Билки и домашно лечение с които да облекчим менструалните болки


| Прочетено Прочетено: 767 пъти | КоменариКоментари: 0



Билки и домашно лечение с които да облекчим менструалните болки

Пронизващи болки в долната част на корема, тежки спазми, болезнена тежест в кръста, гадене и дори повръщане могат да бъдат част от оплакванията при болезнен месечен цикъл. Преди да прибегнете до таблетките, обаче изяснете първо причината за менструалните болки и че не става въпрос за сериозни гинекологични и хормонали заболявания – напр. ендометриоза, миома, кисти на яйчника  и др. Съветите са на онлайн изданието gesundheitstrends.com.

Как да си помогнем с алтернативните методи на лечение?

Билки
Чайовете, които действат спазмолитично и болкоуспоковящо в случая са много. Най-доброто, което можете да направите е да пиете до 4 ч.ч.чай дневно преди началото на месечния цикъл. Видове чай: от лайка, жълт кантарион, маточина, вратига, чай от семена на резене, цариче, овчарска торбичка,

Ароматерапия
Можете да си направите лек масаж в областта на корема и кръста с някои от най-популярните етерични масла: масло от лайка ( болкоуспокояващо ефект), масло от резене (помага за регулиране на менструалния цикъл и хормоналните колебания през менопаузата), масло от майорана (спазмалитично), масло от хвойна ( обезболяващо и тонизиращо действие).

Няколко капки се слагат в масажно олио (слънчогледово, сусамово и др.), след което леко започвате да нанасяте по посока на часовниковата стрела, започвайки от пъпа с кръгови движения.

Йога, тай-чи, прогресивна мускулна релаксация
Много жени успяват да извлекат полза и да намалят оплакванията си, като прилагат:
- Йога
-Тай-чи
- Медитация
- Автогенен тренинг
- Прогресивна мускулна релаксация (утвърдена техника за регулиране на мускулното напрежение, разработена от американския лекар Едмънд Джейкъбсън)

Горещи компреси
В някои случаи за облекчаване на страданията могат да помогнат сауна, горещи бани, кални процедури, гореща бутилка на кръста или на корема. По-модерният вариант на бутилката е термафорът- мека бутилка, която се пълни с гореща вода. Предлагат се и пластири, които отделят топлина, създадени от екосъставки –напр. дървени стърготини, сол, и др.

Витекс, познат още като Аврамово дърво
Билката се препоръчва при пременструален синдром и болки по време на месечния цикъл. Неговите съставки помагат за хормоналния баланс, за облекчаване напрежението в гърдите и за регулиране редовността на менструацията.

Разклонена цимицифуга (черен кохош)
Тъкмо американските индианци са познавали и прилагали черният кохош като лекарствено растение срещу болка и спазми. Екстракти от корена днес се използват срещу хормонални  промени в настрението и менструални спазми. Черният кохош обикновено се предлага под формата на чай, капсули или прах. Не го употребявайте сами, без да сте се допитате до фитотерапевт или аптекар.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Оригинален канадски кленов сироп Оригинален канадски кленов сироп

Екологично чист продукт. 100% гаранция за качество и произход. Директно от Канада. Клас "А" (Light)....


Цена: 40.20 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email