Оригиналните идеи за напитки, които могат да заменят кафето


| Прочетено Прочетено: 2246 пъти | КоменариКоментари: 0



Оригиналните идеи за напитки, които могат да заменят кафетоКафето е една от любимите напитки на съвременния човек. Много от нас не могат да си представят как сутрин няма да изпият чаша кафе.

Черната напитка, както повечето знаем има повишено съдържание на кофеин, което обяснява стимулиращия ефект на напитката върху тялото. Кафето се бори с умората и сънливостта, подобрява сетивата. Напитката е особено полезна за хора, които се занимават с интелектуален труд.

Въпреки всичко това кафето може и да навреди на тялото. Когато надвишим индивидуалната си доза кофеин пречим на работата на нервните клетки и като цяло нарушаваме нормалното функциониране на целия организъм. Кафето е противопоказно за хора с високо кръвно и раздразнителност на нервната система.

Нека да разгледаме някои оригинални идеи за напитки, които успешно могат да заменят кафето.

Чай от джинджифил
Джинджифилът е едно от най-популярните лечебни растения в света. Той се използва като естествено обезболяващо и противовъзпалително средство, стимулира кръвообръщението и метаболизма. Чаят от джинджифил се препоръчва и за намаляване на теглото. Билката е полезна и при бременност, като чрез нея може да се справите с гаденето, без да има отрицателно влияние върху плода. Едно от свойствата на джинджифила е борбата с умората, сънливостта и апатията.

Ето защо, чаят от джинджифил е една добра алтернатива на кафето. Рецептата е много проста. В чапа вряла вода се поставя смлян корен от джинджифил и се вари в продължение на 5-7 мин.

Зелен чай
Не можете да се събудите сутрин без чаша кафе? Защо не пробвате с чаша зелен чай. Той съдържа по-малка доза кофеин, но въпреки това е достатъчно да ви направи бодри и да започнете деня с усмивка. Научно доказано е, че зеленият чай има положителен ефект върху цялостното здравословно състояние на организма. Съдържащите се в чая катехини са мощни антиоксиданти и са способни да борят голям брой болести.

Лимонова напитка
След изпиване на чаша кафе наистина усещате прилив на енергия, но скоро умората се завръща. За да избегнете това са необходими само две неща: лимони и вода. Препоръчва се в чаша вода да се изстиска сокът на половин лимон. Ако е много кисело може да добавите малко захар.

Сок от нар
Сокът от нар е един уникален природен дар, които е мощен антиоксидант и източник на енергия. В този сок се съдържат богата гама от витамини, които са полезни особено по време на бременност. Сокът от нар има благоприятно влияние върху сърдечно-съдовата система, използва се за увеличаване на хемоглобина.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Какаово масло за равномерен тен Какаово масло за равномерен тен

Сурово, 100% натурално какаово масло! Какаовото масло подпомага почерняването на кожата, като й придава здравословен и равномерен тен....


Цена: 14.00 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email