Непознатият дядо Влайчо


| Прочетено Прочетено: 637 пъти | КоменариКоментари: 0



Непознатият дядо Влайчо

За пророка говори  Христо Нанев, писател пред списание 8.

Дядо Влайчо е човек от народа, бил е обичан от народа. Днес той се представя повече едностранчиво, като се пропуска силата на неговия дух. Негов любим автор е бил Толстой. В неговата стая стои портрета на Достоевски, един друг каторжник.

Дядо Влайчо също пише - есета, спомени, стихотворения /не блестящи, но е влагал душа и сърце в тях/  и този факт от неговия живот често се пропуска.

Той е бил мъченик, и трябва да имаме един мъничък култ към него като Добротворец. Контактът с дядо Влайчо е променял хората към добро, и с постъпки, с предсказания, и с лечения.

Влайчо живее в три епохи: роден е в 1894 г., това е Следоосвобожденската епоха. В нея се формира той- като духовни интереси, като отваряне в света на отвъдното и предсказанията.

Втората епоха е след Първата световна война - България е наранена, а той никога не е стоял настрани от народа си. А дядо Влайчо винаги е усещал пулса на времето, на хората, и затова тези, които го познават и описват, отбелязват, че той е бил един тъжен човек, рядко се е усмихвал, защото е поел толкова много тегоби в душата си.

Третата част от живота му е след 9-и септември 1944 г.  Той е бил преследван през живота си, тук вече започва епохалното като съдба.
Пророкът от с.Коньово. Не само това той може да бъде сравнен с Махатма Ганда, и променя света с несъпротива на злото и посрещането му с добро. Дядо Влайчо вкарва дух в една бездуховна епоха и го отстоява с цената на живота си. Той никога не е бил материалист.

Дядо Влайчо е роден в богат род, който разполага с 300 дка земи, първороден син, който трябва да ги наследи. Той се отказва от имотите и близките му не го разбират, за тях той се занимава с "глупости". Той и до сега си остава един труден за разбиране човек. Тези, които не го разбират, го вкарват в щампи. Така по-лесно могат да го разберат, и някои дори го изкарват "сиромахомил". 

Дядо Влайчо, когато тръгва по духовния път, още в ранния етап на живота си, изгражда в неговото село Дружество за изследване на психичните явления в човека. И в това е като будител, надраснал съвременниците си. Когато узнава за учението на Петър Дънов, той веднага се присъединява към него.

Често се лансира този епизод, че дядо Влайчо се среща с Учителя в последната година от живота на Петър Дънов, който му казва:"Много късно идваш!"  Архивите обаче показват, че още през 1931, 1932, 1933 г., Влайчо се е снимал с Учителя на Рила.

Дядо Влайчо има своята дарба от ...прераждането. Той вярва в безсмъртието на душата и преражданията, и се е виждал в едно от своите превъплъщения в ...богомилството. дори се разказва един епизод за срещата му с Боян Боев, който запитал Влайчо защо куца. И тогава той му казва: " По време на богомилите нас ни измъчваха, и аз не издържах, и се огънах, но ти издържа, загина, но с чест. Затова в тоя живот, каквото й да се случи, ще го издържа."

Eдин човек, излязъл от комунистическите лагери, насочва хората към Духа. Той е предсказвал над Библии и Евангелия, въпреки, че отново е можел да бъде вкаран в затвора. Така е правел контакт с Духа и информацията тече.

Дядо Влайчо е съвременник и на Петър Дънов, и на Слава Севкрюкова, а Стойна Преподобна е самородна светица. 

Има много свързващи звена между тях, между Влайчо и Слава Севрюкова. Есетата на Влайчо са добри, носят историчност. Той споделя тези неща, защото това е един велик урок за хората. Влайчо прощава, но не забравя и точно затова разказва.

Има ли съвпадения в пророчествата на дядо Влайчо, леля Ванга и Слава Севрюкова? Има свързващи звена. Сред тях са за оредяването на човешкия род и за водешата роля на Китай, както и за появата на Горбачов на политическата сцена.

Една от причините дядо Влайчо да влезе в лагерите е, че той обявил публично, че комунтизмът ще продължи 45 години. В друг разговор запитан дали комунизмът ше продължи 100 години, той отговаря: "Виждал съм 100 годишен човек, но стогодишна власт не съм виждал!".
Той не е бил против системата, а против липсата на дух в обществото.

Още за предсказанията на Влайчо:
Дядо Влайчо прави предсказания на цар Борис Трети, че ще има син, който обаче няма да управлява. Царят е бил огорчен от чутото и го напъдил.

Влайчо бил запитан дали ако Германия нападне СССР, ще победи, на което той отговаря, че Хитлер ще бъде бит от всички страни.
Той предсказва и какво ще се случи с Тито, югославският управник.

Дядо Влайчо умира през 1981 г. и предрича смъртта на Леонид Брежнев, разбира се, в тесен семеен кръг.

Ясновидството му е помогало много на лечителската му работа. Често той е посрещал хората , назовавайки за какво ще го питат. Лекувал е и със сугестия.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email