проф. Ухманович - директор на Европейския изследователски център на медицинските сестри.

След положен изпит в Института по Сърдечни болести- Вроцлав получи сертификат, с което стана първата медицинска сестра по сърдечна недостатъчност в България. Тя създаде отлични колегиални взаимоотношения за бъдещи международни проекти и сътрудничество.  
Мария Георгиева   завършва бакалавърска програма към МУ- Варна по специалност “Здравни грижи“ през 2008 г. През 2010 г. се дипломира, като магистър по управление на здравни грижи в същия университет.

Професионалната и кариера започва от интензивна клиника по кардиология на УМБАЛ "Св. Марина“, година по-късно продължава, като медицинска сестра в неинвазивна кардиология на университетската болница. От 2017 г. и до момента е старша медицинска сестра в същата клиника.
Участва в множество научни форуми, обучения, семинари и конгреси в областта на кардиологичното сестринство, както в България, така и в Европа. Член е на БАПЗГ, Европейската асоциация на кардиологичните медицински сестри и свързаните с тях професии (ACNAP), както и в Българското кардиологично дружество.

Заради своите заслуги Мария Георгиева е финалист на деветото издание на BALKAN MEDICAL AWARDS 2024. Организатори на престижния форум са Global Media, част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders.

Превенцията е най-доброто лечение - това е мотото на  церемонията, която  ще се състои на 05.07.2024 г. в Hyatt Regency Sofia.Акценти от ЗдравницаЗмии - какво трябва да знаем и как да се пазим от тях?

Змии - какво трябва да знаем и как да се пазим от тях?

При ухапване от змия от неотровните видове, като смок стрелец или смок мишкар, оставят малки дупчици по кожата на ухапаното място. В момента на ухапването може да има и кървене, но те са безобидни....още

Всяко населено място трябва да има свой фермерски пазар

Всяко населено място трябва да има свой фермерски пазар

Кремена Стефанова, организатор на КоренЯк - фермерски и занаятчийски пазар - Стара Загора в първо интервю за Здравница....още

Билков чай през лятото - хладен, а зимата - горещ

Билков чай през лятото - хладен, а зимата - горещ

Билките за летния сезон са бял бъз - сироп с мента и лимон (това са диуретици). Босилек, мента и лайка: това са успокояващи и релаксиращи лечебни растения....още

Спортна анорексия - рискът на спортуването и спортните танци

Спортна анорексия - рискът на спортуването и спортните танци

Жените са около 10 пъти повече склонни към развитие на психични разстройства с хранителни прояви (включително нервна анорексия), отколкото мъжете. Особено валидно това е за тези, които се занимават с такива видове спорт, като гимнастика и спортни танци....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email