Какво е нейрографика и как да променим с нея живота си?


| Прочетено Прочетено: 7358 пъти | КоменариКоментари: 0



Какво е нейрографика и как да променим с нея живота си?

Съветите са на Магдалена Пюскюлева - арт терапевт, магистър психолог и консултант, педагог по изобразително изкуство. Автор е на книгата "Силата на седемте изкуства", който е истински наръчник за тялото и душата, книга за здраве и личностно развитие.

Нейрографията е инструмент, който може да бъде бърз, ефективен, естетичен. Чрез него ни е по-лесно можем да премахнем, променим всичко, което ограничава и забавя живота ни.  Създател е Павел Пискарьов- психолог, архитект, коуч.  Методът е създаден в Русия 2014г. В България е от скоро и през 2020 г. придоби по-голяма популярност.

Силата на невронни връзки

Тези рисунки са лесни, защото се работи само с геометрични фигури. Не е задължително човек да умее да рисува. Вълшебни са, защото променят ситуации. Да, така е! По простата прична, че когато ние трансформираме мисълта си и включим и движението на ръката в мозъка се случват химични процеси, които променят невроните и задействат други нива на енргия и се създават нови невронни връзки. В книгата си „Силата на седемте изкуства” показвам как и защо рисуването активира 6 и 7 енергиен център (чакри), както и за силата на мисълта и намерението. На този принцип работи и нейрографиката. 

 Да, подходящо е и за деца! Подходът и упражненията за малките са по-различни, нарича се „Нейроканикульй”, но съм забелязала че децата се справят и с основните алгоритми АСО (алгоритъм за сваляне на ограниченията).

Артерапия с нейрографика

Нейрографиката е доразвито и надградено упражнение от класическата арт терапия през рисунка. В нея има упражнение: „Нарисувай емоцията си като драсканица и я трансформирай!” Аз бях супер впечатлена от методиката и намерих логически връзката как работи Вселената и как ние сме част от нея и тя е част от нас- всички сме Едно. Преди го знаех чисто информативно, но сега благодарение на нейрографиката го преживях в пълнота!

За сега го ползвам само в индивидуална работа! В момента разработвам програма за групови събития.

Много интересни неща съм подготвила и винаги има с какво да ви изненадам .    

Съчетава ли се с други методи и как?

Аз го съчетавам с МАК- метафорично асоциативни карти. Така се допълва и ефекта и преживяването.

Има различни степени на работа: потребител, специалист, инструктор. Аз съм сертифициран специалист и това ми дава правото да ползам метода в работата си с клиенти. Важно да се знае, че е добре и сам да си ползвател да се премине през сертифицирано обучение. В процеса на работа виждам на кое ниво на рисуване моя клиент има блокажи- това няма как да се забележи ,ако рисуваш сам.  Препоръчително е да има специалист или инструктор, който да съпровожда процеса, за по-голяма егфективност. Методът изглежда лесен, дори елементарен, но всъщност е изключително дълбок и трансформиращ!

 
За контакти с Магдалена Пюскюлева :
Фейсбук:  https://www.facebook.com/magi.piuskiuleva
уеб: powerofsevenarts.com
тел: +359888798963











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email