Нови лица подкрепят кампанията на д-р Анелия Хохвартер


| Прочетено Прочетено: 884 пъти | КоменариКоментари: 0



Нови лица подкрепят кампанията на д-р Анелия Хохвартер

Анелия Флорова, известна бивша акробатка от Плевен застава зад каузата Локомат за България.

Тази  прекрасна жена също се казва Анелия  и е също от Плевен. И също пише: стихове, които могат да се прочетат в  поетичния й календар за 2018 г.

Животът на Анелия Флорова е борба. Затова един от постовете й във ФБ е цитат на Федерер: „Никога не се отказвайте, трудните моменти идват, от вас зависи да се извисите над тях”.

Нели Флорова е на 49 г.  Ето и нейната история:
„…Благодарна съм, че почти 16 години от живота ми бях здрава, амбициозна, ходех на училище и се забавлявах всеки възможен момент. Имах щастието да тренирам прекрасният спорт акробатика - скокове на батут.

Когато скачаш на батут се чувстваш като птица, въртиш се във въздуха, за няколко секунди си играеш с гравитацията и това, което изпитваш е превземащо.Така минаваха дните с усилени тренировки, докато един от тях беше фатално различен.

След лошо приземяване претърпях травма на врата, вследствие на това се парализира цялото ми тяло.

Една част от секундата преобърна битието ми в неизвестна посока. Неочаквано от здрава, изпълнена с надежда за хубаво бъдеще се превърнах в нещо, което не съм си и представяла, че може да съществува.
Не мога да забравя ужасния момент, в който почувствах как главата ми „излита във въздуха а тялото ми изчезва“. Последва лечение, доколкото е възможно и сериозна рехабилитация.

Благодарение на преданите денонощни грижи на моята майка преодолях пост-травматичния шок. Тя направи всичко, което може, за да постигна максимални резултати в състоянието ми.Грижеше се за мен 27 години и след боледуване почина.

Сега живея сама и за мен се грижат две асистентки, на които аз поемам отговорноста за заплащането им. Това се осъществява чрез подкрепата на приятели а понякога и чрез хора, които не познавам.

34 години след травмата, аз все още имам себе си. Малко изтощена, продължавам битките, защото искам да живея, въпреки ограниченията на парализираното ми тяло.

Обичам живота. Вярвам, че той е ценен и стойностен най-много пред Този, който ми Го е дал…,”, казва Нели.

И още: „Изисква се кураж да приемеш своята ограниченост”, е друг любим цитат на Нели, с който тя философски приема своята случилото се.

През декември м.г. известната българска лекарка от Виена д-р Анелия Хохвартер се запозна с Нели в Плевен и двете си говориха дълго: за нещата от живота, за кампанията Локомат, за писането и за новия календар на Нели Флорова.

Анелия Флорова, която е известна бивша акробатка от Плевен застава зад каузата "Локомат за България", и призовава и другите пациенти, които имат  нужда от такова лечение да я последват.

Роботът Локомат ще помогне и на Нели, нищо, че са минали толкова години от травмата. Всяка стимулация на мускулите й е добре дошла, защото се облекчава сковаността на  тялото й, ще намали болките й и дегенеративните процеси, които настъпват. Промени,  които нито ортопедичното легло, нито все по-редките излизания с инвалидната количка могат да компенсират.

Залежаването носи и нови страдания за Нели,  свързани с проблеми с бъбреците. Тя вече е без един бъбрек, преживя наскоро и тежка гинекологична операция.

Нели отдавна се е научила да цени малките неща в живота: прелестта да си на открито, сред природата, сред хората. Любимият й парк е „Кайлъка” и е радостна, когато през топлите месеци на годината  2-3 пъти месечно може да го посети.

Поетичният календар на Нели Флорова за 2018 г. можете да закупите от електронния й магазин:
kalendarpoetry.gombashop.com

Печалбата от календарите отиват изцяло за Нели. С тях помагате на Нели да може да заплаща за асистенти, които да са до нея в нейното трудно ежедневие.
 
Това е много прекрасен начин по който Нели Флорова иска да получи финансова помощ – с продукт, с който тя сама е направила за себе си. Графичното оформление е на Валентина Ефтимова от Германия.

За всички, които искат да помогнат на Нели Флорова:
тел. + 359 64 604759
+359879454759

Титуляр на сметката:
Анелия Крачунова Флорова, Плевен
PIRBBGSF
BG40PIRB71814601852211  IBAN
Код на клона / BIC CODE-PIRBBGSF
BGBG40PIRB71814601852211
EURBG11PIRB71814601852248
USABG13PIRB71814601852309











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email