Защо се разболяваме от автоимунни болести? (част 1)


| Прочетено Прочетено: 858 пъти | КоменариКоментари: 0Защо се разболяваме от автоимунни болести? (част 1)

Съветите са на  графиня Ангелика Волфскийл фон Райхенберг. Тя е натуропат, вицепрезидент на Немския биохимичен съюз, Шуслеров терапевт с над 20-годишен опит пред платформата „Мога сам, зная как“.

Автоимунните заболявания стават все по-разпространени, все повече хора са диагностицирани и все повече се "подмладяват" тези енигматични за официалната медицина диагнози.

От какво се предизвикват? Каква е превенцията? Как да се лекуваме? Каква е връзката между работата на храносмилателната система и автоимунните диагнози? Връзка психика - физика?

Над 100 вида автоимунни заболявания са регистрирани досега. Това, че официалната медицина им е дала имена не означава, че тя знае достатъчно за тях и че има официално лечение. Много от автоимунните заболявания имат сходни симптоми, което ги прави трудни за диагностициране. Някои от пациентите могат да имат повече от едно автоимунно заболяване. Те се развиват между периоди на ремисия, т.е когато няма никакви симптоми и периоди на възпаление, когато се влошават.

Лекарствата, с които разполага официалната медицина се използват за потушаване или облекчаване на симптоматиката и имат много странични ефекти, които усложняват общата картина. Негативният ефект на имуносупресорите прави организма податлив на инфекции. Приложението на имуносупресорите е нож с две остриета.

Автоимунните диагнози не винаги се появяват бързо и с много симптоми. Понякога се развиват толкова бавно и толкова не осъзнаваме какво се случва, че може да минат години, за да получим официална диагноза.

Статистиката: 30 хил. души страдат от Болестта на Бехтерев, 60 хил. души -с ревматоден артрит, с лупус- над 4 хил. души, с множествена склероза- над 10 хил.души  и т.н. Отчита се ръст от 9 на сто на хората, които страдат от автоимунни заболявания. Другото притеснително е, че все повече хора биват диагностицирани с автоимунни заболявания.

Каква е връзката между автоимунно заболяване - психично здраве - емоционална интелигентност? Какво първо трябва да променим, когато се прояви тази симптоматика?

В съвременно разбиране за автоимунни заболявания все по-голяма роля има знанието за вирусите. Познаваме варицела-зостер, Епщайн-Бар вируса, човешките херпесни вируси и др. , които могат да се активират по всяко време. Те проникват в генома на човешката клетка, остават вътре скрити и когато човек е отслабен, те могат да атакуват имунната система. И в дадени случаи тази активация може да бъде прекалена и да атакува и собствения организъм.

Новите заболявания, каквито представляват автоимунните,  имат много симптоми и те се простират от умора до злокачествено образувание. От много вируси най-важният за развитие на автоимунно заболяване е  вируса на Епшайн-Бар.

Причините за тези нови заболявания се коренят най-вече в промяната на околната среда и нейните лечебни свойства към нас самите тотално са се променили през последните 100 години , и те по-скоро ни отслабват, отколкото да ни дават сили.

Много са факторите, които отключват заболяванията и не е само един, а комбинация, които включват нашата предразположеност към имунните заболявания.

Стресът е един от основните фактори, той може да има най-различна форма: дали ще е напрежение в работата или във взаимоотношенията, дали някой ще е починал, или ще е страх за оцеляването ни, това е първият крайъгълен фактор. Към него обикновено се добавя: недостиг на сън, липса на движение,  неправилно хранене, твърде много въглехидрати, твърде много мазнини, твърде много фаст -фууд. Всичко това води до разгръшане на автоимунния процес.

Много важно е и състоянието на чревната флора:дисбиоза, чревна кандидоза, Синдром на пропускливите черва, всичко това води до една атака от фактори: антитела и др, които увреждат имунната система. Много от хората имат хранителна непоносимост: лактозна, хистаминозна, фруктозна, и това го забелязваме след много време, когато вече сме навлезнали в напредналост на процесите.

Токсините от околната среда също играят важна роля в разгръщането на заболяването. Тук трябва да се отбележи и непоносимостта към токсични материали, а също и огнищата на възпаления, които човек има в различните зони, особено в областта на главата.

Може би до момента не е обръщано внимание на нарушения в потока на енергията в тялото, които се получават от белезите, напр. от секцио, от операции. Те нарушават енергийния поток и заедно с други фактори водят до подобни състояния.

Трябва да имаме предвид и къде спим, дали не е геопатогенна зона, дали не сме в центъра на един електросмог.

Целта е да се намери едно холистично, цялостно лечение на човека, поставен в условията в които е.Акценти от ЗдравницаЗащо баба Марта ту се смее, ту плаче?

Защо баба Марта ту се смее, ту плаче?

В народната представа Баба Марта е своенравна и капризна. Докато се смее, изведнъж заплаче. От месец март може да се очаква всичко. И добро, и лошо, и слънце, и сняг....още

Емил Нешев подкрепи децата с аутизъм в Русе

Емил Нешев подкрепи децата с аутизъм в Русе

Децата от Сдружение "Родители на деца и възрастни с аутизъм - Русе" имаха вълнуваща среща с Емил Нешев, или както всички го наричат - бате Емо, от СОП Спорт Самбо за развитие – София....още

За да отгледаш едно дете, трябва цяло село

За да отгледаш едно дете, трябва цяло село

Йоанна Рачовска и Мартина Димитрова, членове на родителски кооператив "Морски таралежчета" - Варна за това как обучават и отглеждат 9 морски таралежчета....още

Рецепта с карфиол на Айдън Мустафов за хроничен цистит

Рецепта с карфиол на Айдън Мустафов за хроничен цистит

Със сигурност няма да преувелича, ако ви споделя, че няма жена, която да е страдала от хроничен цистит и да не е постигнала изцеление с отварата от карфиол....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email