„Форум бременност и детско здраве“ в Пловдив


| Прочетено Прочетено: 1039 пъти | КоменариКоментари: 0



Форум бременност и детско здраве в Пловдив

Третото издание на „Форум бременност и детско здраве“ в Пловдив ще срещне отново бъдещи и настоящи родителите с водещи специалисти.

Форумът се ще се проведе на 6 октомври, от 10 до 18 часа, в зала „България“ на Международния панаир, а посещението е безплатно.
Тази есен „Форум бременност и детско здраве“ ще обърне внимание на няколко актуални и нови теми. „За“ или „против“ приема на медикаменти по време на бременността и къде се крие същността на проблема ще обясни д-р Семра Халил, акушер-гинеколог в УМБАЛ „Пловдив“.

Бъдещите майки ще имат възможност да разберат защо е толкова важно да се взимат информирани решение по време на бременността директно от адвоката по медицинско право Мария Шаркова.

Що е то кенгуру грижа и повече за ползите от ефекта „кожа в кожа“ ще обясни д-р Диана Аргирова, която ръководи неонатологичното отделение на УМБАЛ „Пловдив“.

Сред новите теми, които ще засегне Форума в Пловдив, е и ехографският скрининг за вродена тазобедрената луксация при бебето, която ще бъде изнесена от д-р Димитър Стаматов, специалист по ортопедия и травматология.

За профилактиката на честите заболявания по време на бременността ще говори д-р Здравко Минев, акушер-гинеколог в АГ „Селена“, а темата за здравето и активността на бъдещите майки ще коментира Лилия Божкова, магистър фармацевт.
Повече за т.нар. дирижирано – водено от акушер-гинеколога раждане, в кои случаи се налага намесата му и какви са ползите и рисковете от това, ще разясни проф. д-р Екатерина Учикова – началник на клиниката по акушерство и гинекология в УМБАЛ „Свети Георги”.

Акушерката от ЦРЗ „Д-р Васил Даскалов“ Ина Сарова ще се фокусира върху акушерската грижа за позитивно раждане. Темата за съхранението на стволови клетки ще постави д-р Янко Янков, ръководител на тъканна банка „Селена Целс“. 
Ценни съвети към родителите за развитието на зрението и грижата за детските очи ще даде офталмологът д-р Мая Минева, а педиатърът д-р Таня Андреева ще очертае основните насоки, с които майките и бащите могат да разпознаят симптомите на респираторни заболявания.

И тази година на Форума ще се изяснят ползите от ваксинопрофилактиката при децата, лектор по темата ще бъде д-р Ориета Каменова.

Последният панел на събитието е посветен на семейната психология и детското психо-емоционално развитие. Акушерката Петя Запрянова ще обясни защо кърмещите майки страдат по-рядко от следродилна депресия, а психологът Лучия Таскова ще очертае кризите, през които преминава детето.

По време на събитието интериорни дизайнери на IKEA ще покажат стъпка по стъпка какво трябва да съдържа перфектната и безопасна детска стая.

Освен полезна информация от топ специалисти, „Форум бременност и детско здраве“ е подготвил и томбола с много награди. Сред тях са количка, столче за хранене, проходилка, инхалатор, термометър, термораница и още много полезни награди.
Участието в томболата е безплатно, но за да се включват в нея бъдещите и настоящи родители трябва да са се регистрирали предварително.   











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Златно мляко на прах Златно мляко на прах

"Златно мляко" на прах на "Здравница" съдържа куркума, цейлонска канела, джинджифил и черен пипер. Вкусна и здравословна напитка за цялото семейство....


Цена: 6.60 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email