Какви са здравословните ползи от българския зеолит и къде да го намерим?


| Прочетено Прочетено: 3387 пъти | КоменариКоментари: 0



Какви са здравословните ползи от българския зеолит и къде да го намерим?

Българският зеолит е с най-високото съдържание на лечебния минерал клиноптилолит в света. Това го прави най-добър за прочистване на организма и за борба с множество заболявания и състояния.

Вярно е, че човешкият организъм има функции за самоизчистване, но всички ние всекидневно сме изложени на по-силно токсични химикали отколкото телата ни са предназначени да обработят и премахнат. Тук на помощ идва натуралният зеолит.

Какво е зеолит?
Зеолитът е естествен минерал, който няма равен при отстраняване на токсични химикали. Малки частици от отрицателно зареденият зеолит действат като магнити, за да привлекат положително заредени частици, каквито са 99,9% от тежките метали, свободните радикали, радиацията и органичните химикали – така че те да могат да бъдат отстранени от тялото през бъбреците.

В рамките на 4-6 часа от първия прием малките частици зеолит започват да елиминират токсичните химикали от тялото. Те обаче оставят отрицателно заредените частици, каквито са всички полезни витамини и минерали. Тоест изхвърлят се само вредните за организма вещества и се запазват полезните.

Ползи за здравето
Когато дозата се повтаря няколко пъти на ден във времето, постепенно натрупването на токсични химикали намалява и здравето на човек се възстановява.

Ето защо зеолитът е незаменимо помощно средство при борбата с разнообразни заболявания – от затлъстяване и диабет, през стомашни проблеми, болести на черния дроб и жлъчката до туморни образувания. Зеолитът има и изключителен ефект върху кожата. Помага за по-бързото зарастване на рани, при екземи и акне, подмладява и ревитализира.

Приемането на смлян микронизиран и активиран зеолит, заедно с достатъчно течности, носи множество ползи за здравето.

Как да разпознаем качественият зеолит?
На пазара се появяват все повече търговци, които предлагат минерала като средство за вътрешен прием с цел подобряване на здравето. Някои от тях нямат нужните разрешения и страдат от липса на контрол на качеството. Ето какво е важно да знаем, за да се ориентираме в избора си.

Произход – натуралният български зеолит от Родопите е най-качественият и чист зеолит в света. Съдържанието на клиноптилолит, който гарантира здравните му ползи, е над 86%. Кубинският зеолит също е с висока концентрация на минерала, както и с добра чистота. За сравнение, често предлаганите на пазара зеолити от Хърватия, Сърбия или дори Китай, са с пъти по-ниска концентрация на клиноптилолит и наличие на различни примеси.

100% натурален състав – винаги проверявайте дали зеолитът е изцяло натурален, както и дали не е с наличие на вредни примеси. Химично обработеният зеолит, често без указано съдържание, не притежава нужните качества, а понякога може да бъде дори опасен.

Начин на обработка – зеолитът не може да се използва в суров вид. Това е много важно уточнение, тъй като е разпространено мнението, че просто можем да идем на кариерите в родопското село Бели пласт и да си вземем за вкъщи. Или да си купим промишлен зеолит от завода. Това е напълно погрешно схващане, именно защото зеолитът се добива от кариера, около която има и други кариери, както и някои възможни замърсители. Именно затова е важно зеолитът да е преминал специална термична и пречистваща обработка. Най-добре и просец на допълнителна активация на свойствата му, каквато е разработена и патентована от един единствен производител в света. Само така можем да сме сигурни, че приемаме чист зеолит, който е предназначен единствено и само за здравни цели.

От къде да намерим български зеолит?
Български, натурален зеолит можете да закупите от "Здравница". Продуктът се предлага в различни форми - прах и капсули, както в комбинация с други лечебни продукти - канела, стевия, арония и тимус.

Можете да направите Вашата поръчка онлайн. "Здравница" доставя своите продукти до всяка точка на България и Европа. За повече информация посетете Зеолит (клиноптилолит).

Зеолит можете да закупите и на място в търговските обекти на "Здравница":

Здравословен магазин "Здравница"
гр. София, ул. Неофит Рилски 23, тел.: 02 483 73 42

Логистичен център "Здравница"
гр. София, ул. Одрин 74, тел.: 02 483 72 91












Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email