Да помогнем на 10-месечния Александър!


| Прочетено Прочетено: 3473 пъти | КоменариКоментари: 0



Да помогнем на 10-месечния Александър!

10-месечният Александър е с диагноза „спинална мускулна атрофия”, тип 1. Майка му го отглежда сама в с. с. Жельо войвода, Сливенска община, тъй като бащата ги изоставя, уплашен, че трябва да гледа болно дете.

За лечението на Александър в детска неврологична клиника в Милано, Италия са необходими около 50 хил. лв. В тази сума влиза всичко: пътни разходи и започване на лечение.

Семейството е успяло да закупи апаратите, които са необходими за  ежедневната терапия и рехабилитация на бебето. Сега на дневен ред са средствата да заминат за Милано.

Реалната цена на лечението на Александър е 750 хил. долара за първата година и всяка следваща – по 350 хил. долара.

Ивелина и бебето ще  търсят варианти да се установят в Италия, за да може да се включат в група за експериментално лечение.

 Общата сума за двата апарата е 8920 евро, чакаме още един . До момента са събрани по сметката 11671 лв . „Благодаря и на момичетата, които организират базари в София и Сливен, както и на  дарители от Бургас, Варна, София и Сливен. А също и на община Сливен и на съселяните в д. Желю войвода, които ни подкрепят”, заяви Ивелина.  

Ето и цялата история на 10-месечното бебе, разказана от майка му Ивелина Атанасова.

Александър е роден на 01.10.2016 г. Раждането протича нормално и той се ражда здраво бебе. Майка му го води редовно на педиатър, поставят му ваксини според годишния имунизационен календар  и всичко при него е ок. Докато не направи 5- месечната възраст.
„От 1-и март тази година започнах да забелязвам как постепенно започна да не може да си задържа главичката,  да му отслабват движенията на крайниците и започна да диша по- тежко”, казва майка му.

9 дни по-късно тя го съблича вечерта, за да го изкъпе и  вижда от дясната му страна  оток.  Силно притеснена търси веднага  лекар и й казват, че е възможно да е от сърцето. „Върху  главата ми се стовари целият свят. Препратиха ни кардиолог, това стана на 13-и март. Лекарката им обяснява, че това не е от сърцето, а е по- страшно заболяване, наречено "спинална  мускулна атрофия ". Дори й казва, че детето може да умре.

Майката се мобилизира и търси още на следващия ден  други лекари за второ мнение. Отива в Стара Загора при детски невролог. Обясняват й, че детето има заболяване, но са нужни изследвания за доказване на болестта и я насочват в София.
Без да се бави, тя тръгва с бебето.
„Единственото изследване ,което ни направиха бе ЕМГ и съветът на професора и всички доктори беше да оставя детето в дом , и че тези деца с  това заболяване нямат шанс за живот. Това беше най жестокото нещо, което съм чувала през живота си!Тръгнах си от София обезумяла. Не вярвах, че детето ми е болно и че няма да се оправи, и още не приемам тази болест”, спомня си Ивелина.

Започва да чете в интернет за болестта. Споделя болката си в една фейсбук група и така се свързва със семейство,  което имаха същия проблем.  Другата майка я съветва да  действа по най- бързият начин и да заминат  за Италия, докато Алекс не е направил 6 месеца. „Имах точно една седмица Взех се в ръце и събрах пари и от близки, и  бяхме готови”.
Заминават, чакат ги друго българско семейство и отиват в Клиника по неврология в Милано, където правят изследвания, които доказват болестта спинална мускулна атрофия при бебето, тип 1. Свързват се и с фондация „Сапре”, която подпомага точно такива пациенти. ”.Оттам започнахме  рехабилитация и обучение на родителите как в домашни условия да се грижим за децата, как да работим със животоподдържащи апарати. Отидохме и се опитахме да влезем за експериментално лечение на "Рош", но уви, Алекс не покри всичките критерии. Въпреки това ни казаха да не губим надежда и че малкият юнак може да започне лечение с утвърдения там медикамент " Спинраза ".

Спяхме в една катедрала, но всеки ден се плащаше. После ни посъветваха да се приберем в България,  защото нямаше смисъл да стоим там, а и средствата свършваха. Така ли иначе, ако успеем да направим италиански документи и да съберем средства лечението на Алекс ще започне есента.

Дарителска сметка:


Втори благотворителен базар в подкрепа на малкия Алекс се проведе на 27 юли (четвъртък) в Сливен.

Първият базар беше миналия петък в градската градина. Този път средства се събираха на две места - отново до люлките и пързалките на главната алея в градския парк, както и в парк "Юнак", на плошадката за деца до 3 години.

Още за кампанията:

https://www.facebook.com/groups/1802353179790388/

https://www.facebook.com/groups/1498774263531173/











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Какаово масло за равномерен тен Какаово масло за равномерен тен

Сурово, 100% натурално какаово масло! Какаовото масло подпомага почерняването на кожата, като й придава здравословен и равномерен тен....


Цена: 14.00 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email