Какво е да си акушер-гинеколог във Виена?


| Прочетено Прочетено: 714 пъти | КоменариКоментари: 0Какво е да си акушер-гинеколог във Виена?

Д-р Даниела Варадинова работи като гинеколог в болницата в Klosterneuburg oт 2 години (1.2020). Тук тя е и Oberarzt,, т.е главен лекар. Няма изненадани. Прекрасната лекарка освен, че е млада, е любимка на своите пациентки. Защо? Защото има добра душа и златни ръце, т.е тя е Човек и Лекар с голяма буква. Затова и всички я обичат, пише сайтът sanusetsalvus.com.

Избор на професия
Въпросът с избора на професия никога не е стоял пред Даниела Варадинова. Като тийнейджър често й излизали херпеси. Това я дразнело, и тя съвсем осъзнато решила да стане лекар, за да намери лекарство срещу този дерматологичен проблем. След абитуриентския бал, д-е Варадинова наистина е приета да следва медицина в София, но по-късно не избира да специализира кожни болести, а акушерство и гинекология.

„Защото е най-хубавата част от медицината. Работим с млади жени и бебенца, носим радост. Бягам от онкогинекологията, защото моята баба е починала едва 28-годишна от рак. Искам да помагам на хората от душа и сърце, но не в битката срещу коварната болест, а в посрещането на новия живот“, споделя Даниела.

Само да не си помислите обаче, че й е било леко през годините. Нищо подобно. Докато е в София работи на три места, за да натрупа опит и да се изгради като специалист. В болница „Шейново“ специализира, в Правителствена/ сега болница „Лозенец“/ работи, а на третото работно място трупа опит в прохождащите в онзи момент банки за стволови клетки.

Една сватба на приятели променя завинаги живота й, като я свързва с д-р Светомир Харалампиев, ортопед във Виена.

В Австрия я чакат учене на нелесния немски език, недоверие като лекар от Югоизточния блок, раждане на две деца, и в тази пауза тя всъщност се подготвя за новия старт. Безкористност, любов към работата и хората, перфекционизъм (в добрия смисъл на думата), отговорност, себераздаване, са нейния начин за успех.

Между Виена и София
В началото, когато се премества във Виена, д-р Варадинова не скъсва с болница „Шейново“. Като външен лекар, тя имала сключен договор с лечебното заведение да преглежда и да оперира там, а също и да води раждания.

Сега в болницата в Клостърнойбург, и по-специално във Baby Villa й предлагат да стане заместник завеждащ , но тя отказва: децата още са малки, и ако съпругът й е на нощно дежурство, а има спешен случай в болницата, тя трябва да е там, а няма как да остави децата сами.
В България като се прибере пак я чака работа. Преглежда в кабинет в „Лозенец“, където вече я очаква опашка от пациентки.
Във Виена й липсват малките празници като Бабинден, 7-и април, изписването на бебе, което в България е съчетано с много радост и веселие заедно с лекари и акушерки. Поне в миналото бе така.

Работата й е стрес, отговаря за 2 живота, а най-хубаво е у дома и със семейството. „Заради нощните дежурства на двама ни със съпруга ми , се случва да не се виждаме всяка вечер и има много теми за обсъждане, но не се говори за работа.

 По-скоро бих обсъдила някой заплетен случай с колега, но не и с моя съпруг, така както аз не разбирам достатъчно от неговите протези и ортопедични операции“.

Но ако бременната има ортопедично усложнение, това е вече друго“, пояснява д-р Варадинова. И за децата казва толерантно, ако синът ми или дъщеря ми поискат да станат лекари, ще се съглася, но не и заради това, защото ние сме лекари, а защото те са го пожелали“.
Д-р Варадинова обича да пътешества със семейството си наблизо и далече, така си почива най-добре. Разходка с колело, сред природата, градински занимания, какво повече му трябва на човек?

За контакти и запитвания към д-р Варадинова, използвайте нейната Фейсбук страница:Акценти от ЗдравницаЗа да отгледаш едно дете, трябва цяло село

За да отгледаш едно дете, трябва цяло село

Йоанна Рачовска и Мартина Йорданова, членове на родителски кооператив "Морски таралежчета" - Варна за това как обучават и отглеждат 9 морски таралежчета....още

Рецепта с карфиол на Айдън Мустафов за хроничен цистит

Рецепта с карфиол на Айдън Мустафов за хроничен цистит

Със сигурност няма да преувелича, ако ви споделя, че няма жена, която да е страдала от хроничен цистит и да не е постигнала изцеление с отварата от карфиол....още

Св. Валентин - празник на влюбените. Как празнуват по света?

Св. Валентин - празник на влюбените. Как празнуват по света?

Романтичната традиция на Свети Валентин датира от няколко века и този ден се празнува от хора от цял свят с различни религии и култура....още

На 14 февруари - Трифон Зарезан - традиции и празнуване

На 14 февруари - Трифон Зарезан - традиции и празнуване

На 14 февруари празнуваме Трифон Зарезан или Ден на лозаря - традиционен български народен празник в чест на Свети Трифон....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email