Природни средства за почистване на дома (част 1)


| Прочетено Прочетено: 1704 пъти | КоменариКоментари: 0



Природни средства за почистване на дома (част 1)


Книгата "Природни средства за почистване и здравословен начин на живот" е изключителен наръчник за природно почистване на дома и за здраво тяло.

Превърнете къщата си в дом без токсини с ценното ръководство на Холи Котис. В своя дом Холи не ползва само познатите оцет и натриев бикарбонат, а дава множество рецепти как да го почистваме изцяло. Със съставки като сол, изопропилов алкохол и кастилски сапун можете да си направите великолепни средства, като почистващ дезинфектант за всякакви цели, прах и течен препарат за пране, за прозорци, за извън дома – натурален градински пестицид, обезмаслител за грил и за мрежи.

Холи използва куркума, кокосово масло и английска сол, за да създаде продукти, които ще облекчат общите заболявания като главоболие и мигрена, кашлица, възпалено гърло и ще улеснят справянето с екземата, обривите от отровни растения, проблемите с храносмилателната система, емоционалните състояния като сезонни депресии, предменструален синдром и тревожност.

Освен намаляване на количеството на токсични и химични почистващи средства и лекарства в дома ви, ще научите как да пестите пари и време с тези 140 натурални продукта. Холи Котис има страстно отношение към здравословния, природосъобразен начин на живот. Израснала е в провинциален район, в общество, където амишите все още съществуват, и очарованието от онова, което някога се е случвало, и все още се случва, си остава.

В ранна възраст приема тези по-прости техники за природосъобразен начин на живот и все още ги ползва и доразвива.  Тя е основател на Whole Lifestyle Nutrition – блог, в който има антиалергични рецепти, природни рецепти, здравословни и други съвети. Тя е холистичен учител и нейната мисия е да помага на другите, за да открият здравословния начин на живот.

Ето и съветите:
Почистването на банята може да бъде мръсна работа. Много от индустриалните продукти, ползвани днес, са пълни с химикали и могат да навредят на здравето ви. С няколко лесни промени ще може бързо да превърнете вашата баня в нетоксична.

Натриевият бикарбонат /сода за хляб/ отдавна се е използвал в банята – за почистване на тоалетните чинии, за изтъркване и излъскване на варовиковите налепи във ваната или по душа. Може да се прилага и за елиминиране на миризмите. Ние всички знаем, че тоалетната бързо се вмирисва.

Кислородната вода е друга много полезна съставка за вашата баня. Тя е изключително ефикасна в дезинфекцирането на плоскостите и почистването на прозорците. Може да почиства теракота и фаянс по-добре от всеки друг търговски продукт.

Оцетът е Светият Граал на естественото, природно почистване! Той присъства във всяка глава на тази книга. Изключително полезен е за чистене на тоалетни, премахване на прах, плесен и мухъл, за нечиста сапунена пяна. Лесно можете да се отървете от варовикови отлагания от твърда вода само за няколко минути.

Етеричните масла също могат да бъдат от полза за почистване на бани. Те имат антибактериален и фунгициден ефект. Някои масла, особено лимоновото, помагат да се редуцират мазнината и сапунената мръсна пяна, и дори могат да елиминират силни
неприятни миризми, които често присъстват във вашата баня.

Снабдете се с тези натурални съставки, действайте с тях и ще установите, че банята ви ще блесне за нула време. Най-добрата част е, че в нея няма да има никакви следи от химикали и ще сте сигурни, че имате безопасно помещение, в което да се
оттеглите и да се отпуснете.

Почистване на тоалетната
Почистването на тоалетната не трябва да бъде тежка и груба работа. Този препарат създава свои си пенливи балончета, които ще почистят тоалетната вместо вас. Толкова е просто!

Количество: приготвя се една чаша (237 мл)
1/4 ч. чаша (52 гр) натриев бикарбонат,
3/4 ч. чаша (177 мл) дестилиран бял оцет
3% кислородна вода

Поръсете натриевия бикарбонат в тоалетната чиния и добавете оцета. Това ще създаде пенливи балончета.
Затворете капака и оставете балончетата да свършат магията за 5 минути. След като изтекат 5 минути, изтъркайте тоалетната чиния. Изплакнете.

За почистване на външната част на тоалетната чиния използвайте неразредена кислородна вода. Напръскайте я върху повърхността, включително седалката и основата на тоалетната, и избършете. Може да добавите една супена лъжица (15 мл) кислородна вода върху малка влажна кърпа и да избършете повърхността до чисто.

Почистващо средство за кани за кафе и кафе машини
Премахването на варовиковите натрупвания в кафе машините може да е доста голямо предизвикателство – и не само ако тези отлагания изглеждат зле. Те дори често променят и аромата на вашето кафе и създават неприятен вкус.

Ето тук има едно просто средство, което ще почисти каната за кафе или машина.

Количество: за кана за кафе – около 1 1/4 чаша (300 мл); за кафе машина – около 12 чаши (3 литра)

За кана за кафе:
1 чаша (една шепа) лед
2 супени лъжици (30 гр) кашерна сол
1 супена лъжица (15 мл) дестилиран бял оцет

За кафе машина:
4 чаши (1 л) бял винен оцет
8–12 чаши (1,8–2,8 л) вода

В каната за кафе при със стайна температура добавете леда, кашерната сол и оцета. Раздрусайте каната за няколко минути. Това ще я почисти, а оцетът ще премахне петната и налепите.

За особено упорити отлагания – оставете течността да престои в каната поне 5 минути. Излейте я и я изплакнете със студена вода. Налепите ще се премахнат веднага.

Ако отвън кафе машината е мръсна, използвайте оцет, за да я избършете до чисто. За да я почистите отвътре, прокарайте белия дестилиран оцет през цикъла на включване. Не забравяйте да сложите празен филтър за кафе. След тази серия
махнете оцета и прокарайте водата през цикъла. Направете още един цикъл с 8–12 чаши вода. Сега машината е чиста и
готова за следващото кафе.

За най-добри резултати чистете вашата кафе машина с този метод поне веднъж месечно.

Диатомична пръст за справяне с дървеници
Нашествието на дървениците не означава, че къщата ви е мръсна. Просто може да сте ги пренесли от някоя хотелска стая или от други обществени места.

Мнозина си мислят, че най-добрият начин да са отърват от дървениците е с отровни препарати, но тук има много по-ефикасен и естествен начин. Важно е да се следват последователно стъпките, за да се отървете от дървениците.

Махнете всички чаршафи и ги изперете с гореща вода. Използвайте функция за дезинфекциране, ако имате такава в пералната машина. Изсушете чаршафите на най-гореща температура в сушилня, ако имате у дома. Междувременно отдалечете леглото от стените.

Почистете го цялото с прахосмукачка, включително и процепите, пукнатините, страниците, под леглото и около него, первазите, подматрачните рамки. Ако леглото е на крачета, почистете и тях. Разглобете го, ако трябва, за да почистите всички зони, където могат да се скрият дървеници. Не забравяйте да пуснете прахосмукачка из цялата стая и да изхвърлите торбичката от нея.

Наръсете диатомичната пръст по цялата стая, включително килими, матраци, ракли, под мебелите и върху възглавниците.
Не забравяйте да поръсите и във всички ъгли, скрити местенца, пукнатини и пролуки. Дървениците не могат да летят, затова
се уверете, че сте поръсили изобилно около леглото, за да бъде унищожена всяка друга дървеница, която ще се върне.
Повторете веднъж седмично, поне за един месец, докато всички дървеници изчезнат.

Диатомичната пръст не губи ефективността си с времето, за разлика от химикалите. Важно е да продължите с третирането,
докато яйцата не се излюпят, и тя ще ги елиминира и унищожи.

Диатомичната пръст ефикасно убива дървениците чрез проникване в екзоскелетите, от което те изсъхват и умират.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Златно мляко на прах Златно мляко на прах

"Златно мляко" на прах на "Здравница" съдържа куркума, цейлонска канела, джинджифил и черен пипер. Вкусна и здравословна напитка за цялото семейство....


Цена: 6.60 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email