Дариха на Пирогов интубационен бронхоскоп


| Прочетено Прочетено: 426 пъти | КоменариКоментари: 0



Дариха на Пирогов интубационен бронхоскоп

Фондация "Продължи доброто" на Нели Беширова, която е и собственик на една от най-големите компании за проектиране в областта на енергетиката и ядрения бизнес „Риск инженеринг“ дари на Клиниката по неврохиругия на Пирогов интубационен бронхоскоп.

Ендоскопският апарат произведен от японския концерн PENTAX, който има над 50 г. опит в производството на медицински ендоскопи и е един от трите най-големи световни доставчици на високоспециализирана апаратура за ендоскопия.

Апаратът се използва за бронхите, синусите и трахеята, за поставяне на интубационни тръби, за аспирация на секрети от белия дроб, може да се взима тъканна биопсия, както и да се изваждат чужди тела.

Ендоскопът е мобилен, снабден е с LED светлинен източник, който е интегриран в ръкохватката и това позволява бързо пренасяне до нуждаещия се пациент. Дизайнът на апарата и вложените в производството му материали, позволяват сигурна дезинфекция, при най-високи изисквания за хигиена.

«Клиниката по неврохирургия до момента не разполагаше с такъв апарт и се налагаше ползването на апаратурата от други отделения», обясни проф. Николай Габровски, началник на неврохирургията в Пирогов.

.„Този апарат поставя прецизността на друго ниво. Най-големият плюс е за пациентите, защото подобрява бързината, с която можем да реагираме и която спасяваживот”, каза д-р Валерий Плачков, началник наотделението по „Анестезиология и и нтензивно лечение” и на четирите операционни зали в Клиниката по неврохирургия в Пирогов.

«Фондация «Продължи доброто» винаги се стреми да помага. Живеем в тежки времена на световна пандемия, но не бива да забравяме, че хората боледуват от различни болести и не е само КОВИД-19. Всеки ден някой има нужда от помощ. Пирогов е място, където се лекуват много хора с различни заболявания. Клиниката по неврохургия е една от най-добрите в страната. За всички нас е важно, те да разполагат с най-ново поколение медицинска апаратура, за да могат да лекуват максимално ефективно. Лекарската професия е дълг и чест, а ние хората трябва да сме отговорни и когато можем да помагаме», каза Нели Беширова.   











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Колакен МАКС - формула за здрави стави Колакен МАКС - формула за здрави стави

Колаген Макс съдържа колаген, глюкозамин, хондроитин, МСМ и хиалуронова киселина. Мощна и ефективна формула за здрави стави....


Цена: 37.80 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email