Стартира кампания на БСК и AbbVie за безплатно тестване за Хепатит С


| Прочетено Прочетено: 2360 пъти | КоменариКоментари: 0



Стартира кампания на БСК и AbbVie за безплатно тестване за Хепатит С

Българската стопанска камара и AbbVie, с медийната подкрепа на Дарик радио, стартират съвместна кампания сред заетите лица за диагностициране на Хепатит С.

Кампанията цели превенция на заболяването сред заетите и предвижда възможност за бързо, безплатно и анонимно тестване в най-близката до тях лаборатория „Рамус“.

За хепатит С


Хепатит С е седмата по масовост причина за смъртност в света и първата за развитие на рак на черния дроб. Инфекцията може да протече безсимптомно в продължение на 30 години. Когато се появят първите симптоми, пациентите вече са развили тежки усложнения, най-честото от които е чернодробната цироза. При 74% от тях болестта засяга не само черния дроб, но и метаболитната, сърдечно-съдовата, неврологичната и дерматологична, бъбречна и др. системи.

Хепатит C се предава основно по кръвен път.

В България около 77 000 души са заразени с хепатит С.

Поради липсата на симптоми, над 80 % от болните от хепатит С не знаят, че са заразени. Повече от 50% от пациентите се диагностицират на среден до тежък етап на развитие на болестта, заради липса на диагностика.

Как да се изследвате?

Заразяването се установява с кръвен тест. Направете безплатно и анонимно своя тест във всяка една лаборатория Рамус. Единственото, което трябва да кажете, за да получите безплатно изследване, е че отивате по програмата за безплатни изследвания на Българска стопанска камара. Резултатите ще са готови до 24 часа от деня на вземане на пробата.

С цел потвърждаване на евентуални положителни резултати, лабораторията ще попита за Ваш мобилен номер (без имена, без ЕГН).

Лечение

Хепатит C вече е напълно лечим, а лечението се покрива от Националната здравноосигурителна каса. България разполага с всички видове терапии, които окончателно изчистват вируса.

От началото на 2016 г. са налични модерни терапии с директно действащи агенти (ДААс), които промениха радикално начина на лечение от последните 15 г. Лечението с новите терапии обикновено продължава от 8 до 12 седмици. През този период пациентите приемат таблетки, като страничните реакции са минимални, което позволява на хората да продължат да се занимават с ежедневните си дейности. Терапиите са подходящи за широк кръг от пациенти, включително и такива с декомпенсирана цироза, на хемодиализа и т.н.

Чрез Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), имате право на безплатно лечение в 13 клиники. Информация за клиниките можете да намерите на интернет страницата на Българска стопанска камара











Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email