Проф. Люк Монтание: Структурираната вода също може да е медикамент


| Прочетено Прочетено: 2876 пъти | КоменариКоментари: 0



Проф. Люк Монтание: Структурираната вода също може да е медикамент

Проф. Монтание е френски вирусолог, носител на Нобелова награда за медицина за 2008 г. Един от легендарните учени на съвремието, записал срещу името си откритието, известно като „Чумата на 20-и век” – вирусът на HIV/ СПИН. През 2003 г. доказва, че заразата в детската болница в Бенгази е в следствие на вътрешноболнична инфекция. Днес той сочи новия бич на човечеството: замърсяването и неконтролирания обмен на вируси заради все по-лесния достъп на всеки до всяко място на света.
От години проф. Монтание работи върху ново революционно откритие: мечтата му е да открие универсален лек чрез водата. Вярва, че тя е най-универсалният носител на ДНК , а човечеството с нетърпение очаква ученият да замени химията в лекарствата със заредена със здраве чаша вода.

Професор Монтание взе участие като лектор в 12 тата международна научна конференция "Физика, химия и биология на водата", която се провежда за пети път в България. Конференцията бе председателствана от  Професор Джералд Полак от Университета във Вашингтон – САЩ.

www.waterconf.org


Интервюто е за bTV.


- Проф. Монтание, преди 10 г. казахте, че и СПИН, и рак, и диабет се крият в нещо като резервоари в човешкото ДНК. Оттогава работите по откриването на лечение чрез ДНК-то и водата. Как?
- Трябва да се знае, че ДНК е нещо много важно, това е нашето наследство, което се предава от едно поколение на друго. Но разкрихме с други учени, че водата е много важна, тъй като 70 на сто от нашето тяло е вода. Тя е структурирана вода, а бактериите, вирусите също се намират във водата. И ние се опитваме да открием структури на водата, които се индуцират от бактериите и вирусите,  които са в основата на различни хронични заболявания. Те  често се проявяват без температура и за да се разкрият трябва да се използват средствата на науката най-напред в кръвта.

- Вие дойдохте заради 12-тата Годишна конференция по физика, химия и биология на водата, която се провежда в София. Чаша вода може ли да е лекарство при някаква ДНК-верига и то срещу най-страшните болести на века?
- На водна основа и на структури, които са базирани на водата , и най-вече с електромагнитни лъчи, тъй като ние сме постоянно облъчени  от телефоните и други предаватели. Тези лъчи ще имат и терапевтично въздействие.До момента това не се използва, тъй като използваме антибиотици и антивирусни препарати. Но един ден ще можем да лекуваме чрез вълни и чрез водата. Това ще е съвсем възможно след десетилетия да се получи.

- В България съществува народна традиция по т.нар наричане на водата. Незнам дали това е предаването на мисли, чувства и желания върху чаша вода, но е вековна традиция, като водата накрая се изпива.
- Точно това е. Един учен, вече покойник забелязва структури на водата, според настроението на човека, който се е грижил за тази вода. Има шансове, може би, че водата „усеща” нашето настроение, което ние самите мъчно можем да установим със сигурност. Има някои агрономи във Франция, които регистрират сигнали между корените и листата на растенията, превръщат тези сигнали в ноти и се получава музика. Трябва да се уважават не само животните от нашето обкръжение, но и растенията. И ако някакъв пестицид попадне върху тези растения, незабавно те реагират с една ужасяваща музика. Затова трябва да уважаваме растенията, както уважаваме животните.

- Вие противник или поддръжник на антибиотиците сте?Има мода, особено в Европа през последните години те да се предписват само в краен случай, и това е обяснимо, защото голяма част от европейското население е резистентно към тях. Антибиотиците повече вредят или помагат?
 - Не трябва да се преминава от една крайност към друга. Антибиотиците, които са създали резистентност са антибиотици, които се използват в болниците заради вътрешноболничните инфекции. Ако сте си в къщи рискувате да станете по-малко резистентен към тях. Но пък ние третираме с тонове животните, които след това изяждаме.Не трябва да се колебаем да приемаме антибиотици в зависимост от това дали те действат или не. Ако антибиотикът има положително действие, той трябва да се приема.

- А ваксините, те са друга тема по която се говори много.Колко те са необходими днес?
- Трябва да бъдем разумни. Антибиотиците и ваксините са много важен път за превенция на заболяванията, но не трябва да се мисли, че тези сегашни ваксини нямат нежелани въздействия по няколко причини. Те използват една субстанция, която увеличава имунната мощ срещу микробите, но такива добавки обикновено съдържат алуминий. И този алуминий чрез ваксината преминава и влиза в нашия мозък, което може да бъде вредно. Някои тежки неврологични заболявания, аутизмът по-специално, може би и Алцхаймер, също се влияят от съдържанието на алуминий. Така че такива ваксини трябва да се избягват. Не бива, както навремето, ваксинациите да бъдат задължителни в демократични държави, където хората могат да правят избор.Трябва да се знае, че такива неприятни заразявания могат да бъдат избягвани и с други средства, не само с ваксини.

- А какво съветвате ваши близки, когато ви попитат дали да ваксинират детето си?
-Зависи от случая. Има някои ваксинации, които са без никакво нежелателно въздействие, като ваксините за тетанус, за дифтерит и за полиомиелит. Но ако се правят ваксини с няколко различни вируса или бактерии, аз лично не бих дал съвет да се използват такива ваксини. Понякога дори има и смъртни случаи, внезапна смърт на кърмачета. Трябва да си задаваме въпрос - макар да не е сигурно, да няма никакви доказателства, особено когато такава внезапна смърт настъпи няколко часа след ваксинирането.

- Това е въпросът: „Дали заради няколко случая да спрем да ваксинираме децата си”.Нали отново ще се появят болестите, които отдавна трябва да са изчезнали?
- Преди няколко десетилетия, през XX век, беше прието, че този риск може да се приеме, тъй като осигурява защита на голяма маса от хора. Вече не сме в XX век. Аз съм лекар и моята етика не ми позволява да причинявам смърт или заболявания с моите медицински дейности. Ако дадена ваксина причинява смърт, аз отказвам да я прилагам, макар тя да не води до смърт всички, а да става дума само за единични случаи.

- В следващите 5 г смятате ли, че ще има сериозен пробив за болестите на века, независимо дали става дума за диабета, рака?
- Аз знам, че вече пробив, но те не се приемат от медицинската общност. Има проблем. Ако лекувате в момента с химиотерапия  рака, има добри резултати при някои видове рак. И лоши резултати –при други видове рак. Трябва да се отворим към различни видове лечение. Защото някои хора не умират от рак, а от химиотерапията. Трябва да се използват по-меки химиотерапии, които да се асоциират и с други типове лечение. Аз имам някои доста окуражаващи примери. ..Въпрос на социалната политика на здравеопазването е то да се сложи преди икономическите изисквания.

- Вашата рецепта за здраве?
- Няма магическа формула. Трябват умерени физически  упражнения, защото прекалените водят до оксидация и е по-лошо, отколкото никакви упражнения. Трябва да има и умствен баланс.














Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email