Спас Петров: Научих се да правя фъстъчено масло в САЩ


| Прочетено Прочетено: 3480 пъти | КоменариКоментари: 0



Спас Петров: Научих се да правя фъстъчено масло в САЩ

Визитка:Спас Петров
Спас Петров е на 37 г., от Пловдив. От 2001 до 2018 г.е живял в САЩ , където е натрупал много опит, включително и  за производството на фъстъчено масло. Казва, че това му помага да прави едни от най - добрите тахани в България!

- Спас, как станахте последовател на здравословния начин на живот?
- Винаги съм искал да бъда във форма, да изглеждам и да се чувствам добре. Но тъй като не се храних правилно - не се чувствах по тоя начин. И един ден просто реших да направя промяната! Започнах да чета информация как  да се храня здравословно. Първото, което направих, е да спра животинските храни - не беше лесно, но успях.

- Как това ви промени: работат ви, живота ви като философия и практика?
-  Когато човек се чувства добре и е здрав, животът става пълноценен. Имаш по- голяма енергия за нещата, които обичаш - сemejstwoto, приятелите и спорта в моя случай!

- Вие предлагате чисто произведени тахани от  ядки.  Как стигнахте до идеята за тях? Какво ви отличава от другите производители?
- Ние предлагаме изключително чисто произведени тахани от български ядки, които биват натурални и с шоколад.

В дългия си престой в чужбина консумирах много фъстъчено масло. И като се върнах за постоянно в България, разбрах, че тук, няма като това което съм хапвал там и започнах да го приготвям за себе си! Мои приятели го опитаха и им хареса, и така реших да  го произвеждам в по-големи количества.

Това, което ни отличава от другите производители е, че нашите ядки са български (с изключение на кашуто),без добавени мазнини, сол, консерванти и др. Изпичането на ядките става на средна температура, за да се запазят пълноценни.

- Кои са здравословните комбинации като тренд сега?

- В момента кето диетата се спазва от всеки втори , но тя не е толкова здравословна, колкото хората си мислят. Но човек най-накрая трябва да разбере, че се нуждае от хранителен режим с много плодове и зеленчуци и с по- малко животински храни.

- Какво препоръчвате за зимния сезон?
- Храненето да включва зелева чорба, туршии, лимец, орехи, мед, зехтин....и по малко червено вино!

- А за пролетния?
- Направете пролетен детокс: смутита от плодове и зелени зеленчуци. Ходете поне по 3 км. дневно. Ограничете също кафето и алкохола.

- Възраждат ли се българските градини, българското село в някаква степен, има голяма активност  особено от  млади хора да се свързват със земята?
- Определено виждам много млади хора, които се завръщат по селата с  идея да живеят в хармония с природата, да имат градини, в които да отглеждат плодове и зеленчуци.

- Какви са трудностите?
- Няма трудности, всичко е въпрос на желание и много труд!

- И накрая, една ваша рецепта със фъстъчено масло
- Това е моят любим десерт и протеинов бар. Ето какво ни трябва: 10 натурални фурми (може и пестил), 5 лъжици фъстъчено масло , 1 с.л. счукани какаови зърна (бонус), 3 с.л. фъстъчено брашно, 5 с.л. смлени овесени ядки, 60 гр. бял веган шоколад , 1 или 2 с.л. пълномаслени кокосови стърготини,  щипка морска сол.

Приготвяне:  Първо разтопяваме шоколада на водна баня, после блендираме фурмите (без костилките). Смесваме ги с фъстъченото масло, с фъстъченото брашно и овесените ядки (на прах), счуканите какаови зърна и солта. Започваме да месим. Оформяме като блат във форма за торта или в тавичка. Натискаме добре. Разстиламе разтопения шоколад с помощта на лъжица или силиконова шпатула по целия блат. Поръсваме с кокосовите стърготини. Завиваме с домакинско фолио и оставяме в хладилника, за да стегне. Ако стане много лепкаво, докато го месите, добавете още фъстъчено брашно. Ако е много сухо , означава, че иска още фъстъчено масло.

Едно интервю на Светлана Желева











Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email