Лечение с апитерапия при онкологични заболявания (част 2)


| Прочетено Прочетено: 1193 пъти | КоменариКоментари: 0



Лечение с апитерапия при онкологични заболявания (част 2)

Съветите са на д-р Томас Глогер, апитерапевт, от лекцията му в семинар „Лечебната сила на природата срещу онкологичните заболявания“, организиран от Айдън Мустафов,

Дали може да се взема мед при раково заболяване?

Това е доста по-сложен въпрос на който трябва да се погледне комплексно. Обикновено се казва, че  не се препоръчва, тъй като ракът се храни със захарта. В менюто на онкоболния е добре да присъстват 50 на сто въглехидрати: картофи, мед… Когато се приемат въглехидрати е важно да се внимава какви са те. Медът вероятно е един от най-добрите въглехидрати, които могат да се хапват.

Терапевтичната концепция за борба с рака включва пчелните продукти, за които се знае, че те възпрепятстват раковите клетки. Трябва мулти индисциплинарен подход към болестта. Болният е добре да си води и здравен дневник, в който да отбелязва промените с него. И болката, и облекчението са важни, лекарят ще открие зависимостите.

Нужна е цялостна промяна в начина на живот и на хранене! Трябва да си направим план за действие, в наши дни имаме житейски страхове,оксидативен стрес и депресии. Хората си мислят за стреса: „Ама какво толкова е стресът“. Но той е реален и дори измерим.. Оксидативният стрес може да се измери с много показатели в кръвния тест. Днес ние какво правим: Не почиваме! Какво още правим: връщаме се от работа и отиваме да тичаме, за здраве уж! Хората обаче тичат със слушалки и силна музика.. „Мислите ли, че това помага срещу стреса?“.Днешните 20-годишни,само  след 10-години ще бъдат по болници.

Какво трябва да направим? Да се погрижим за имунната си система! Лично аз предпочитам зеленият прополис, но можете да вземате всеки друг прополис! По около 3 грама на ден, което е висока доза. А също и пчелен мед!

За сваляне на стреса допринася и дишане на кошерен въздух! Антиоксидантите са много важни в борбата със стреса: те могат да бъдат растителни, а също и от прополис.За да си възвърнете жизнената сила, включете още пчелно млечице и Apilarnil, поотделно или заедно.

Колко вода да се пие?

Необходима е и промяна в храненето, но без крайности! Елиминирайте вредните храни: напр. замразените пици. Не подценявайте детоксът от извеждане на токсините от тяло с прополис, но има и други методи. Пийте достатъчно вода, но не прекалено, защото тогава организмът губи витамини и минерали. Принципно през лятото трябва да се пие повече вода, тъй като се и изпотяваме повече. Но най-вече ще се ориентирате по цвета на урината. Цветът й трябва да е като на шампанско, тогава ще сте сигурни, че пиете точното количество. Ако цветът е жълт- пиете недостатъчно, ако е прекалено светла- пиете твърде много. Човек сам трябва да преценява нуждите на тялото си.

Трябва да споменем и микробиома на червата - това са хиляди бактерии с важна роля.
Критично важно е да се придържате към тези неща дори когато обкръжаващата ни среда се опитва да ни въвлече в точно обратното.

„Хайде да пием по бира“- това означава, че сте в стария порочен кръг и нищо не сте променили. Решението ви трябва да бъде подкрепено с действия и всички- семейство, близки, приятели да уважат вашия избор. Казвате си тогава: „Налага ли се сега да ям това и това?“. И гочка!

Има и още една голяма тема: пчелната отрова! Виждате имаме различни компоненти! Наред с тях можете да добавите и различни техники за релаксация с цел освобождаване от стреса! Комбинирането на пчелните продукти с другите алтернативни методи е важно!

Комбинацията Apilarnil със (зелен) прополис напр. дава много добър ефект при рак на простата! Първото действа хормонално, а второто има противовъзпалителен ефект и в съчетание възпира раковите клетки. Когато човек дойде, когато в болницата са му казали, че нищо вече не може да се направи за него, е малко късно. С алтернативната медицина трябва да се започне много рано! Ако срещнем пациенти с терминален стадий, които са се спасили с прополис, то това е много рядко!

Здравето е в наши ръце! Струва усилие, и пари понякога! Когато се въздейства с природни средства, става бавно. Но е устойчива! Всеки ден по малко и се върви в правилната посока, има добро качество на живот. Има и други методи на лечение, с които апитерапията няма нищо обшо. В изминалите няколко години открихме колко важни са витамин Д и витамин С. Тях обаче не можем да си ги набавим с апитерапията!

Измервате ли количеството на ензимите във вашите пчелни продукти?


В пчелната отрова те са много, а в продукт като Apilarnil – малко. Как измервате количеството ензими в меда? Медът да кажем за нас е хоби, нещо като страничен продукт. За измерването на ензимите има стандарти процедури и ние не правим нищо.

Как е най-добре да се приема прополисът?

За пациентите с рак трябва да се вземат капсули, защото са им необходими високи дози. Ако става въпрос за обикновена настинка, то тогава ползвайте прополис в алкохолен разтвор. За настинка дозата е 1 капка на кг телесно тегло.

Ако сте с ковид, можете да завишите дозата с около 10 пъти. На нашия конгрес имаше една лекарка от Румъния, която сподели, че не е загубила нито един пациент с ковид, зашото на всички е давала много високи дози прополисова тинктура. Тя потвърди, че има връзка между дозата и търсения ефект.

Ако сте с гъбички по краката, (tinea pedis), тогава използвате пак прополисова тинктура.

Ако пък имате проблем в устата, предписвам специална глицеринова тинктура, защото алкохолът изгаря.

Ако през лятото сте посетили басейн и получите гъбична инфекция в ушите, може да използвате прополисово масло. Прополисовата тинктура също ще ви свърши работа, но маслото е по-добро.

Ако искате профилактично да си поддържате имунната система- то 5-10 капки от прополисовата тинктура са достатъчни дневно.

Как да познаем чистите еко продукти?

Трябва, като отидем при един пчелар, директно да го попитаме дали използва химия в кошера си. Много пчелари го правят. В меда може би няма толкова много остатъчна химия, но при восъка и прополиса са се натрупали. Ако прополисът се събира в район, където има мина с тежки метали, тогава и самият прополис става токсичен.

Прополисът е добър за детокс, той извежда тежките метали от тялото, затова трябва да е събиран от чист район.

Може ли да се твърди, че пчелни продукти, които са получени от опрашването на медицински растения, имат по-голям лечебен ефект?

Възможно е. Проблемът идва оттам, че в природата нямаме изолирано само едно лечебно растение от което да се добива прополис. За да се получи това, пчелите трябва да се затворят под купол, само над това лечебно растение. В момента се правят такива проучвания в Турция, зашото там има над 2000 лечебни растения, и там проучват какво може да се направи в тази насока.

Същото е и с меда- има различни видове с различни свойства. Напр. медът от кестени е много добър за рани. Но наистина е много трудно да се контролира добива на мед само от желаното лечебно растение. Като цяло това е необходимо само при определени условия.

За пчелната отрова има ли значение какви растения опрашват пчелите?


Пчелната отрова е много стабилна, независимо от природната субстанция. По-скоро за качеството е от значение околната, природната среда да е разнообразна. Грузия например е един от най-добрите производители на пчелна основа в света. С прополиса е различно, защото пчелите го събират за себе си, не за нас. Дори да имате един до друг два кошера, прополисът в тях може да се различава. Ако самите пчели боледуват, те търсят и събират прополис за себе си от определени растения. И това е изумително!












Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email