Пътуване с деца. Какво трябва да знаем?


| Прочетено Прочетено: 908 пъти | КоменариКоментари: 0



Пътуване с деца. Какво трябва да знаем?

Независимо какъв транспорт използваме, пътуването с деца, особено малки, изисква повече грижи и внимание. Има няколко основни правила, които е добре да се спазват, за да няма бели и проблеми.

На път с автомобила

1. Не е достатъчно просто да качите децата на задната седалка. Убедете се, че са поставили предпазните колани и главите им са стабилни, а не се клатушкат насам-натам. Помолете ги да не се въртят надолу-нагоре, защото може да им прилошее, когато са застанали в посока, обратна на движението на колата.

2. За много малки деца, се убедете, че столчето е поставено стабилно, както и че бебето наистина се чувства добре.

3.Правете често кратки паузи , а винаги, когато има възможност пускайте малчугана за малко да потича, да се раздвижи и ободри под открито небе.

4. Не слагайте детето откъм слънчевата страна на автомобила, която ще бъде огрявана дълго. По-добре е крехкият организъм да бъде пощаден от жарко и продължително слънчево огряване.

Летене

1. Въздухът в самолета е сух, и понякога може да се появи дразнеща кашлица. Ако тя  продължи по-дълго, и не може по друг начин да успокоите, може да се наложи да дадете и противокашлечен сироп., съветват специалистите от Deine Apotheke.

2. Новородените до 14-ия ден не трябва да летят. (Все още има някои схващания, че бебето до 40-ия ден не трябва да се извежда навън, а да се гледа само у дома).

3. Знаете, ушите заглъхват по време на полет. След приключване на летенето , на по-малките може да се даде шише с вода или мляко, което ще възстанови слуха, а на по-големите – да подъвчат дъвка напр.

4. Добре е ако можете да изберете час на полета, в което малчуганите спят.

С кои лекарства да тръгнем на път?


1. Медикаментите, с които трябва да пътувате зависят от много фактри. Ако детето има хронично страдание, то без неговата поддържаща терапия не може да се мине. Добре е тези, най-важни лекарства да са на лесно за откриване място, най-добре в дамската чанта.

2. Без термометър също не е добра идея да тръгнете на почивка, както и без лекарства срещу диария, запек, ако имате бебе (чай за колики). 3.Разбира се, противотемпературни и болкоуспокояващи,  сироп за кашлица и пр.

4. Добре е да имате още капки за очи, за уши, противоалергични, както и бинтове и пластири при рани.

Срещу слънчево изгаряне

1. Бебетата до 1 годинка не трябва да бъдат излагани на директна слънчева светлина.

2. Децата не се пекат, а се оставят да играят под слънчевия чадър или на брега. Те получават загар чрез играта на открито.

3. Никога не ги оставяйте да играят на слънце без подходяща шапка. Приберете децата на сянка в най-горещите часове на деня: от 11 ч. до 16 ч.

4. Все повече се препоръчва децата да се намажат с подходящ слънцезащитен крем. Добре е той да действа както срещу ултравиолетови лъчи- тип А, така и срещу ултравиолетови лъчи- тип В, както и срещу пигментацията на кожата.

5. Не забравяйте да защитите от слънчевите лъчи и устните.

6. При слънчево изгаряне спирате за известно време печенето на плажа. Използвате хидратиращи кремове и лосиони, както и хладни компреси за отнемане на температурата на засегнатите места.

7. В случаи на по-тежки зачервявания, както и на изгаряне на голяма част от кожата е добре веднага да се обърнете към лекар.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email