Какво е да си акушер-гинеколог във Виена?


| Прочетено Прочетено: 249 пъти | КоменариКоментари: 0Какво е да си акушер-гинеколог във Виена?

Д-р Даниела Варадинова работи като гинеколог в болницата в Klosterneuburg oт 2 години (1.2020). Тук тя е и Oberarzt,, т.е главен лекар. Няма изненадани. Прекрасната лекарка освен, че е млада, е любимка на своите пациентки. Защо? Защото има добра душа и златни ръце, т.е тя е Човек и Лекар с голяма буква. Затова и всички я обичат, пише сайтът sanusetsalvus.com.

Избор на професия
Въпросът с избора на професия никога не е стоял пред Даниела Варадинова. Като тийнейджър често й излизали херпеси. Това я дразнело, и тя съвсем осъзнато решила да стане лекар, за да намери лекарство срещу този дерматологичен проблем. След абитуриентския бал, д-е Варадинова наистина е приета да следва медицина в София, но по-късно не избира да специализира кожни болести, а акушерство и гинекология.

„Защото е най-хубавата част от медицината. Работим с млади жени и бебенца, носим радост. Бягам от онкогинекологията, защото моята баба е починала едва 28-годишна от рак. Искам да помагам на хората от душа и сърце, но не в битката срещу коварната болест, а в посрещането на новия живот“, споделя Даниела.

Само да не си помислите обаче, че й е било леко през годините. Нищо подобно. Докато е в София работи на три места, за да натрупа опит и да се изгради като специалист. В болница „Шейново“ специализира, в Правителствена/ сега болница „Лозенец“/ работи, а на третото работно място трупа опит в прохождащите в онзи момент банки за стволови клетки.

Една сватба на приятели променя завинаги живота й, като я свързва с д-р Светомир Харалампиев, ортопед във Виена.

В Австрия я чакат учене на нелесния немски език, недоверие като лекар от Югоизточния блок, раждане на две деца, и в тази пауза тя всъщност се подготвя за новия старт. Безкористност, любов към работата и хората, перфекционизъм (в добрия смисъл на думата), отговорност, себераздаване, са нейния начин за успех.

Между Виена и София
В началото, когато се премества във Виена, д-р Варадинова не скъсва с болница „Шейново“. Като външен лекар, тя имала сключен договор с лечебното заведение да преглежда и да оперира там, а също и да води раждания.

Сега в болницата в Клостърнойбург, и по-специално във Baby Villa й предлагат да стане заместник завеждащ , но тя отказва: децата още са малки, и ако съпругът й е на нощно дежурство, а има спешен случай в болницата, тя трябва да е там, а няма как да остави децата сами.
В България като се прибере пак я чака работа. Преглежда в кабинет в „Лозенец“, където вече я очаква опашка от пациентки.
Във Виена й липсват малките празници като Бабинден, 7-и април, изписването на бебе, което в България е съчетано с много радост и веселие заедно с лекари и акушерки. Поне в миналото бе така.

Работата й е стрес, отговаря за 2 живота, а най-хубаво е у дома и със семейството. „Заради нощните дежурства на двама ни със съпруга ми , се случва да не се виждаме всяка вечер и има много теми за обсъждане, но не се говори за работа.

 По-скоро бих обсъдила някой заплетен случай с колега, но не и с моя съпруг, така както аз не разбирам достатъчно от неговите протези и ортопедични операции“.

Но ако бременната има ортопедично усложнение, това е вече друго“, пояснява д-р Варадинова. И за децата казва толерантно, ако синът ми или дъщеря ми поискат да станат лекари, ще се съглася, но не и заради това, защото ние сме лекари, а защото те са го пожелали“.
Д-р Варадинова обича да пътешества със семейството си наблизо и далече, така си почива най-добре. Разходка с колело, сред природата, градински занимания, какво повече му трябва на човек?

За контакти и запитвания към д-р Варадинова, използвайте нейната Фейсбук страница:Акценти от ЗдравницаКакво е да си акушер-гинеколог във Виена?

Какво е да си акушер-гинеколог във Виена?

Д-р Даниела Варадинова работи като гинеколог в болницата в Klosterneuburg oт 2 години. Тук тя е и Oberarzt, т.е главен лекар. Прекрасната лекарка освен, че е млада, е любимка на своите пациентки....още

Детското УНГ отделение на ИСУЛ вече разполага с ново оборудване

Детското УНГ отделение на ИСУЛ вече разполага с ново оборудване

Оборудването на единственото специализирано Детско УНГ отделение в София и цяла Западна България вече е допълнено от универсален стол 2:1....още

Европа изостава много и се опитва да се справя с аутизма чрез поведенчески терапии

Европа изостава много и се опитва да се справя с аутизма чрез поведенчески терапии

Проучванията в областта на физиологичните причини за аутизма и обучителните проблеми датират още от 90-те години на миналия век, с началото на първата истински голяма вълна на аутистичния спектър....още

При здрав човек  кръвното се понижава през нощта

При здрав човек кръвното се понижава през нощта

При здравите хора кръвното налягане естествено се понижава с между 10 и 20% през нощта. Хората с обструктивна сънна апнея, които имат непонижаващо се кръвно налягане през нощта, са изправени пред повишен риск от сърдечно-съдови проблеми....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - капки за регулиране на кръвната захар Диабор - капки за регулиране на кръвната захар

Диабор е натурален продукт за регулиране на кръвната захар. Диабор не съдържа никакви токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 9.90 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email