Лечебните възможности на ръцете


| Прочетено Прочетено: 1332 пъти | КоменариКоментари: 0



Лечебните възможности на ръцете

Лечебните възможности на ръцете са били известни още от дълбока древност. Всички велики посветени са ги използвали за лечение. С поставяне на ръце Христос е изцерявал и най-безнадеждно болните. На това изкуство той е учил и своите ученици- апостолите.

Много характерно е, че в своята митология гърците са имали специално божество на изцеляващата ръка. С тази способност е бил надарен кентавърът Хирон. Ръката е била нагледна демонстрация за уникалността и неповторимостта на всяко човешко същество, като по този начин е доказвала великия замисъл на Твореца.

По този повод и Аристотел пише: "
Линиите върху човешката ръка не са нанесени без причина.
Те произхождат от божественото влияние и от собствената индивидуалност на човека."

Съществува удивителния метод Рейки, който използва универсалната енергия на Вселената. При него лечителят е просто канал - проводник на тази енергия. Но самият той е длъжен да е високонравствена и чиста личност. В противен случай такова лечение може да доведе до сериозни негативни кармични последствия.

Ръката на човека е загадъчен инструмент. Тя е тясно свързана с главния мозък. Човек може да мисли, да съставя планове, да мечтае, но за да реализира своите замисли са му необходими ръце. В противен случай всички проекти биха останали само в неговия мозък.

Освен това около 1/3 от сигналите, които се предават в кората на главния мозък идват от китките на ръцете - главно от дланите.
Дланите притежават по-силно магнитно  поле, отколкото другите части на тялото.

Всяко изменение на положението им или всяко изменение на дланите променя напрежението и насочва магнитното поле на китката на ръката, а това не може да не се отрази на състоянието на аурата на човека и неговите вътрешни органи.

Коренът на силата е в стъпалата, нейното развитие е в краката, съсредоточава се в кръста, а проявите й са в пръстите на ръката -
гласи древна китайска мъдрост.

За тясната връзка между главата и ръката свидетелстват и "маршрутите" на трите най-главни ян меридиани - на тънките черва, на дебелото черво и на трите нагревателя.

Нервните пътища, които излизат от гръбначния и от главния мозък, стигат до ръцете. На възглавничките на дланите и по краищата на пръстите се намират от 200 до 300 нервни окончания. Те са открити от Пачини и в негова чест са наречени "атомите на Пачини". Благодарение на изключителната си чувствителност ръцете предават на мозъка впечатленията, които след това се реализират в най-различни идеи. Освен чрез центровете и точките, разположени върху тялото, човек възприема инфорзмацията от Космоса чрез пръстите и дланите на ръцете. Водеща роля в това възприемане играе размерът на палеца.

Нищо не отличава един човек от друг така, както ръката. Тя наистина е символ на личността.

Много точни указания за личностната индивидуалност, които се отнасят за ръцете намираме в хомеопатичната литература. Някои опитни хомеопати твърдят, че дори едно ръкостискане може да покаже кое е най-подходящото лекарство.Напр. за силно, благородно ръкостискане на човек -Lycopodium, за сухото, хладно ръкостискане- Arsenicum,

за ръката груба и напукана с дълги нокти Silicea, за ръка, която все още е хладна и влажна- Hepar Sulfur, за изпотено ръкостискане-  Thya.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email