Малко познати здравословни рецепти с тиквички


| Прочетено Прочетено: 1233 пъти | КоменариКоментари: 0



Малко познати здравословни рецепти с тиквички

Здравословното хранене днес залага на тиквичките, като включва много повече от това да се приготвят на кюфтенца, пържени или печени на фурна. Всеки знае колко лека и полезна храна е този летен зеленчук - вкусен и с много малко калории. Сред по-интересните рецепти са сладко от тиквички, палачинки с тиквички и сирене, гофрети с тиквички и кашкавал, както и … шоколадов кекс.

Рецепта №1
Нарязват се на пръчици, след което се осоляват, престояват известно време и се отцеждат. Поръсват се с царевично брашно, нареждат се върху хартия за печене в тавичката на фурната и се пекат.

Рецепта №2
Нарязвате тиквичките и ги накисвате в соев сос, зехтин, чесън и копър, после ги слагате на скарата.

Рецепта №3
Направете крем супа. Измивате тиквичките, обелвате и махате семкит . Най-лесно става като ги разполовите и се изгребва сърцевината с лъжица. Добавяте във врялата вода копър, чесън, магданоз. Пюрирате, осолявате и добавяте масло. Можете за застроите със сметана напр.

Рецепта №4
Измийте тиквичките, обелете и махнете семките. Настъргвате ги на ренде, добавяте натрошени бисквити,за да оберат сока и оттам нататък ползвате  класическата рецепта за приготвяне на тиквеник.

Рецепта №5
Сурови тиквички на салата са прекрасно веган решение. Можете да ги настържете или нарязани на малки кубчета. След това овкусявате с копър, чесън, сол и добавяте кисело мляко!

Рецепта №6
Сладко от тиквички. На „око" преценявате съотношението зеленчук/захар. Измивате, обелвате, след което нарязвате на малки кубчета. Посипвате със захар и варите на следващия ден. Добавяте индрише или млади смокинови листа. Гъстотата е пак по избор. След като се махнали от огъня добавяте лимонтозу.

Рецепта №7
Туршия с тиквички. За целта можете да използвате сладко-киселия фикс на д-р Йоткер. Добавяте още чесън и копър. Пикант фикс се прибавя директно към класическата смес (вода, оцет, захар) и след като маринатата заври, се изсипва върху зеленчуците. Туршиите се приготвят за рекордно кратко време без необходимост от стерилизиране. Приготвяте по рецепта за кисели краставички като не забравяте да махнете семената от тиквичките.

Рецепта №8
Пригответе си разядка от тиквички. Измивате тиквичките, обелвате ги и ги рендосвате. След това ги слагате във вряла вода за 4- 5 мин, изваждате и изтисквате , за да се махне водата. Добавяте  1 майонеза, 200-300 гр сирене, 2-3 скидки чесън, 1връзка копър. Намачквате всичко с вилица.

Рецепта №9
Измитите и обелени тиквички се настъргват, посоляват се с овесени ядки и счукани орехи, след което се запичат във фурната на хартия.

Рецепта №10
Шоколадовият кекс с тиквички става много сочен, въпреки, че е изненада за мнозина. Ползвате рецептата за кекс като добавяте още 2 чаени чаши настъргани тиквички.

Да ви е сладко!











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email