Лечение с апитерапия при онкологични заболявания (част 1)


| Прочетено Прочетено: 952 пъти | КоменариКоментари: 0



Лечение с апитерапия при онкологични заболявания (част 1)

Съветите са на д-р Томас Глогер от лекцията му в семинар „Лечебната сила на природата срещу онкологичните заболявания“, организиран от Айдън Мустафов.

Интегративен подход с пчелни продукти

Не съм специалист по традиционна китайска медицина. Тя е базирана на схемата с петте елемента: мед - прополис /пчелен восък/, кошерен въздух - пчелно млечице /Apilarnil-полен/, перга - пчелна отрова.

Важно е да се знае, че всеки от пчелните продукти е свързан с конкретен елемент от китайската традиционна медицина. Това означава, че пчелните продукти като цяло покриват целия спектър на петте елемента.

Напр. прополис / пчелен восък / кошерен въздух са свързани с елемента метал, пчелния мед- с елемента земя, пчелно млечице /Apilarnil-с елемента вода, полен / перга- с елемента дърво и пчелна отрова- с елемента огън.

Разбира се, говорим само за най-важните продукти, има и още много.

В апитерапията като цяло имаме 22 продукта.

Ефектът на прополиса:

Има антибактериален, антивирусен, антигъбичен, антипаразитен, противовъзпалителен, имуномодулиращ, антиоксидантен ефект. По темата за лечение на рака , важно е да се отбележи, че прополисът влияе на раковите клетки: всяка клетка има определен живот, докато раковите клетки не умират, т.е те се опитват да живеят едва ли не вечно и да заобиколят съществуването на нормалните, здрави клетки.

Цветът на прополиса зависи от опрашването. Има кафяв, червен, а също и зелен прополис, който се добива в Бразилия от определен вид храст. Това е медицинско растение от сем. Baccharis и е вид храст. Пчелите събират прополиса от най-крехките и зелени листенца по върха на клонките на храста. Зеленият прополис е характерен за субтропическите райони. В Бразилия пчелите също добиват и червен прополис, от тропическите райони. Растението от което се добива се нарича Dalbergien. То се среща и в Куба.

В Европа напр. пчелите събират прополис от дърветата - напр. липите, а те имат хилядолетна история. Липата има имунна система, която й е позволила да оцелее хиляди години. Пчелите събират прополис и от дъб, Това са древни видове дървета.

Това, което пчелата прави е да се възползва от имунната система на дървото и отнася прополиса в кошера.Така, че когато човек ползва прополиса, той ползва имунната система на дърветата. Това има както предимства, така и някои ограничения. Трябва да гледаме на пчелата като на мост в еволюцията. Точно затова пчелите се споменават в Библията, Корана, индийската митология.

Хората винаги са били привлечени и очаровани от пчелите.


Какво прави прополиса за здравето на хората?

Регулира генната експресия. Действа срещу вируси. Хората често казват, че няма научна литература за прополиса. Но всъщност, такава литература има: това са изследванията на молекулно ниво, на каквато действа прополиса. При тези изследвания те установяват, че прополиса модулира гените. Действието на прополиса в човешкото тяло е на молекулно ниво.

За прополиса може да се говори дълго, но да обобщим:
1. Прополисът модулира имунната система.
2. Има антибактериален ефект. Ако имате паразити, може да вземате прополис.
3. Бори се с рака, т.е възпрепятства размножаването на ракови клетки.
4. Антиоксидант е, т.е неутрализира свободните радикали.
5. Днес много хора страдат от имунни заболявания. Някои от тях могат успешно да се модулират от прополиса.

Прополисът действа много добре при следните ракови линии:в мозъка, при органи в главата и шията, при кожа, при органи в гръдния кош, черен дроб, панкреас, бъбреци, пикочен мехур, простата, черва, кръв.

При химиотерапията, всъщност човек използва отрова, която да интоксикира и да убие раковите клетки. Да, част от раковите клетки наистина умират, но и останалата част на тялото едва оцелява и в него остават стволови ракови клетки, които не се повлияват.


За Apilarnil

През 80-те години на миналия век един човек от Румъния - Николае Илезиу изобретява Apilarnil. Той забелязал, че когато хранел пилетата си с него, те растели много бързо. Това го накарало да започне да изследва веществото. Освен това лиофилизацията като процес вече била достъпна. Този продукт се произвежда чрез лиофилизация, т.е от сухо вещество. Той съдържа много полезни за организма вещества и е вид суперхрана: мазнини, протеини, захари. Освен това има антивирусен ефект и стимулира имунната система, идеален е и за нервите, подобрява метаболизма и работата на ендокринните жлези.

Какво означава това за човек, болен от рак?

Той се чувства отпаднал и има нужда от лесно усвояема храна. Това означава, че черният дроб и стомаха трябва да имат възможно най-малко работа. Заради ползите му, го наричат „зелената виагра“. Когато е бил изобретен в Румъния, е бил достъпен само за комунистическия елит, а не за обикновените хора. Продуктът помага на хората с рак да се възстановят по-лесно след терапията.

Помага и при лъчетерапия. По време на лъчетерапия не можете да си поставите компреси с пчелен мед, лекарите не одобряват това. Направете го след процедурата. Така ще предотвратите по-сериозно увреждане на кожата. Медът неутрализира свободните радикали от повърхността на кожата. Ако мястото вече е изгоряло, медът ще го подхрани и ще заздравее по-бързо.












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email