В първия учебен ден пловдивски училища се присъединяват към дарителска кампания на УМБАЛ Св. Георги


| Прочетено Прочетено: 328 пъти | КоменариКоментари: 0



В първия учебен ден пловдивски училища се присъединяват към дарителска кампания на УМБАЛ Св. Георги

Пловдивски училища се присъединяват към дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни” на УМБАЛ „Свети Георги” за набиране на средства за изграждане на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс, в който да се преместят Клиниката по педиатрия, по-известна като Детска клиника, както и Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология.

 Да направят дарение в полза на кампанията вместо да купуват цветя за първия учебен ден са заявили възпитаниците на СУ „Любен Каравелов” и ОУ „Петър Берон”. Очаква се и други училища да се присъединят към акцията. На 16 септември, когато се открива новата учебна година, в училищата ще има кутии за дарения. Средства могат да се дарят с SMS на номер 17 777 с текст DMS KLINIKA. За абонатите на A1,Telenor и Vivacom цената на SMS е 1 лев, а за предплатените услуги – 1,20 лв. За по-големи дарения има банкова сметка, както и възможност за даряване през платформата ePay.bg и виртуален ПОС терминал. Информация за кампанията е публикувана в сайта й: child.unihosp.com.

 В първия учебен ден с целта на дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца”ще бъдат запознати училищата в районите „Централен”, „Южен” и „Източен”. Клиниките по педиатрия, медицинска онкология и клинична хематология лекуват най-тежките случаи в Южна България с най-съвременни средства и отговарят на стандартите за лечение в най-развитите страни по света. Същевременно тези клиники се помещават в сгради строени преди 50-100 години, с непрекъснато повреждащи се ВиК и ел. инсталации и тесни и неуютни стаи. Освен това те се намират в База 1 на болницата на бул. „Васил Априлов” №15А – на 2 км от База 2 на УМБАЛ „Свети Георги”, където се намират Спешното отделение,Клиниките  по анестезиология и интензивна терапия и по детска хирургия, както и Отделението по образна диагностика, където се извършват копютърна томография, магнитнорезонансно изследване, ПET скен и мн. др. клинични звена.

 Заради драстичното несъответствие между качеството на медицинската помощ и сградите, в които тя се прилага, УМБАЛ „Свети Георги” стартира дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”. Вече е изработен проектът за построяване нов педиатричен и онкохематологичен комплекс в съседство с База 2 на УМБАЛ „Свети Георги” – Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе” №66.

 Дарителската кампания стартира официално на 18 декември 2019 г. За деветте месеца от откриването си тя е събрала на 30 хил. лева от различни инициативи, организирани от екипа на кампанията, от отдадени на каузата пловдивчани от всички възрасти, училища, центрове по изкуства, както и в партньорство с Община Пловдив.

 Лице на кампанията е терапевтичното куче Мон, с пълно име Мадам Фльор де Мон Шмитфийлд Беар. Тя е първото куче в България, което работи в университетска болница – УМБАЛ „Свети Георги”, и е допуснато и в държавни училища. Мон е преминала обучение за кучета терапевти и вече 5 години работи с деца с онкологични и други хронични заболявания, с деца, станали жертви на домашно насилие, както и с възрастни с физически и психически увреждания. Собственичката на кучето Велислава Костадинова е един от най-активните сътрудници на кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни” и организира различни акции в нейна полза, вкл. и идеята за дарение на средства вместо цветя за първия учебен ден.











Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Колакен МАКС - формула за здрави стави Колакен МАКС - формула за здрави стави

Колаген Макс съдържа колаген, глюкозамин, хондроитин, МСМ и хиалуронова киселина. Мощна и ефективна формула за здрави стави....


Цена: 37.80 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email