Онлайн консултации в 5 от водещите клиники на УМБАЛ Св. Иван Рилски


| Прочетено Прочетено: 516 пъти | КоменариКоментари: 0



Онлайн консултации в 5 от водещите клиники на УМБАЛ Св. Иван Рилски

Целта а да се улесни достъпът на пациентите до медицинска помощ.

До 18 декември, 2020 г. пет от водещите клиники в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ - София  ще консултират пациенти и ще приемат документи онлайн. Целта е да се скъси пътят им до болницата и да се улесни достъпа до качествена медицинска помощ. В условията на пандемия много от хората, особено от провинцията, се страхуват да пътуват. Чрез новата инициатива те ще имат възможност предварително да изпратят своите документи и изследвания и, ако състоянието им налага, да бъдат приети за лечение само с едно идване до болницата.
Пациентите могат да изпращат своите образни и други изследвания, епикризи, свързани със заболяването им, на посочения от всяка клиника имейл. От болницата предупреждават, че онлайн консултациите се отнасят само за документи, получени в посочения срок и касаещи заболявания, които се лекуват в съответната клиника. Добре е пациентите да оставят и телефон за връзка, ако е необходимо уточняване.

Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е най-голямата в страната. Годишно тук се извършват над 1100 мозъчни операции, което е близо една трета от всички мозъчни операции, непровокирани от травми, които се правят в България. Близо 90% от тях са осъществени с нови технологии. Половината от операциите в България (47.92%), които са осъществени с невронавигационна техника, са направени в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Тук е извършена всяка шеста гръбначно-мозъчна операция в България. 74.33 е процентът на големите гръбначно-мозъчни операции (с много голям обем и сложност), коитосереализират в болницата при среден процент за страната 40.37%.

Имейл за изпращане на документи: neurosurgery.clinic@abv.bg
Повече информация за заболяванията, които се лекуват в Клиниката по неврохирургия
За допълнителна информация: 02/952 37 25 (между 14:00 и 16:00 ч.)

В Клиниката по нервни болести се провежда диагностика на редица социално-значими неврологични заболявания като исхемичен мозъчен инсулт,мозъчен кръвоизлив,консервативно лечение на световъртеж, болест на Паркинсон, болест на Алцхаймер,тумори на главния и гръбначен мозък,вертеброгенни заболявания (дискови херни, радикулити, полиневропатии, включително порфириноваполиневропатия, плексити и др.); заболявания на периферната нервна система и гръбначно-мозъчни заболявания. Към клиниката функционира един от най-големите центрове в България за лечение на множествена склероза. .

Имейл за изпращане на документи:knb.ivan.rilski@abv.bg
Повече информация за Клиниката по нервни болести
За допълнителна информация: 0885 17 42 53 (между 9:00-14:00 ч.)

Клиниката по обща и ендоскопска хирургия към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е насочена към миниинвазивната и лапароскопска диагностика и лечение. Тя разполага с всички необходими ресурси за модерна диагностика и лечение на заболяванията на коремната стена, всички вътрешни органи и ретроперитонеалното пространство, седалището, ануса и перианалното пространство.

Имейл за изпращане на документи: tonyphilipov@gmail.com
Повече информация за заболяванията, които се лекуват в Клиниката по обща и ендоскопска хирургия
За допълнителна информация: 02/9542827(между 9:00 и 14:00 ч.)

Според Индекс на българските болници Клиниката по хематология и онкология е на първо място в страната по брой на лекувани пациенти. В нея се прилагат всички съвременни методи за лечение на хематологични и онкологични заболявания.

Имейл за изпращане на документи към Отделението по хематология: dr.yordanov88@abv.bg
Имейл за изпращане на документи към Отделението по онкология: onko.iv.rilski@abv.bg
Повече информация за заболяванията, които се лекуват в Клиниката по хематология и онкология

Най-отличителната черта на Клиниката по нефрология към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е по-широкият профил. В нея освен нефролози, работят и двама ендокринолози. Двама от нефролозите имат още по една тясна специалност – съответно кардиология и имунология. Това е причината в клиниката да се лекуват някои от най-сложните случаи у нас – пациенти, които освен бъбречно заболяване, имат и други усложнения като диабет, артериална хипертония, което изисква специфичен подход.

Имейл за изпращане на документи: clinic.nephrology@gmail.com
Повече информация за заболяванията, които се лекуват в Клиниката по нефрология
За допълнителна информация: 02/952 38 33(между 9:00 и 14:00 ч.)











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email