Спорт по време на пандемия. Възможно ли е?


| Прочетено Прочетено: 509 пъти | КоменариКоментари: 0



Спорт по време на пандемия. Възможно ли е?

Съветите са на гл. ас. д-р Иван Неделчев пред Евроком.

Д-р Иван Неделчев е възпитаник на Национална спортна академия с три специалности – физическо възпитание, треньор по културизъм и фитнес и спортна психология.

По време на коронапандемията хората имат все по-често социални, емоционални, психически и физически проблеми, предвид на многото ограничения, които им се налагат, вкл. и с т.нар. локдаун. Зеленият сертификат у нас бе въведен стресово, което постави много хора в ситуация да не могат да посещават любимите си фитнес салони. Тук, под негово  ръководство се изработват правилни спортни и хранителни навици, правилно използване на хранителни добавки и препарати на билкова основа. Много треньори, когато не е възможно присъствено, организират тренировки онлайн.

„Всички лекарства взети накуп не могат да заменят движението”, казва стара поговорка.

Като се каже фитнесцентър, хората веднага го асоциират неправилно и единствено с място за вдигане на тежести, формиране на мускули и мускулна маса, правене на коремни преси. През последните години фитнесцентровете се превърнаха в места за изграждане на физическо и психическо здраве.Треньорите стават все по-образовани, компетентни, а самите фитнесцентрове - със залите за бодибилдинг, за аеробика, за групови тренировки, таебо, зумба, са подходящи за профилактика и поддържане на здравето и изграждане на силни тела, които са способни да поддържат силен естествен имунитет.

Хората не трябва да се страхуват да посещават фитнес залите, тъй като повечето са модерни, с много инвестиции, включително и в чистота на въздуха и др.

Поради  ковид пандемията около 40-50 на сто от спортните зали са затворили врати през последните 1.5- 2 години, 30-40 на сто от спортните експерти са извън бранша. В момента фитнес центровете работят едва на 20-25 на сто от капацитета си.

Голямата болка за фитнес и спортните инструктори остава, че здравните власти не ги припознават като свой партньори в здравеопазването. А те вече са разработили свои програми и методики за укрепване здравето на хората, прекарали ковид, които имат постковид синдроми.
Във времена на пандемия трябва да не се забравя превенцията и на здравето на децата.











Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Какаово масло за равномерен тен Какаово масло за равномерен тен

Сурово, 100% натурално какаово масло! Какаовото масло подпомага почерняването на кожата, като й придава здравословен и равномерен тен....


Цена: 14.00 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email