Какво представлява ендобиогенията и на какво могат да разчитат пациентите? (част 1)


| Прочетено Прочетено: 375 пъти | КоменариКоментари: 0Какво представлява ендобиогенията и на какво могат да разчитат пациентите? (част 1)

Съветите са на д-р Аби Шахин пред списание 8.

Вдъхновяващата история на Камелия Димитрова, която открива, че има карцином на шийката на матката в напреднал стадий, но... отказва да се оперира. Доверява се на д-р Шарбел Аби Шахин, светило в ендобиогения в света.

В продължение на 45 дена жената следва стриктно наставленията на лекаря – пие извлеци от билки, изключва сладките храни... Когато прави ново изследване с ядрено-магнитен резонанс, се оказва, че от карценома няма и следа.

Това „чудо“ придава смисъл в живота на Камелия. Заедно със сестра си Таня Димитрова решават да споделят пред българските медици този нов революционен, интегративен и личностен вид медицина. Те канят д-р Аби Шахин в България и от 2022 г. д-р Шахин започва да обучава по ендобиогенна медицина български лекари, фармацевти и терапевти. Вече има 50 специалиста, завършили неговите курсове. Трети курс ще стартира в края на 2025 г.

Кой е д-р Аби Шахин?
Д-р Шарбел Аби Шахин е роден на 27 юли 1970 г. в Бейрут, Ливан, където завършва математика, физика и химия. През 1993 г. заминава за Белгия да учи медицина. Завършва през 2000 г. и печели място в първата държавна обучителна програма за спешна помощ. Участва в мисии на „Лекари без граници“ в Африка и за работата си по време на военни конфликти получава удостоверение от Червения кръст за военно-полеви хирург. Специалист е по остра медицина и реанимация на новородени, деца и възрастни. Има публикации в сферата на гръбначната хирургия и невростимулацията. От 2002 г. до 2014 г. работи в сферата на спешната помощ в няколко белгийски клиники и болници.

От 2012 г. д-р Аби Шахин е специалист по ендобиогения и природна медицина. Той е завършил школата в Париж на нейния създател – френският лекар и учен д-р Кристиан Дурафур.

Председател е на Белгийския институт по ендобиогенна медицина и интегративна физиология. Почетен председател на българското сдружение по ендобиогенна медицина. Консултант е и на българските ендобиогенни лекари в единствения в България център по ендобиогенна медицина Медицински център „Тардема-Медика“, намиращ се в Болница „Здравето“, София. Практикува Ки-Гонг, акупунктура и Тай-Чи.

Каква наука е ендобиогенията?
Ендобиогения е наука за регулиране на вътрешния живот. (Ендо е вътре, био – живот, а гени – способността на тялото да се регулира.) Създадена е преди около 40 години от френския лекар Кристиан Дурафур. Във фокуса й са нервната система и ендокринна система, които според Дурафур управляват всички процеси в тялото и могат да излекуват почти всяка болест, включително т. нар. нелечими.Акценти от ЗдравницаЗмии - какво трябва да знаем и как да се пазим от тях?

Змии - какво трябва да знаем и как да се пазим от тях?

При ухапване от змия от неотровните видове, като смок стрелец или смок мишкар, оставят малки дупчици по кожата на ухапаното място. В момента на ухапването може да има и кървене, но те са безобидни....още

Всяко населено място трябва да има свой фермерски пазар

Всяко населено място трябва да има свой фермерски пазар

Кремена Стефанова, организатор на КоренЯк - фермерски и занаятчийски пазар - Стара Загора в първо интервю за Здравница....още

Билков чай през лятото - хладен, а зимата - горещ

Билков чай през лятото - хладен, а зимата - горещ

Билките за летния сезон са бял бъз - сироп с мента и лимон (това са диуретици). Босилек, мента и лайка: това са успокояващи и релаксиращи лечебни растения....още

Спортна анорексия - рискът на спортуването и спортните танци

Спортна анорексия - рискът на спортуването и спортните танци

Жените са около 10 пъти повече склонни към развитие на психични разстройства с хранителни прояви (включително нервна анорексия), отколкото мъжете. Особено валидно това е за тези, които се занимават с такива видове спорт, като гимнастика и спортни танци....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Оригинален канадски кленов сироп Оригинален канадски кленов сироп

Екологично чист продукт. 100% гаранция за качество и произход. Директно от Канада. Клас "А" (Light)....


Цена: 40.20 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email