Здравница



 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Кленов сироп
   

кефирна гъба

 


Създайте нова тема   Напишете отговор     -> Билки и билколечение
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vanio Danev



Регистриран на: 15 Мар 2010
Мнения: 3

МнениеПуснато на: Вто Юни 15, 2010 3:57 pm    Заглавие: кефирна гъба Отговорете с цитат

Моля разкажете за кефирната гъба
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kostov



Регистриран на: 01 Яну 1970
Мнения: 233
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 15, 2010 5:22 pm    Заглавие: кефирна гъба Отговорете с цитат

Една от ферментиралите храни е кефирът. Кефирът не е като другите млечни продукти. Той е лесно храносмилаем и съдържа малко лактоза особено, ако се остави да ферментира за по дълго време. Протеините също се разграждат в пред храносмилателно състояние.

За разлика от киселото мляко, кефира съдържа около тридесет щамове на бактерии и дрожди. Микроорганизмите в кефирените зърна включват млечнокисели бактерии, Lactococcus lactis subsp. lactis, Streptococcus thermophilus, LB delbrueckii subsp. Bulgaricus, LB helveticus, LB casei subsp. pseudoplantarum и Lb brevis, разнообразие от дрожди, като Kluyveromyces, Torulopsis и Saccharomyces, оцетни бактерии и др. Те придават на кефира отлични качества за съхранение чрез предпазване от гнилостните (салмонелата, E. Coli) бактерии, които иначе биха могли да колонизират млякото и да го развалят.

Кефирът има анти туморни свойства и предотвратява развитието на метастази, както и противовъзпалително действие и е отличен стимулант на имунната система. Кефирените зърна произвеждат собствени антибиотици.

Тъй наречената кефирна гъба, тибетска гъба, гъба на йогите има още едно име - кефир, а качествата й са чудодейни. Става известна в Европа благодарение на един полски професор, който излекувал чрез нея цироза на черния дроб. Ферментирала в млякото, тя прилича на извара.В Япония я гледат във всяка къща. "Тибетската гъба е мая в прясно мляко.

Как се пие?


"Тибетската гъба се залива с 250 мл прясно мляко със стайна температура - получава се подквасено мляко с лековити свойства. Пие се сутрин половин час преди ядене или вечер половин час преди лягане. Някои хора обожават газирания вкус на кефира, но на други им се струва кисел. Затова, ако не ви допада, просто го смесете с банани, ягоди или боровинки. Става чуден шейк. Може да прибавите и ванилия или пък мед", разяснява леля Данка.
Ако гъбата не се промива ежедневно и не се сменя млякото й, става кафява, спира да се размножава и умира. Докато пиете кефирен шейк обаче, алкохолът е табу.

Квасеното мляко съвсем спокойно може да се използва за мазане и разтриване на ръцете и лицето. То пропъжда досадните бръчки, забавя стареенето на кожата и премахва умората. "Препоръчвам гъбата на йогите на болни от алкохолизъм. Тя възстановява напълно обмяната на веществата и лекува заболявания, възникнали в резултата на употреба на алкохол", додава знахарката.

В началото на терапията е възможно да се появи разстройство. Затова се препоръчва кефирът да се приема вечер преди спане.

Става и за мазане при ревматизъм

Болните места се обработват от шест до осем пъти дневно.

Кефирът е ферментирала млечна напитка, която произхожда от населяващите Централна Азия тюркски, монголски и тибетски народи. Получава се след коагулация на краве, козе или овче мляко с помощта на кефирени зърна или т. нар. кефирна гъба. Едно време, за да я приготвят, използвали конско мляко - кумус. Кефирните зърна са комбинация от полезни бактерии и дрожди в матрица от протеини, липиди и захари. Тази матрица образува зрънца, които приличат на карфиол.

Според най-новите изследвания на кефирните зърна гъбата съдържа пробиотици, изключително полезни бактерии и дрожди и става още по-популярна, отколкото е била преди години.

В Кавказ коженият мях с кефир е бил поставян на входа на къщата. Всеки, който влизал вътре, го разклащал. Хората вярвали, че така се получава по-добра и гладка гъба. Шейкът регулира кръвното, твърдят опитали чудодейните му свойства. Целебното питие въздейства благотворно и на сърдечната дейност, лекува колит, кожни заболявания, акне. Балансира стомашната флора, намалява безпокойството, ликвидира депресията.

Повишава енергията и създава чувство на здраве и благополучие. Произвежда цяла кошница с витамини и аминокиселини - триптофан, калций, магнезий, В1, В12, К, биотин, фолиева киселина. Кефирът е лесно смилаем, почиства червата, поддържа имунната система, използва се и за да облекчава болни от СПИН.

Действа успокояващо на нервната система. Ако се приема редовно, отстранява стомашни смущения, намалява подуването и газовете. Балансира тялото и елиминира йо-йо ефекта.

Притежава следните свойства:

• 1. Лекува рак, като преустановява растежа на раковите клетки.
• 2. Напълно нормализира обмяната на веществата в организма.
• 3. Лекува практически всички алергични заболявания.
• 4. Ликвидира всички стомашно-чревни заболявания, в т.ч. и язва на стомаха.
• 5. Лекува заболяванията на белите дробове, бронхит, пневмония.
• 6. Лекува всички заболявания на черния дроб, жлъчния мехур, разтваря камъни в бъбреците.
• 7. Лекува всички възпаления, тъй като изпълнява ролята на антибиотик.
• 8. Напълно изчиства организма от плаки, тъй като изкарва всички продукти на обмяната, в т.ч. холестерина, солите на тежките метали, дионуклеидите и продуктите на обмяната на алкохола.
• 9. Лекува диабет, като нормализира въглеродния обмен.
• 10. Повишава половата активност и намалява телесното тегло, като преустановява процеса на стареене на клетките.
• 11. Повишава тонуса и вътрешните резерви на организма, подобрява паметта и вниманието.
Гъбата се отглежда във всяко японско семейство, в резултат на това Япония има най-здравата нация.

Материалите са от интернет и в-к Труд
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     -> Билки и билколечение Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!