Пол, секс и хомеопатия!


| Прочетено Прочетено: 561 пъти | КоменариКоментари: 0Пол, секс и хомеопатия!

Статията е на д-р Гонсало Фернандес-Кирога, Испания

Най-после статията, която всички очакваха!

Най-после ще внесем яснота относно някои  екзистенциални съмнения, които циркулират в мрежите за секса и хомеопатията.

Да разгледаме някои от тях:
- Възможно ли удължаване на пениса с хомеопатия?
- Има ли някакъв хомеопатичен медикамент по подобие на виаграта за жени? А за мъже?
- Има ли хомеопатичен медикамент за постигане на “космически” оргазми?
- Възможно ли е хомосексуалността да бъде лекувана с хомеопатия?
- Има ли  противозачатъчни хомеопатични медикаменти?

Да… за моя изненада виждал съм някои от тези въпроси в Интернет. Виждал съм също  подобни коментари в уебсайтове на псевдоскептици към хомеопатията, в запитвания към мен или колегите ми в Туитър или други социални мрежи.

Въпроси

И така, нека първо да се спрем върху тях, а след това ще разгледаме тези, които наистина са сериозни и свързани с темата.

- Възможно ли  е пенисът да бъде удължен с хомеопатия?
- Бих отговорил, че, за съжаление или за щастие, не! Няма такъв медикамент, освен ако псевдо-скептиците, които знаят много повече за хомеопатичните медикаменти от нас лекарите хомеопати, не ме опровергаят, че в еди коя си уеб мрежа в Източен Сибир продават CHICLEPENIUM 200 CH.

Така че няма – да сменим темата.

- Може ли хомосексуалността да бъде лекувана с хомеопатия?
- Въпреки че може да изглежда невероятно, някой ми каза, че има “хомеопатичен” уебсайт (!?), в който се твърди, че хомосексуалността се “лекува” с хомеопатията.

Е, не ми пука какво казват в този уебсайт.  Могат да го наричат както си искат, могат да използват за тази цел най-различни екзотични имена на медикаменти, представяни като хомеопатични, но нито един сериозен лекар не би помислил да лекува сексуална ориентация, свободно избрана от даден човек.

Следователно става дума за грешен въпрос.

- Има ли противозачатъчни хомеопатични медикаменти, какво ще кажете?
- Така … Спомнете си колко пъти сте чели, написано с шеговит тон, че щом няма хомеопатични противозачатъчни медикаменти, това доказва, че методът е невалиден? Това, както и защо не  приемате хомеопатичен анестетик, когато сте при зъболекаря, са най-използваните шеги от някои от защитниците на ГМО. Сигурно ще ме попитате какво общо има това със защитниците на ГМО и аз ще ви отговоря – ами нищо, разбира се.  Така ще стигнем до зрънцето – не на генно модифицираното, а на нормалното.

Моят въпрос е: Някой ще се аргументира ли защо е необходимо да има хомеопатични противозачатъчни медикаменти?
- Защо носорогът няма хобот? Ами отговорът е: защото няма. Има рог! Доволни ли сте?
Хомеопатията може да се използва за онова, за което може и не може да се използва за онова, за което не може. Просто е. И освен това, ако хомеопатичните медикаменти стимулират процесите на авторегулация в организма, това не съвпада с механизма на действие на противозачатъчните. И тъй-като хомеопатията не е „алтернатива“, нито е „заместител“ на нещо, а ние сме лекари и високо ценим и се гордеем с нашата медицина (с цялата медицина!) предписваме противозачатъчни – когато е необходимо. Същото се отнася и за анестетиците, и за антибиотиците. Не може да се каже нищо повече.

Нещо подобно на това да бъдеш едновременно привърженик на ГМО и критик на хомеопатията. Едно нещо е такова, а друго е онакова, въпреки че изглеждат еднакво. Не знам дали успявам да се изразя добре и да бъда разбран.

Да преминем към по-сериозните въпроси  и  към темата на статията, която може да се резюмира в следния въпрос:

Каква роля могат да имат хомеопатичните медикаменти при нарушения като загуба на сексуално желание (както при мъже, така и при жени), вагинизъм, диспареуния (болезнен коитус), еректилна дисфункция, преждевременна еякулация, аноргазмия …?
- От всички състояния, които могат да бъдат лекувани последователно, най-често срещано и актуално е липсата на сексуално желание, както при мъже, така и при жени.
Трябва да признаем, че причините са многобройни и на първо място е необходимо да се изключи  заболяване или прием на медикаменти, които биха могли да бъдат причина за него.

Не малко лекарства и вещества, влияят върху сексуалното желание като:
- антидепресанти
- някои антихистамини
- антихипертензивни средства
- някои нестероидни противовъзпалителни средства (НПВС)
- химиотерапевтици
- опиоиди
- наркотици (кока, хероин, алкохол и т.н.)

Доста хронични заболявания също могат да влияят върху сексуалното желание като: диабет, артрит, рак, неврологични заболявания, хипертония и др.

Не бива да забравяме, че може да съществуват промени в сексуалния отговор вследствие на възрастови промени и ситуации като бременност, след родилен период или менопауза. Влияние може да окаже и полученото възпитание (най-вече при жените), травматични сексуални преживявания или негативни усещания, свързани с предходни коитуси.

От друга страна, рутината, усещането, че винаги е едно и също и че вече знаете какво ще се случи, не е добър приятел на възбудата и желанието. Ако добавим някои други проблеми, които засягат интимността и комуникацията на двойката като ежедневни проблеми, на които не се намира решение, семейни и битови задължения и др. всичко това в крайна сметка отказва  и най-твърдо  мотивираните.

Но ако и това не е достатъчно, то съществува още нещо – „вечният виновник“ – стресът, т.е. тази причина, която служи като обяснение на всичко, което не е непременно “органично”. Всички, дори най-подредените и образовани между нас, са изпитвали неговите унищожителни ефекти. Продължителният стрес, който е в основата или отключва множество други нарушения, не липсва и в този случай.  Както знаем, всеки живее живота си според собствената си същност. Тревожността и депресивните състояния, често  са част от ежедневието.

Сексуалността е сложен феномен, който обхваща индивида в неговата цялост.  Затова, след като веднъж бъдат изключени други причини, хомеопатичните медикаменти могат да бъдат изключително полезни, защото разглеждат човека в неговата цялост, макар че съществуват и хомеопатични медикаменти, които покриват конкретни ситуации. В този случай, както и в много други ситуации, начинът, по който човек преживява стреса кореспондира  много добре  с хомеопатичната идея за персонализирано лечение, което взема предвид не само конкретното нарушение, но и цялата тази сложност на човека и факта, че всеки един реагира по различен и уникален начин.

Sepia, Agnus Castus, Causticum, Natrum Muriaticum… са някои от най-често използваните медикаменти, но всяка ситуация и всяко преживяване са различни и както вече казахме, необходимо е да бъдат преценени много точно, за да се намери подходящата прескрипция.

Това са медикаменти, които са съвместими и  допълват други терапии и, разбира се,  психотерапии. Моят опит показва, че в повечето случаи една кратка психотерапия е силно препоръчителна.

Оргазми

В заключение, в тази първа статия, посветена на проблема секс, ще си позволя да коментирам още един от поставените в увода, въпроси: как да постигнем „космически“ оргазми? След като преодолях моята вродена свенливост, вече съм решен на всичко. Пригответе се и си водете бележки.

Въпреки че по мое скромно мнение (в тази област е по-добре да бъдем скромни), това ще зависи много от таланта и опита на всеки един, ще си позволя да препоръчам  един хомеопатичен медикамент, който  е полезен не само в тази ситуация, но и в останалите, които споменахме и може да се приема рутинно.

Става дума за  един голям медикамент, чийто странични действия са ирелевантни, а ефективността е много голяма.

А това е  Amor 30 CH (Любов 30 СН)


 Предоставената информация в статията е общообразователна и не цели, и не може, да замести лекарския преглед и консултация.

Назаем от http://homeopath.bg/Акценти от ЗдравницаЛекар от Пирогов със световно признание

Лекар от Пирогов със световно признание

Водещото неврохирургично списание в света - Neurosurgery, което е официален орган на американския Congress of Neurological Surgeons, определи Surgery of cerebellopontine lesions от проф. М. Самии и проф. В. Герганов като една от основните книги в областта на неврохирургията....още

Защо наричат чаят от горски енчец - златен?

Защо наричат чаят от горски енчец - златен?

Билката горски енчец (Solidago) я наричат още жълт енчец, Златка, златна пръчица, Златник, Златовръх. Такова е името й и при названията на другите народи....още

Джинджифилът – пръв помощник срещу морска болест

Джинджифилът – пръв помощник срещу морска болест

Освен при гадене и повръщане при пътуване с бус или автомобил, джинджифилът се препоръчва и при морска болест. Той е едно от нещата, които трябва да си вземете, ако тръгвате на круизно пътешествие....още

Десет доказани рецепти срещу хипертония

Десет доказани рецепти срещу хипертония

Представяме Ви 10 изпитани рецепти от за борба с хипертонията от Георги Жеков, които са част от книгата "7 стъпки за здравето"....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сироп от черен бъз - без захар Сироп от черен бъз - без захар

Сиропът от черен бъз на Здравница е натурален продукт, произведен в България, по домашна рецепта. Не съдържа захар! Подходящ е и за диабетици....


Цена: 6.50 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Цейлонска канела на прах - 50 гр.
Цейлонска канела на прах - 50 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Морска краставичка - тинктура
Морска краставичка - тинктура

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email