Вредна ли е масовата хомеопатия?


| Прочетено Прочетено: 718 пъти | КоменариКоментари: 0



Вредна ли е масовата хомеопатия?

Съветите са на Лора Георгиева, хомеопат с 11- годишен опит, от център „Имани” пред сп.8

Лора  Георгиева е асистент на проф. д-р Самир Чокар - декан и преподавател в академия Batra’s, Мумбай, Индия. Член е на Българско хомеопатично общество, регистрирано към Европейски централен съвет на хомеопатите, а в момента дава консултации в медицински център „Имани“ Лора Георгиева е изучавала класическа хомеопатия чрез различни курсове и програми за международни студенти в академия Batra’s, Индия. Завършила е редовен тригодишен курс на хомеопатично общество, България, както и множество семинари на международни лектори от Англия, Белгия, Холандия, Индия и др.

Дейността й като асистент на проф. д-р Самир Чокар е свързана със снемането на случаи, участие в предписанията и препоръките, както и координиране на учебния процес към международни асоциации по хомеопатия в Бразилия, Канада, Турция, Англия и др.

Като консултант Лора Георгиева специализира в дейност, подпомагаща деца с поведенчески проблеми, свързани с хиперактивност, трудна концентрация, аутизъм, както и психосоматични прояви при възрастни, към които класическата хомеопатия има отношение и индивидуализиран подход. Терапевт е по Бахови капки.

Лора започва да се занимава с хомеопатия, след като дъшеря й има често повтарящи се инфекции, срещу които се борят с антибиотици. „Аз послушах инстинкта си  на майка”, казва тя. Свързва се с хомеопати, които да помогнат, но човекът, който й помага е д-р Дора Пачова, а след това и проф. д-р Самир Чокар, когато тя започва да се интересува много от хомеопатия и обучение.  Започва да учи в Индия и усвоява тънкостите на индийската хомеопатия.

- Можем ли да се доверим на хомеопатията?  
- Този лечебен метод действа и това е особено видимо при малки деца и животни, тъй като те не могат да си внушат, че се подобряват, а това се случва и е видимо. В Индия хомеопатията е част от тяхното здравно министерство, на Аюрведа. Тя се учи там 5 години, специалистите са с медицинско образование и хомеопатията се сляла с алопатичната, традиционната и нетрадиционната медицина. Тя присъства на 100 процента в живота на хората в Индия.

- Как подобното лекува подобно?
- Това е основополагащ принцип на хомеопатията. Да вземем напр. кафето. То действа възбужащо на мозъка, и ако от него се направи хомеопатичен продукт, то с него ще може да се преодоляват безпокойствие, превъзбуда. Смисълът на т.нар потенциране на препаратите е да активират жизнената сила на пациентите. Школата в Индия дори не казва с какво хомеопатично лекарство ще взема болния, за да може той да не се интересува какво е това лекарство, как действа, на какво действа, а го оставят просто да подейства на здравния проблем.

Лора имала пациент от Истанбул, който бил с псориазис, цялата му ръка – от ноктите до рамото – била покрита със струпеи. След прием на определено лекарство , симптомите на младежа изчезнали след 3 месеца. Заедно с това се повлиял и ревматоидният артит, който често съпровожда заболяването псориазис.

Често се случва и хомеопатите да не могат от първи път да изберат точното лекарство за болния, но това не трябва да отказва нито пациента, нито лекарят от хомеопатичния способ.

При остри състояния като настинки, бактериални и др. инфекции трябва да се лекуват от изключително опитен хомеопат, при тях подобряване на състоянието трябва да настъпи мигновено: от 15 мин. до 30-60 мин. Ако напр. една кашлица, една температура не се овладее в рамките на 60 мин,. то лекарството е предписано неправилно. Неправилно е да се мисли, че лекарството ще се натрупа и трябва да се изчака.

При хроничните състояния обаче може да се очаква да има влошаване, т.е да настъпи лечебна криза, но не е задължително. Но след нея отново трябва много бързо да настъпи подобрение, ако не- означава, че лекарството не действа.

Хомеопатията може да не повлиява, ако хомеопатичният продукт не е правилно предписан, когато пациентът е в необратима термална фаза и леталният изход от заболяването предстои, и когато са налице структурни изменения в организма: липсващи органи, дегенерация на органи.

- Трета сливица може ли да се повлияе от хомеопатичен продукт?
Може, но трябва да се разгледа конкретния случай. Няма универсално лечение.

- А при високо кръвно?
Може, но трябва всеки случай да се разгледа сам по себе си.

Митове за хомеопатията
Хомеопатията действа чрез натрупване: не, не действа. Някои състояния изискват повече време- напр. заболяванията от аутистичния спектър, психо-емоционалните, при поведенчески проблеми. При заболяванията от аутистичния спектър трябва повече време като след като едно състояние се преодолее, след него се подобрява това, което излиза на повърхността, а обсесивните състояния си отиват последни.

Не се самолекувайтеАко ползвате хомеопатични продукти, които не се предписани от специалист, то те могат да скрият реалната картина на заболяването, и толкова по-трудно става на лекаря да се справи с проблема, колкото повече е злоупотребявано с хомеопатични лекарства.

Внимателно с мента, кафе, шоколад

Внимателно с мента, кафе, шоколад, евкалипт, а също и излъчвания от GSM и др, се явяват пречки, ако вземате хомеопатични лекарства. В Индия обаче смятат, че правилното лекарство нищо няма да го спре, за да подейства.

Индийските специалисти са много добри в лечението на ковид инфекцията. В хомеопатията има термин миазми, т.е генетичната предразположеност на човека към дадено заболяване. Индийските хомеопати смятат, че ковид ще създаде нов миазъм за бъдещите поколения, т.е ново генетично предразположение, нова матрица за бъдещите поколения, която ще има съвсем нови прояви със съвсем нова клинична картина.

Може да има повлияване и при деменция и положителен ефект върху ежедневния живот.

- Какво мислите за масовата хомеопатия - Осцилококцинум и др.?
- Аз съм против даването на Осцилококцинум за всякакъв вид грипни състояния. Той има определени показания, когато може да се изпише и тогава трябва да се пие. Аз съм за даване на монопрепарати, какъвто е Осцилококцинум. Виждала съм как пациенти се влошават от прием на полипрепарати.

Хомеопатията от времето на Ханеман досега се развива и е един жив организъм. Тя може да се използва и за превенция, без да се изключва класическата медицина. Идеалният момент да се потърси за профилактика хомеопат е когато човек няма остро протичащо заболяване. Но това не означава, че човек няма да се разболява. Добре е човек да се разболява и да изкарва болестите по-леко, защото има силен естествен имунитет.

Съвети в ковид ситуацията
1. Не се страхувайте
2. Дръжте имунната си система в добро състояние: с витамин С и цинк и др. хранителни добавки.
3. По-малко стрес , т.е дистрес, сваляне на стресовия градус. Стресът засилва кортизона в нашия организъм и имунитета веднага пада.

Статията е информативна и не замества консултация със специалист.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Оригинален канадски кленов сироп Оригинален канадски кленов сироп

Екологично чист продукт. 100% гаранция за качество и произход. Директно от Канада. Клас "А" (Light)....


Цена: 40.20 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email